Mit gondoltok egy olyan gazdag emberről, aki nem támogatja a gyerekét?
Olyan emberre gondoljatok, akinek több 100, 1000 alkalmazottja van, több cége, részesedések, stb.
Tehát van bőven pénze, viszont még egy lakást sem vesz a gyerekének.
Az érv az, hogy dolgozzon meg mindenért.
Igazából ez az ember nem dolgozott sosem alkalmazottként, tehát ő is abból él, hogy mások termelik neki a hasznot.
Nem hiteltelen ez?
De, ha ilyen önző, minek vállalt gyereket?
A 21-es kommentet alapján érdekes elképzelésed van a szellemi munkáról. Tárgyalásra járni, üzletet kötni szerinted nem megterhelő? Hallottál már a szellemi munkáról, a folyamatos készültség okozta feszültségről?
Tudod, több száz ember irányítása mennyi szervezést igényel? Legyen időben fizetés, munkaruha, kinek járt le az üzemorvosi papírja, kinek lett beteg a gyereke... Ok, nem mindent ő csinál, de mindenért ő felel.
Ha azt akarja, hogy a gyerek majd valamikor át tudja venni, akkor abban kell segítenie, hogy minél több tapasztalatot szerezzen. Ha alsóbb pozíciókban dolgozott 10 évet, van tapasztalata, voltak sikerei, kudarcai, akkor előre léphet. De ha egyetem után, elméleti tudással, 0 tapasztalattal, "főnök fia vagyok" szemlélettel bedugja egy irodába, akkor csak egy léhűtő semmirekellő lesz.
Amennyiben te ilyen pénzes vagy, úgy magadra vess.
Szerencsémre én még relatív fiatalon találkoztam olyan emberekkel, akik normálisan, munkával szereztek pénzt, nem is keveset, így én az ő nyomdokaiba lépve tisztességesen tudok pénzt keresni, felettébb szánalmas, amikor a mai világban valaki csak másokat képes húzogatni…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!