Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok egy olyan...

Mit gondoltok egy olyan gazdag emberről, aki nem támogatja a gyerekét?

Figyelt kérdés

Olyan emberre gondoljatok, akinek több 100, 1000 alkalmazottja van, több cége, részesedések, stb.

Tehát van bőven pénze, viszont még egy lakást sem vesz a gyerekének.

Az érv az, hogy dolgozzon meg mindenért.

Igazából ez az ember nem dolgozott sosem alkalmazottként, tehát ő is abból él, hogy mások termelik neki a hasznot.

Nem hiteltelen ez?

De, ha ilyen önző, minek vállalt gyereket?

nov. 7. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 Kólauborkával ***** válasza:
77%

Egy vállalkozás elindításához nem kell 20milla, de 5 sem, ahhoz, hogy Kft.-t csinálj ahhoz hivatalosan 1.000.000 (1millió) forintodnak kell lennie + az ügyvédi költség.

De azért jó volt előadni a hattyú halálát. Látom te is jobban szeretsz kifogásokat keresni, mint konkrétan elgondolkodni is csinálni valamit. Nyugi ezzel sokan vannak még így, semmi kivételes nincs benne.

nov. 8. 15:53
 72/79 A kérdező kommentje:

Persze, bárki vállalkozhat, nem tiltja semmi, ilyen kis semmiféle háttér nélkül, de a, statisztikák azt mutatják, hogy a vállalkozások nagy hányada rövid időn belül csődbe megy és ennek elsősorban financiális okai vannak.

Nekem is van sok ismerősöm, aki nagyon kis pénzből vállalkozásba kezdett majd még azt is elbukta, amit befektetett.

Egy két szerencsés tud így a hirtelenből meggazdagodni, pl pár influencer a hypenak köszönhetően.

De már egyre nehezebb kitűnni, mert mindenki is ezzel próbálkozik, nagy a konkurencia.

Valljuk be a többség abból gazdagodott meg, hogy másokat kihasznált vagy kihasználta a kiskapukat, adócsalás, minimálbérre bejelentés, stb. . .

nov. 8. 16:07
 73/79 anonim ***** válasza:
54%
#28 vagyok. Nem hogy lakást nem vesz, de még egy telefont sem. Pedig ezer éve Telekom előfizető, ki tudna hozni telefont aprópénzért, de ezt sem teszi meg, pedig hamarosan telefonra lesz szükségem, mert ez már a végét jarja, de nem baj, majd veszek részletre... De én hálátlan vagyok, mert elköltöztem tőle, nekem mellette lett volna a helyem, hogy meggondozzam őt öregkorában. Már mindenkit elmart maga mellől, senki nem beszél vele, mert neki pénze van, ezáltal felsőbbrendű lény, aki bármit megtehet. Nemrég ecsetelte, hogy étteremben volt és elküldte a főnököt a picsába, mert szar volt a kaja.
nov. 8. 19:13
 74/79 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező: Az ugye megvan, hogy a munka nem csak arra jó, hogy pénzt keress vele... még a legalja melóval is szerzel tapasztalatot, ha más nem, élettapasztalatot és jó esetben tudást is. A te esetedben talán alázatot is, ha méltóságon alulinak tartod azt a munkát, amit a cég alkalmazottai végeznek. Ha apuci beülteti valami alibi pozícióba a gyerekét, nem sok hasznos tudást szed össze, akkor meg később hogy vegye át a céget?

"Ennél az is jobb, ha inkább elmegy a diplomájával egy idegennek dolgozni, dupla annyiért, igaz jó eséllyel milliárdjai abból se lesznek." Igen, lehet, hogy tényleg jobb, mert apuka cégében a gyerek akkor is a "főnök fiacskája" lesz, ha nem akarja. Egyébként meg miért kellene, hogy milliárdjai legyenek belőle? Ez nem ellenérv csak kifogás! Elmegy a fiú szépen dolgozni, ha olyan ügyes és okos, mint ahogy gondolja magáról, akkor halad szépen a szamárlétrán, jobban keres, félretesz és ha elég összejön, beindítja a tuti bizniszt és megszedi magát. Előfordul, hogy nem jön össze és akkor mehet vissza a start mezőre. Ezért vállalkozás a vállalkozás. De ha az apának, aki állítólag nem is dolgozik, sikerült, akkor a fiúnak is összejöhet. Ha meg nem szeret kockáztatni, mehet alkalmazottnak. Tudod, aki szerinted az alja munkát végzi, amin a gonosz főnök gazdagszik.

nov. 8. 23:07
 75/79 anonim ***** válasza:
49%

Azért az szép dolog lehet hogy pénzes apa nem támogatja az amúgy szorgalmas dolgos gyerekét. Akkor minek neki gyerek ha ilyen önző? Kit segítene? Talán a szomszédot?

