Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy fogadjam, hogy anyukám...

Hogy fogadjam, hogy anyukám 46 évesen terhes lett?

Figyelt kérdés
Már van 3 tesóm, mindegyikük kisebb nálam, a legkisebb alsós jelenleg. Nagyon rosszul érzem magam amióta bejelentették, hogy megint terhes. Felelőtlennek és undorítónak tartom.
nov. 7. 07:38
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
65%
Majd nevelheted te.
nov. 7. 17:43
 42/50 anonim ***** válasza:
71%
Ez az eredeti kérdésben érdekes módon nem szerepelt, hogy azért undorító, mert Kérdező fogja nevelni. Csak miután itt ötleteket kapott. Azt írta csak indoknak, hogy már 46 éves az anyja és így is van 3 kistesója. Lehet, új kapcsolatból van a többi tesó? Ha neki kell pesztrálni folyton a többit is, szerintem azt meg tudta volna fogalmazni elsőre is, ill. nem így mondta volna így, hogy "nagyon rosszul érzi magát", hanem pl. hogy nem fog még egy kistesóra vigyázni meg hogy így is rossz a légkör vagy anya a többiekkel sem törődik... stb. Úgyhogy vagy kamu vagy nem ez az indok szerintem.
nov. 7. 18:38
 43/50 anonim ***** válasza:
82%

Nem kevés ismerősöm szült 40 felett. Számuk már a tucatot is meghaladja.

Nem olyan rossz dolog ez, még ha kockázatos is...

nov. 7. 20:18
 44/50 anonim ***** válasza:
89%

16-os, senki egyetlen szóval nem mondta, hogy majd a kérdező neveli a gyereket :D, hol olvastál te ilyet?

A kérdező nem írta, hgoy a szülei milyen szülők - tény, hogy az enyémek két felelőtlen idióta voltak, akiknek csak megcsinálni ment a gyereket, aztán a szittelését azt én megoldom kamaszként - de a kérdező szülei lehetnek normálisak is, akik felnevelik, ha vállalják.

nov. 8. 08:53
 45/50 anonim ***** válasza:
84%

Nemcsak arról van szó, hogy kockázatos, hanem inkább nettó baromság a meglévő 4 mellé még bevállalni ebben a korban még 1 et!

Én 48 éves nő vagyok, és egy kamaszlányom van, 17 éves. Rengeteg az utánajárás, aggódás merre jár, mit eszik, eszik e egyáltalán, milyen veszélyeknek teszi ki magát, el kell indítani az életbe, iskolai előmenetelét figyelni, pakolni utána reggel (mondjuk ezzel nem stresszelném)

Csomó pénzbe kerül most is, a felzárkóztatása, mobil, frizura, jogsi iskolára gyűjtés, el nem tudom képzelni, hogy ezt előlről kezdjem!

Jövőre már nagykorú, habár ott még nincs vége a melónak vele korántsem, mert még ott van a gimi utolsó éve, 19 amire befejezi. Es utana sem tervezem kirakni!

18 év lassan! Az rengeteg!

És még egyszer ugyanennyit? Szerintem meg se érném a 10 ik évét már ebbe a korban bármi beüthet lassan es ha nem is, ki akar kisgyerek után futkosni?

Reggel felkelek, iszom egy jó eszpresszót kis csokit, netezek…. Nem adnám fel még egyszer!

nov. 8. 21:24
 46/50 anonim ***** válasza:
84%
#45 elhiheted hogy akinek 4-5 gyereke van az nem is figyel annyira oda rájuk mint te arra az egyre. Van aki nem a minőségre megy hogy olyan embereket neveljen aki hozzaad a tarsadalomhoz hanem csak potyogtat és lesz amilyen lesz a gyerek.
nov. 9. 04:12
 47/50 anonim ***** válasza:
80%
17 évesen ne kelljen már ennyire ellenőrizni, azért ez is túlzás, nem ettől lesz a "minőség", hogy folyton aggódsz érte, hanem ha bizalom van köztetek. (Reggelire meg a legkárosabb a csoki, mert olyankor dobja meg legjobban a vércukrot, szóval ha mégis akarsz még 10 év múlva élni, és élvezettel, inkább lassabb felszívódású reggelit válassz, édességek meg max. később, de amikor még lemozgod.)
nov. 9. 06:51
 48/50 anonim ***** válasza:
100%
Oké
nov. 9. 07:13
 49/50 anonim ***** válasza:
84%

Köszönöm a válaszokat 46 os, 47 es.

Annyit még hozzátennék, hogy szerintem a legnehezebb a gyereknevelésben az, hogy rengeteg évet ölel fel, nem 3-4 év mint az vagy rövidebb mint az állatvilágban, hanem évtizedek!

Az ember valóban nem is biztos, hogy megéri a végét! Én is 31 évesen szültem es vagy 2 szer voltam azóta a halál torkában, hogy majdnem árván hagytam a gyereket!

Hasnyálmirigy gyulladás, intenzív stb többször volt szüksegem szegeny anyámra, aki még fiatalabb volt anno es bírta a segítséget. Ma már alig jár, 70 éves.

Nekem is kezdenek fájni az ízületeim, lábamban, hátamban.

Nem tudom hogy bírnák ki még egyszer húsz évet!

nov. 9. 07:20
 50/50 anonim ***** válasza:
70%
Jó, más meg 90 évesen maratont fut. Ilyen az emberi természet és ilyen az élet, hogy élni kell és nem egyforma lapokat kapunk. Nem hiszem, hogy véletlenül vannak a nehézségek, és hogy egy gyereknek tökéletesen boldognak kell lennie nonstop, mert akkor meg milyen személyiség lesz. Mindenki küzd valamivel, aztán vagy jól jön ki belőle, empatikusabb lesz mondjuk vagy elkezd egészségesebben élni vagy tanul önmagáról, kapcsolatokról... stb., vagy pont bezárkózik, leírja magát, függőségekbe menekül. Vannak ilyen és olyan hullámok, hegyek és völgyek, keresztek és boldogságok. De akinek csupa vidámság és kiszolgálás az élete, az sajnos beképzelt, lusta, önállótlan, állandóan elégedetlen és lehet folytatni a sort... lesz, nem pedig hálás és boldog. Egy gyereknek szerintem nem Disney-landet kell nyújtani bűntudatból, ahogy most sok szülő próbálja, hanem önállóságra és önbizalomra nevelni egy reális világképet, és bizony némi feladatokat is adva.
nov. 9. 07:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!