Mit gondoltok egy olyan gazdag emberről, aki nem támogatja a gyerekét?
Olyan emberre gondoljatok, akinek több 100, 1000 alkalmazottja van, több cége, részesedések, stb.
Tehát van bőven pénze, viszont még egy lakást sem vesz a gyerekének.
Az érv az, hogy dolgozzon meg mindenért.
Igazából ez az ember nem dolgozott sosem alkalmazottként, tehát ő is abból él, hogy mások termelik neki a hasznot.
Nem hiteltelen ez?
De, ha ilyen önző, minek vállalt gyereket?
28-as, Ahelyett ,hogy azon keseregsz,hogy apád mekkora f@sz,miért nem tanulsz valamit? vagy vállalsz másodállást?Ha egészséges vagy és el tudod látni magad,és dolgozni tudsz(márpedig ha albérletben egyedül élsz,akkor igen),akkor mi akadályoz abban,hogy fejlődj/gyarapodj?
Igen,apád f@sz.Pont.De felnőttként te alakítod az életed.
Keresd meg ,mit szeretnél dolgozni(reális cél keress,nyilván idegsebész,vagy űrhajós/autóversenyző/válogatott világhírű focista/stbstb nem lehetsz).
Kezd el autodidakta módon tanulni, netről.
Keress egy tanfolyamot,nézd meg mikor indulnak és mennyibe kerül.
Keress másodállást,és tegyél félre pénzt ebből a tanfolyamra.
Rengeteg embernek nem gazdagok a szülei,csak sima átlag munkás emberek,mégis "sikeresek" tudnak lenni,de főleg nem éheznek egyedülállóként.Tényleg sajnálom, hogy apád f@sz,rettentő igazságtalan ez,de a sarkadra kell állnod,és fejlődnöd kell.MAGADÉRT.
Nem tudom mi volt köztük eddig. De az általam személyesen ismert leggazdagabb ember ( egy cég, több tíz alkalmazott) se rakott mindent a gyerekei feneke alá. Középsulisként nyaranta átlag melót végeztek a cégnél. Évközben otthoni házimunkák, rendszeres feladatok voltak. Egyetemhez egyiknek a külföldi lakhatását fizették, a másiknak egy minigarzont adtak idehaza. Pont. Végzés után, ami önerőt összeraktak házasság előtt, azt apuci megduplázta.
Ennyi. A céget majd megöröklik, de most a saját szakmájukban másnál dolgoznak alkalmazottként.
A szülők is mindent maguk raktak össze, erre tanították meg a fiúkat is.
Én meg ismerek olyant, aki szintén vállalkozó, a gyerekeinek mindent megadott szó szerint. Házat épített ő az egésznek, nekik csak annyi dolguk volt, hogy beköltözzenek. Ugyebár az a tipik felfogás, hogy mégis a gyerekeim, segitek nekik. Tanulni nem tudtak, kibuktak mindenhonnan. Nem tudják a pénzt becsülni, pedig rendesen voltak nevelve, tanítva voltak. Nem volt ez nekik elég. Megszokták a sokat, 100k eurót érő kocsik stb. Most felnőttként nem tudnának a lábukon önállóan megállni.
Az ilyen példák láttán vagyok annak a híve, hogy mindenki kovácsolja a saját útját magának, és intézze a dolgait, ne várja mástól a csodát, ha apád, ha anyád gazdag, az az ők érdemük, nem a tiéd. Én nem a szülőket pártolom, félre ne értsétek, de kell egy embernek az, hogy talpra álljon önerőből. Ugyebár az a torta is finomabb neked, amit magadnak sütsz, mint az amit cukrász készít. A 28as példája igencsak elkeserítő, mivel ő se tud érvényesülni sajna a világban. Pedig millió plusz egy lehetőség van.
Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy milyen eszmékben nevelik a gyereküket. Ha gazdag létére megvonja a pénzt a gyerekétől az szerintem lehet önző dolog, de nem gondolom, hogy egy házat kéne vennie neki.
Én mindig azt mondom, hogy sokkal értékesebb ember az, aki megdolgozik a pénzéért és érzi a dolgok értékének súlyát.
Valamint azt a pénz ha úgy nézzük "ő keresi" és kötelessége eltartani a gyereket, megfelelő körülmények között, viszont a saját pénze fölött ő rendelkezik így afölött is mire költi. Ha a gyereknek az alapvető, mindennapokhoz szükséges dolgai megvannak, nem szenved hiányt semmiből és még jóra is van nevelve akkor szerintem nincs ebbe semmi kivetni való^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!