Egy normális valamirevaló apa, tolja haza a pénzt a családjának. Akkor is ha ott a gyerekek már felnőttek.

Kivétel ha az a gyerek csöves, drogos. De a kérdező nem az.

nov. 9. 08:07
 76/79 A kérdező kommentje:

Szerintem az ilyen szülők csak társadalmi státuszszimbólumként tekintenek a családra.

Gondolom a feleségnek is tiptopnak kell lennie mellette, mert ha nem, lecseréli.

Amúgy a történetben a gyereknek nevelőanyja van, így lehet ez is benne van, hogy a gyerek ellen hangolja az apát.

Nyilván ahol mozaikcsalád van, ott ütköznek is az érdekek.

Ha valakinek a gyereke drogozni kezd, akkor a szülőnek is önvizsgálatot kellene tartania.

Amúgy ezt is hallottam már érvként, hogy azért nem adnak a gyereknek pénzt, mert bulizni, drogozni fog.

Hát, nem tudom, én inkább olyan történeteket hallok, amikor valaki kilátástalan helyzetbe kerül, kiszolgáltatott, akkor kezdi el ezeket.

A munkaalkoholistákról ne is beszéljünk, akik minden munkanap után legurítanak pár felest, nyilván nekik nincs más választásuk, sok esetben a legrosszabb melóhelyről sem mernek váltani.

Amúgy ez az apuci pici fia/lánya a munkahelyen, kollégák között sem lesz soha problémamentes, még ha nem is különböztetik meg, akkor is mindig ott lesz az, hogy ő mégis a kiskedvenc.

nov. 9. 08:44
 77/79 anonim ***** válasza:
63%

Még a leggyabibb vállalkozáshoz is kell legalább 10-15-20 millió Ft.

Azt mikor spórolod össze, albérlet fizetése mellett?

Te mondtad, apád nem csinál semmit, nem is dolgozik. Gondolom akkor termesztette az elinduláshoz szükséges pénzt, azt te is tudod. Gondolom apád szülei se toltál az életképtelen gyerekükbe a pénzt.

Nálad csak kifogás és hiszti van, ha ilyen gyerekem lenne én se adnék egy fillért se neki mert nem érdemli meg.

nov. 10. 13:14
 78/79 anonim ***** válasza:
100%
A saját gyerekemnek vennék lakást, ha megtehetném, de egy ilyen tudatlan gyökérnek biztos nem. Ha azt hiszed, hogy egy sikeres üzletembernek minden az ölébe hullott, akkor nagyon el vagy tévedve. Saját vállalkozást indítani nagy felelősség, kockázat, és rengeteg nehéz döntést kell hozni, hogy jól menjen. Először is kell érteni valamihez, jobbnak kell lenni benne a versenytársaknál és el kell tudni adni a terméket vagy szolgáltatást. Ha szerinted olyan egyszerű, hogy befog lasszóval 100 alkalmazottat, és azt mondja, hogy termeljetek nekem, akkor mi a francér nem csinálod utána? Ha meg nem tudod utána csinálni, akkor valószínűleg mégse olyan könnyű.
nov. 11. 03:20
 79/79 A kérdező kommentje:

Nem arra gondoltam, hogy semmihez se értve 18 évesen adjon neki pénzt vállalkozáshoz.

Hanem miután tanult, tapasztalatot szerzett valamiben, ami érdekli, ahhoz adjon segítséget.

Nem 100 fős alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásra gondolok, hanem olyat, amiben ő dolgozhat, akár valami legegyszerűbb dolog, mint fodrászszalon, ahol nem kell bérelnie.

Máris hatalmas azokkal szemben, akiknek bérelnie kell, vagy hitelt mire kap egy, ilyen legkisebb dologhoz is, baromi sok idő.

Nem biztos, hogy a gyerek milliárdos szinten akar élni.

Hanem egy átlag életre vágyik, némi segítséggel.

nov. 11. 03:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!