Elvárhatom, hogy anyám új párja velem is úgy bánjon mint az igazi lányával?
Ebben a korban most már a fiúk érdekeljenek lassan, ne apa pótlékot keress.
Sajnos neked nem volt apád, de egy 36 éves pasi sem lesz. Ő csak anyád élettársa. Vagy együtt maradnak vagy nem. Nem nevelőapa. 16 évesen meg nincs mit nevelni rajtad.
Jesszus mennyi empátiamentes emberkezdemény van itt.
Kérdező, attól még, hogy lassan nagykorú vagy, nyugodtan kialakíthatsz egy majdnem apa-lánya kapcsolatot édesanyád párjával, ahogyan az ő lánya is kialakíthatja a majdnem anya-lánya kapcsolatot anyukáddal.
Sajnálom, hogy nem jutott neked igazi apakép, de hidd el, hogy a többi válaszolóval ellentétben én támogatlak abban, hogy a korodnak megfelelő kapcsolatot alakítsatok ki. Kell egy egészséges férfikép, akkor is, ha már kamasz vagy.
A többi válaszolónak csak annyi a kérdésem:
Ha meghalt volna az apátok és anyátok ennyi időn át gyászolja, akkor az új pasit ti nem akarnátok megismerni? Vagy nektek az nem család? Mert igen, így működnek a mozaikcsaládok: darabokból jön össze az egész és a kapcsolatok kialakítása tartja egyben.
De utolsó, meg szeretnénk ismerni.
De nem nevelő apaként vagy pótlékként, hanem úgy hogy ő Feri anyukám élettársa. Akivel szeretnék jó kapcsolatot kialakítani de tudom, hogy nem biztos, hogy együtt maradnak.
Így a későbbi csalódások elkerülése végett nem apa figurának tekintem.
Attól hogy Feriként anya élettársaként tekintek rá, lehet jó kapcsolatunk.
34-es vagyok és visszautasítom az " empátiamentes emberkezdemény" minősítést!
16 éves korban az ellenkező nemű kortársak iránti érdeklődés lenne időszerű. Ha a kérdező most inkább a pici kora óta hiányzó apa-lánya kapcsolatot akarja pótolni, az a fontosabb neki, akkor kimarad a kamaszszerelem korszaka, és 25-30 évesen már azt sem lehet pótolni, ahogy most a kisgyermekkori apahiányt sem. Az az idő már elmúlt, most másfajta kapcsolatot kell kialakítani a későn jött "apával" Ahogy a 37-es írja.
Talán ezt az egész problémát a két lány rivalizálása generálja.
38, gondolom te nem tudod milyen az, amikor valaki az egyik szülő teljes hiányában nő fel.
Ne akard megmondani, hogy nagykamaszként a kérdezőnek mi lenne az időszerű. Ugyanis az ilyen apa nélkül, nulla egészséges férfiképpel rendelkezők jönnek össze 50+ korosztállyal, utána meg itt szidjátok meg aranyásózzátok meg apakomplexusosozzátok őket!
Pont ezt kell elkerülni és kialakítani egy rendes kapcsolatot azzal, akivel együtt is élnek. A másik lánynak az anyja hiányzik, bele is belerúgnál?
Nem a gyerekkori emlékeket fogja pótolni, nem is ezt írtam. Oda van írva: korának megfelelő kapcsolatot kialakítani. Ki beszélt itt rajtad kívül a gyerekkori emlékek bepótolásáról? Mert én tuti nem.
Komolyan a legokosabb tanácsod az, hogy most már inkább fiúkázzon?! Na, emiatt vagy empátiamentes emberkezdemény! Ha nem tudnád, az ilyen lányok kb azonnal oda szokták adni magukat egy pasi szeretetéért. Lökd csak a kiéhezett kamasz társai karjába.
39# " bele is belerúgnál" Kibe rúgtam én bele?!
Te olyanokat írsz, amik alapján kételkedem a mentális állapotodban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!