Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok egy olyan...

Mit gondoltok egy olyan gazdag emberről, aki nem támogatja a gyerekét?

Figyelt kérdés

Olyan emberre gondoljatok, akinek több 100, 1000 alkalmazottja van, több cége, részesedések, stb.

Tehát van bőven pénze, viszont még egy lakást sem vesz a gyerekének.

Az érv az, hogy dolgozzon meg mindenért.

Igazából ez az ember nem dolgozott sosem alkalmazottként, tehát ő is abból él, hogy mások termelik neki a hasznot.

Nem hiteltelen ez?

De, ha ilyen önző, minek vállalt gyereket?

nov. 7. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
62%
Hát ha ilyen cégem lenne, minimum hogy munkát adnék a gyerekemnek, és nem aláznám meg azzal hogy elküldöm 3 műszakba robotolni.
nov. 7. 18:56
 32/79 babyboom567 ***** válasza:
56%

28-as, Ahelyett ,hogy azon keseregsz,hogy apád mekkora f@sz,miért nem tanulsz valamit? vagy vállalsz másodállást?Ha egészséges vagy és el tudod látni magad,és dolgozni tudsz(márpedig ha albérletben egyedül élsz,akkor igen),akkor mi akadályoz abban,hogy fejlődj/gyarapodj?

Igen,apád f@sz.Pont.De felnőttként te alakítod az életed.

Keresd meg ,mit szeretnél dolgozni(reális cél keress,nyilván idegsebész,vagy űrhajós/autóversenyző/válogatott világhírű focista/stbstb nem lehetsz).

Kezd el autodidakta módon tanulni, netről.

Keress egy tanfolyamot,nézd meg mikor indulnak és mennyibe kerül.

Keress másodállást,és tegyél félre pénzt ebből a tanfolyamra.

Rengeteg embernek nem gazdagok a szülei,csak sima átlag munkás emberek,mégis "sikeresek" tudnak lenni,de főleg nem éheznek egyedülállóként.Tényleg sajnálom, hogy apád f@sz,rettentő igazságtalan ez,de a sarkadra kell állnod,és fejlődnöd kell.MAGADÉRT.

nov. 7. 18:58
 33/79 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom mi volt köztük eddig. De az általam személyesen ismert leggazdagabb ember ( egy cég, több tíz alkalmazott) se rakott mindent a gyerekei feneke alá. Középsulisként nyaranta átlag melót végeztek a cégnél. Évközben otthoni házimunkák, rendszeres feladatok voltak. Egyetemhez egyiknek a külföldi lakhatását fizették, a másiknak egy minigarzont adtak idehaza. Pont. Végzés után, ami önerőt összeraktak házasság előtt, azt apuci megduplázta.

Ennyi. A céget majd megöröklik, de most a saját szakmájukban másnál dolgoznak alkalmazottként.

A szülők is mindent maguk raktak össze, erre tanították meg a fiúkat is.

nov. 7. 19:15
 34/79 anonim ***** válasza:
48%
Van ilyen "nevelési" nézetrendszer is. El kell fogadni, nem kell feltétlenül követni és tisztelni sem ezért.
nov. 7. 19:35
 35/79 anonim ***** válasza:
34%
Nem mindenki lett okos, hogy tudjon tanulni. Rakjak félre pénzt... Mégis miből?
nov. 7. 19:46
 36/79 anonim ***** válasza:
79%
Azzal nincs baj, ha elvárja, hogy a gyerek alulról dolgozza fel magát, nem csak beülteti az elnökségbe. Azzal sincs baj, ha a gyerek nem apuci cégénél szerez tapasztalatokat. Aki önerőből lesz gazdag, az sokszor így gondolkozik, hogy dolgozzon meg a jólétért a gyerek is, ne csak beletegye a seggét a készbe és esetleg le is züllessze a céget, mert sosem végezte az érdemi munkát, csak dirigált.
nov. 7. 19:47
 37/79 anonim ***** válasza:
66%
#28 Igazad van, nagyon gáz az apád. Én szégyellném is magam a helyébe, ha hagynám hogy a gyerekem nyomorogjon. Ha dolgozol és mindent megteszel, hogy több pénzed legyen, az a minimum, hogy segítsen anyagilag, ha megteheti. Mivel te nem elherdálni akarod a pénzt, és tisztában vagy az értékével, mivel dolgozol. Arra meg nem írok semmit annak, aki azt írta, hogy miért nem tanultál, hogy több pénzt keress? Mert szánalmasak az ilyen beszólogatások!
nov. 7. 20:01
 38/79 anonim ***** válasza:
38%
#32 Jajj már, ugye te se gondolod, hogy ez csak így megy, és te sem gondolhatod komolyan. Csak elméletben okoskodsz! Hangzatos szavak, csak a való élet az más🙄
nov. 7. 20:06
 39/79 anonim ***** válasza:
73%

Én meg ismerek olyant, aki szintén vállalkozó, a gyerekeinek mindent megadott szó szerint. Házat épített ő az egésznek, nekik csak annyi dolguk volt, hogy beköltözzenek. Ugyebár az a tipik felfogás, hogy mégis a gyerekeim, segitek nekik. Tanulni nem tudtak, kibuktak mindenhonnan. Nem tudják a pénzt becsülni, pedig rendesen voltak nevelve, tanítva voltak. Nem volt ez nekik elég. Megszokták a sokat, 100k eurót érő kocsik stb. Most felnőttként nem tudnának a lábukon önállóan megállni.

Az ilyen példák láttán vagyok annak a híve, hogy mindenki kovácsolja a saját útját magának, és intézze a dolgait, ne várja mástól a csodát, ha apád, ha anyád gazdag, az az ők érdemük, nem a tiéd. Én nem a szülőket pártolom, félre ne értsétek, de kell egy embernek az, hogy talpra álljon önerőből. Ugyebár az a torta is finomabb neked, amit magadnak sütsz, mint az amit cukrász készít. A 28as példája igencsak elkeserítő, mivel ő se tud érvényesülni sajna a világban. Pedig millió plusz egy lehetőség van.

nov. 7. 20:09
 40/79 anonim válasza:
53%

Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy milyen eszmékben nevelik a gyereküket. Ha gazdag létére megvonja a pénzt a gyerekétől az szerintem lehet önző dolog, de nem gondolom, hogy egy házat kéne vennie neki.

Én mindig azt mondom, hogy sokkal értékesebb ember az, aki megdolgozik a pénzéért és érzi a dolgok értékének súlyát.

Valamint azt a pénz ha úgy nézzük "ő keresi" és kötelessége eltartani a gyereket, megfelelő körülmények között, viszont a saját pénze fölött ő rendelkezik így afölött is mire költi. Ha a gyereknek az alapvető, mindennapokhoz szükséges dolgai megvannak, nem szenved hiányt semmiből és még jóra is van nevelve akkor szerintem nincs ebbe semmi kivetni való^^

nov. 7. 22:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!