Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok egy olyan...

Mit gondoltok egy olyan gazdag emberről, aki nem támogatja a gyerekét?

Figyelt kérdés

Olyan emberre gondoljatok, akinek több 100, 1000 alkalmazottja van, több cége, részesedések, stb.

Tehát van bőven pénze, viszont még egy lakást sem vesz a gyerekének.

Az érv az, hogy dolgozzon meg mindenért.

Igazából ez az ember nem dolgozott sosem alkalmazottként, tehát ő is abból él, hogy mások termelik neki a hasznot.

Nem hiteltelen ez?

De, ha ilyen önző, minek vállalt gyereket?

nov. 7. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/79 anonim ***** válasza:
56%

Miért lenne önző?

Nagyon sok sztár van aki szintén így tesz, azt hiszem Jackie Chan is..

Megmondta a fiának, hogy ne az apja sikerein akarjon felkapaszkodni hanem igenis dolgozzon meg érte ahogy anno ő is megtette, és ha már egyedül elért bizonyos sikereket és célokat, akkor beszélgethetnek egyebekről is.

Persze vannak a mai világban olyan szerencsés emberek akiknek a szülei konkrétan a segge alá teszik a saját házat ballagási ajándék céljából ha mondjuk lediplomázott vagy akár leérettségizett a gyerek, de ez nem törvényszerű, hogy minden szülőnek meg kell ezt tennie a gyermekéért.

Az emberek 80%a addig gürizik és veszi fel a hiteleket míg önerőből össze nem hoz egy saját házat, és bizony ezek az emberek becsülendőek mert tudják mi a pénz értéke.

Egy 18 éves gyerek aki érettségi után kap egy házat a szüleitől és így kezdődik az élete az szerinted nem fogja a továbbiakban is saját pénztárcaként használni a szüleit?

nov. 7. 13:18
 2/79 anonim ***** válasza:
65%

Na, ilyen gyereknek , amelyik nem csinál semmit, csak elvár mindent, hogy apu a feneke alá tolja, én sem adnék.

Gondolom az apa látja ezt, hogy semmirekellő a gyereke van, ezért nem ad neki.

nov. 7. 13:21
 3/79 anonim ***** válasza:
79%
Te úgy képzeled a vállakozoót ahogy a kommunista karikatúrákban van ? Mármint baszom alásan szerinted gondolt egyet Béla egy ködös szerda reggelen felvett 1000 embert fizette a bérüket és minden szart hozzá és hipp hopp kész is ? Ismersz te vállakozot mondjuk az elején mikor elindul, hogy mennyi munka és idegesség és áldozat ? Amúgy kérédésre a válaszat semmit a helyzet diktálja a fia életképtelen aranyifjú aki csak elbaszná én sem vennék neki (ha te vagy az kedves kérdező akkor végkép érthető is, mert fogalmad sincs a pénz és munka értékéről)
nov. 7. 13:21
 4/79 anonim ***** válasza:
94%

"Igazából ez az ember nem dolgozott sosem alkalmazottként, tehát ő is abból él, hogy mások termelik neki a hasznot."

Osztán hogyan jött neki össze ez a hatalmas gyár, ahol ennyi ember dolgozik??? Ha nem egy NER-lovag, akkor igenis megdolgozott érte, hiszen felépített egy ekkora vállalatbirodalmat.

nov. 7. 13:26
 5/79 anonim ***** válasza:
78%
"Igazából ez az ember nem dolgozott sosem alkalmazottként, tehát ő is abból él, hogy mások termelik neki a hasznot." - tipikus proli gondolkodás
nov. 7. 13:39
 6/79 A kérdező kommentje:

Teljesen mindegy, hogy megdolgozott e érte.

Akkor is több 100, 1000 ember munkájából él jelenleg.

Szerencse is kell az élethez, bejött neki az élet.

Akkor tudnám elfogadni ezt az érvet, ha ő is alkalmazottként dolgozna 40 évet, a szakmájában.

Persze úgy könnyű játszani a munkásembert, hogy ő nem dolgozik, más termeli neki a pénzt.

Ekkora vagyont a 0ról nem hiszem, hogy össze lehet hozni.

Bizony sok ügyeskedés is lehet a háttérben.

Na meg képzelhetjük hogyan viszonyul az alkalmazattaihoz, aki a saját gyerekével is ilyen.

Nem gond, ha valaki egy fösvény, önző ember, de minek neki család?

A jót szereti megosztani az ember a szeretteivel.

Nem azt mondtam, hogy mindent tegyen a feneke alá.

Más szülő bérből élve, sok dologról lemondva is támogatja a gyerekeit sokkal nehezebb helyzetből.

nov. 7. 13:50
 7/79 anonim ***** válasza:
87%

"Teljesen mindegy, hogy megdolgozott e érte."

Akkor te is építs fel egy ilyen vállalkozást, majd utána járjon a szád.

Na, most már tökéletesen értem, az apád miért nem akar egy fillérrel sem támogatni.

nov. 7. 13:59
 8/79 anonim ***** válasza:
81%

Rohadtul nem mindegy, hogy megdolgozott-e érte, ha igazán sikeres akarsz lenni az életben, nem a szüleiden keresztül kellene elérned ezeket.

És ez nem egyenlő azzal, hogy nem kötelesek valamilyen szinten segíteni, de aki egy házat vár a szüleitől, az egy igenis önző és hálátlan gyerek. Az én szüleim a jogosítványomat sem tudták kifizetni, az első alkalmazotti munkámból fizettem a vezetés órákat és vettem meg életem első autóját, és így is hálás vagyok, hogy embert neveltek belőlem.

De te gondolom semmiért sem vagy hálás amit az életben kaptál...

#1es voltam

nov. 7. 14:02
 9/79 anonim ***** válasza:
9%

én apukám lányaként csak jót tudok mondani! kislánykoromtól kezdve mindent kitudtam hízelegni tőle! pénzes de nagyon jó apa, igaz nincs nehéz dolgom hiszen mindig is a hercegnője voltam, így az mellet hogy mindent meg vesz nekem pénz is ad. így pénzben sem szűkölködöm

21N

nov. 7. 14:10
 10/79 Misery ***** válasza:
95%
Ha ennyire megtehetném, támogatnám a gyerekemet pénzzel, lakással, de cserébe úgy is nevelném, hogy ezeket meg tudja becsülni. A közhiedelemmel ellentétben nem attól lesz valakiből normális felnőtt, mert mindenért vért izzad és nem lesz valaki léhűtő, csak mert támogatják anyagilag.
nov. 7. 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!