Mit gondoltok egy olyan gazdag emberről, aki nem támogatja a gyerekét?
Olyan emberre gondoljatok, akinek több 100, 1000 alkalmazottja van, több cége, részesedések, stb.
Tehát van bőven pénze, viszont még egy lakást sem vesz a gyerekének.
Az érv az, hogy dolgozzon meg mindenért.
Igazából ez az ember nem dolgozott sosem alkalmazottként, tehát ő is abból él, hogy mások termelik neki a hasznot.
Nem hiteltelen ez?
De, ha ilyen önző, minek vállalt gyereket?
Miért lenne önző?
Nagyon sok sztár van aki szintén így tesz, azt hiszem Jackie Chan is..
Megmondta a fiának, hogy ne az apja sikerein akarjon felkapaszkodni hanem igenis dolgozzon meg érte ahogy anno ő is megtette, és ha már egyedül elért bizonyos sikereket és célokat, akkor beszélgethetnek egyebekről is.
Persze vannak a mai világban olyan szerencsés emberek akiknek a szülei konkrétan a segge alá teszik a saját házat ballagási ajándék céljából ha mondjuk lediplomázott vagy akár leérettségizett a gyerek, de ez nem törvényszerű, hogy minden szülőnek meg kell ezt tennie a gyermekéért.
Az emberek 80%a addig gürizik és veszi fel a hiteleket míg önerőből össze nem hoz egy saját házat, és bizony ezek az emberek becsülendőek mert tudják mi a pénz értéke.
Egy 18 éves gyerek aki érettségi után kap egy házat a szüleitől és így kezdődik az élete az szerinted nem fogja a továbbiakban is saját pénztárcaként használni a szüleit?
Na, ilyen gyereknek , amelyik nem csinál semmit, csak elvár mindent, hogy apu a feneke alá tolja, én sem adnék.
Gondolom az apa látja ezt, hogy semmirekellő a gyereke van, ezért nem ad neki.
"Igazából ez az ember nem dolgozott sosem alkalmazottként, tehát ő is abból él, hogy mások termelik neki a hasznot."
Osztán hogyan jött neki össze ez a hatalmas gyár, ahol ennyi ember dolgozik??? Ha nem egy NER-lovag, akkor igenis megdolgozott érte, hiszen felépített egy ekkora vállalatbirodalmat.
Teljesen mindegy, hogy megdolgozott e érte.
Akkor is több 100, 1000 ember munkájából él jelenleg.
Szerencse is kell az élethez, bejött neki az élet.
Akkor tudnám elfogadni ezt az érvet, ha ő is alkalmazottként dolgozna 40 évet, a szakmájában.
Persze úgy könnyű játszani a munkásembert, hogy ő nem dolgozik, más termeli neki a pénzt.
Ekkora vagyont a 0ról nem hiszem, hogy össze lehet hozni.
Bizony sok ügyeskedés is lehet a háttérben.
Na meg képzelhetjük hogyan viszonyul az alkalmazattaihoz, aki a saját gyerekével is ilyen.
Nem gond, ha valaki egy fösvény, önző ember, de minek neki család?
A jót szereti megosztani az ember a szeretteivel.
Nem azt mondtam, hogy mindent tegyen a feneke alá.
Más szülő bérből élve, sok dologról lemondva is támogatja a gyerekeit sokkal nehezebb helyzetből.
"Teljesen mindegy, hogy megdolgozott e érte."
Akkor te is építs fel egy ilyen vállalkozást, majd utána járjon a szád.
Na, most már tökéletesen értem, az apád miért nem akar egy fillérrel sem támogatni.
Rohadtul nem mindegy, hogy megdolgozott-e érte, ha igazán sikeres akarsz lenni az életben, nem a szüleiden keresztül kellene elérned ezeket.
És ez nem egyenlő azzal, hogy nem kötelesek valamilyen szinten segíteni, de aki egy házat vár a szüleitől, az egy igenis önző és hálátlan gyerek. Az én szüleim a jogosítványomat sem tudták kifizetni, az első alkalmazotti munkámból fizettem a vezetés órákat és vettem meg életem első autóját, és így is hálás vagyok, hogy embert neveltek belőlem.
De te gondolom semmiért sem vagy hálás amit az életben kaptál...
#1es voltam
én apukám lányaként csak jót tudok mondani! kislánykoromtól kezdve mindent kitudtam hízelegni tőle! pénzes de nagyon jó apa, igaz nincs nehéz dolgom hiszen mindig is a hercegnője voltam, így az mellet hogy mindent meg vesz nekem pénz is ad. így pénzben sem szűkölködöm
21N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!