Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok egy olyan...

Mit gondoltok egy olyan gazdag emberről, aki nem támogatja a gyerekét?

Figyelt kérdés

Olyan emberre gondoljatok, akinek több 100, 1000 alkalmazottja van, több cége, részesedések, stb.

Tehát van bőven pénze, viszont még egy lakást sem vesz a gyerekének.

Az érv az, hogy dolgozzon meg mindenért.

Igazából ez az ember nem dolgozott sosem alkalmazottként, tehát ő is abból él, hogy mások termelik neki a hasznot.

Nem hiteltelen ez?

De, ha ilyen önző, minek vállalt gyereket?

nov. 7. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
91%

"Teljesen mindegy, hogy megdolgozott e érte.

Akkor is több 100, 1000 ember munkájából él jelenleg.

Szerencse is kell az élethez, bejött neki az élet."

Akkor a gyereke másolja le ugyanezt és neki is annyi pénze lesz, amennyit csak el tud képzelni.

nov. 7. 14:29
 12/79 anonim ***** válasza:
90%
Ha szerinted csak "alkalmazottként" dolgozik valaki, akkor nem csoda, ha nem jutsz semmire, másrészt a szülönek igaza van, ha adna neked akármit is, te csak elherdalni tudnád.
nov. 7. 14:31
 13/79 Kólauborkával ***** válasza:
84%
Neked én sem adnék az a gyanúm…
nov. 7. 14:32
 14/79 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem az se mindegy, hogy hogy gazdagodott meg a nagyvállkozó apa. Kapott-e anyagi segítséget a szüleitől? Ha én lennék ez a gazdag ember, segíteném a gyerekemet, de feltételekhez kötném. Csak úgy nem vennék én se neki lakást. Viszont, ha tanulni, vállalkozni szeretne, akkor segíteném, és nem csak anyagilag. Vállalkozzon ő is, már ha akar, ahhoz adnék pénzt, és ha jól csinálja, akkor vállalkozás bevételéből vehet magának lakást. Így ösztönözném, hogy tapasztalja meg a pénz értékét, illetve hogy életrevaló legyen. Aki ha segítséggel is, de sikerre tud vinni egy vállalkozást. Neki is jót tesz a sikerélmény, és elmondhatja azt, hogy nem a szülei, vagyis az apja rakta a segge alá a milliókat, hanem úgymond megküzdött érte. Hosszú távon is kifizetődőbb, hogy egy életképes embert nevelt fel, és nem egy mihasznát, aki csak költeni tudja az apja pénzét. ( Gondolok itt példaként a kőgazdag fiatalokra is, akik nagyon rossz példát mutatnak a fiatalok számára)
nov. 7. 14:36
 15/79 A kérdező kommentje:

A történet nem rólam szól.

Egy rokonom főnökének az esete.

nov. 7. 15:00
 16/79 anonim ***** válasza:
5%
Az ilyen tipikus felkapaszkodott paraszt es proli, aki nem szereti a sajat gyereket SEM, de dogoljon meg a szomszed tehene is. ;-)
nov. 7. 15:01
 17/79 anonim ***** válasza:
64%

Az a baj, mi lesz azokkal a gyerekekkel, akik pont így nőnek fel, ahogy a kérdező elvárja? Seggük fényesre van nyalva, semmit nem kell csináljanak. Majd egy nap apucit elviszi az infarktus, a sok nemdolgozás miatt, a cég rászáll(plusz a tesóira) és nem tud amit kezdeni vele. Hülye mint a föld, mindenki csak átb@ssza, a munkások is és a cég lehúzhassa a rolót. Aki azt hiszi, hogy egy vállalkozó nem dolgozik, a minimálbéren többet ne is keressen.

Kérdésedre a válasz, mert egyszerűen azt akarja, hogy a fia seggét is annyi küszöb érje meg, mint az övét, mert másképp nem tudná értékelni és irányítani azt, ami van. Én is így csinálnék személy szerint, ha majd lesz egy gyerekem. Támogatnám, a háttérben ott lennék, de nem tennék be mindent a segge alá. Dolgozzon meg ő is érte, akkor talán.

nov. 7. 15:03
 18/79 A kérdező kommentje:

De ő vállalkozáshoz sem akar neki pénzt ajánlani.

Azt felajánlotta neki, hogy valami gagyi beosztásba elmehet neki dolgozni, ergó a saját gyerekét is ugyanolyan melósként kezelné.

Ne valami kényelmes, irodai munkára gondoljatok, jó pénzért.

nov. 7. 15:04
 19/79 anonim ***** válasza:
57%
Önző ember, aki nem szereti a gyermekét. Mi is jó módúak vagyunk, mindhárom gyereket lakással indítottuk útba az életbe. Mindhárom megállja a helyét, nem önzőek, nem szórják a pénzt. Aki megteheti, az igenis adjon meg mindent a gyerekének! Nekem minden fillérért meg kellett anno dolgoznom, akkor megfogadtam, ha tehetős leszek, akkor nem hagyom, hogy ezt a gyerekeim is átéljék. Sőt, mi az asszonnyal úgy vállaltunk gyereket, hogy már volt egy alap jólét, hogy ne kellejen majd őket puszta valaggal elindítani az életbe.
nov. 7. 15:04
 20/79 anonim ***** válasza:
60%
A szülönke tökéletese igaza van, ha a gyerek akar valamit, akkor tegyen érte, ne mástól várja, hogy a feneke alá tegyen mindent
nov. 7. 15:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!