Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok egy olyan...

Mit gondoltok egy olyan gazdag emberről, aki nem támogatja a gyerekét?

Figyelt kérdés

Olyan emberre gondoljatok, akinek több 100, 1000 alkalmazottja van, több cége, részesedések, stb.

Tehát van bőven pénze, viszont még egy lakást sem vesz a gyerekének.

Az érv az, hogy dolgozzon meg mindenért.

Igazából ez az ember nem dolgozott sosem alkalmazottként, tehát ő is abból él, hogy mások termelik neki a hasznot.

Nem hiteltelen ez?

De, ha ilyen önző, minek vállalt gyereket?

nov. 7. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim válasza:
8%

Én egyetértek a szülővel

Egy nő az legyen nő! és álljon a talpára mint egy igazi nő!

nov. 8. 10:30
 62/79 anonim ***** válasza:
35%
Ha tehetségtelen, vagy szerencsétlen, vagy nem túl okos a gyerek, akkor dögöljön meg, szenvedjen, de akkor sem kell támogatni, ha bőven van miből? Akkor kell csak igazán !
nov. 8. 10:38
 63/79 anonim ***** válasza:
40%

Nem önző, csak mert nem tol a követelőző gyerek segge alá egy lakást, meg autót.

Én sem tenném - amúgy nyugodtan kiírhatod, hogy te vagy a gyerek, mert ez egyértalmű :D

nov. 8. 10:41
 64/79 anonim ***** válasza:
45%
62-es, hogyha a gyerekem ilyen lenézően beszélne velem-rólam, mint ahogyan a kérdező az apjáról - egy fillért nem látna tőlem, akkor sem, hogyha milliárdos vagyok 😉
nov. 8. 10:42
 65/79 Kólauborkával ***** válasza:
68%

Én az öcsémmel veszekedtem sokat, nem vagyok hajlandó olyan embert támogatni aki konkréten a mosatlan edényeket is csak gyártani tudja és egész nap csak gépezik, még etetni sem.

Összeírtam a főre eső kiadásokat, ami akkor van, amikor csak otthon ül az ember, mondom, ha ennyit megkeresel akárhonnan felőlem fejen is állhatsz egész nap, hirtelen el tudott menni dolgozni és még mindig ép. Segíteni csak annak lehet, aki eleve tudja mit akar, annak n tudsz segíteni, aki a kapott pénzt ugyan úgy elbaszná csak simán, mintha nem is lett volna…

Szóval segíts magadon….

nov. 8. 10:51
 66/79 anonim ***** válasza:
0%

Igen, persze. Ha mondjuk a gazdag ember gyereke mondjuk drogozik és szerencsejátékozik,(ugyebár anno volt pénze, amikor kitudja mit hazudott mire költi, mikor elkezdte a szenvedélyeit) és nem akar letérni onnan, bármit elkövettek a szülők, akkor is vegyenk neki egy klímás lakást, sőt többet is, mert az ő gyereke, hátha azt is elveszíti max 2 év múlva.

Jó nyilván ez egy szélsőséges eset, de valljuk be nem lehetetlen.

nov. 8. 11:46
 67/79 anonim ***** válasza:
39%
66-erről itt szó sem volt. Ne költsünk hozzá rémregényt..
nov. 8. 14:45
 68/79 A kérdező kommentje:

Szerinted, akinek több 100 alkalmazottja van, annak nincs erre titkára, titkárnője?

Nem is egy van neki, hanem vagy 5.

Nyilván a tárgyalásokra maga megy, hiszen az ő biznisze, nem küldhet mást maga helyett.

nov. 8. 15:29
 69/79 A kérdező kommentje:

Teljesen egyetértek.

Azzal, hogy elküldi a gyerekét a saját cégébe dolgozni valami alja munkára, ebből ő nem fog magasztos dolgokat elérni, csak ő is, mint mindenki más, termeli a pénzt tovább az apjának.

Ennél az is jobb, ha inkább elmegy a diplomájával egy idegennek dolgozni, dupla annyiért, igaz jó eséllyel milliárdjai abból se lesznek.

Max, ha egyszer örököl, már ha örököl, az ilyen szülőből hamarabb kinézem, hogy ráhagyja majd valami ki fiatal ribire, aki bármit megtesz a pénzért.

Másrészt mire ez az idő eljön már a gyerek is lesz 50-60 éves, sokra nem megy már vele, ugyanúgy egy alkalmazottként élte le az életét, mint az, akinek nem milliárdosak a szülei.

nov. 8. 15:35
 70/79 A kérdező kommentje:

Az Apa akár kölcsönbe is adhatna pénzt a gyerekének, vagy részesedésért, mint befektetés.

Mégis jobb, mint egy banktól hitel felvenni.

De itt nincs erről szó, hanem ő a saját birodalma növeléséhez akarja használni a gyerekét, mint egy alkalmazott.

Annyi pénzért, amiből még megélni is éppencsak megtud.

Ha ilyen könnyű lenne vállalkozni, idővel mindenki ezzel próbálkozna.

Munkából mire te önerőből eljutsz oda, hogy csak egy nagyon kis vállalkozást szeretnék beindítani, ahhoz is hossszú idő kell.

Még a leggyabibb vállalkozáshoz is kell legalább 10-15-20 millió Ft.

Azt mikor spórolod össze, albérlet fizetése mellett?

És ez a pénz egy milliárdosnak aprópénz.

nov. 8. 15:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!