Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárhatom, hogy anyám új...

Elvárhatom, hogy anyám új párja velem is úgy bánjon mint az igazi lányával?

Figyelt kérdés
Anya új párja egy 36 éves dusgazdag pasi nem is ez a lényeg de van egy velem egy idős lánya (mind ketten megvagyunk már 16 évesek de egyikünk se nagykoru meg) elvárhatom, h velem is legyen néha minőségi ideje? Nem vonzódom hozzá úgy ahogy most gondolnak szimplán csak jó lenne érezni, h van valaki akit apának tekinthetek de a lánya meg nem akarja meg csak hallani sem hisz az apjának ő az egyetlen igazi lánya ez a "feltekenyseg" az ő részéről érhető? Na és én? (privatokat nem akarok)

nov. 2. 21:16
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
74%
Ha én lennék ez az apa én veled is törődnek ha már egy család lettünk:)
nov. 4. 11:31
 32/45 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez sosem lesz ilyen, egyszerűen nem ő az igazi apád, pótlék lehet aki jó fej és segít mindenben stb., de sosem cserélheted le az igazira.
nov. 15. 17:19
 33/45 NTBS ***** válasza:
80%
Nem várható el. De kialakítható, ha beszéltek róla.
nov. 15. 18:33
 34/45 anonim ***** válasza:
69%
16 éves vagy. Majdnem felnőtt. Ami kiskorodban kimaradt, azt ne most akard bepótolni, mert közben lemaradsz arról, ami most lenne esedékes.
nov. 15. 19:18
 35/45 anonim ***** válasza:
63%

Ebben a korban most már a fiúk érdekeljenek lassan, ne apa pótlékot keress.

Sajnos neked nem volt apád, de egy 36 éves pasi sem lesz. Ő csak anyád élettársa. Vagy együtt maradnak vagy nem. Nem nevelőapa. 16 évesen meg nincs mit nevelni rajtad.

nov. 15. 20:50
 36/45 anonim ***** válasza:
66%

Jesszus mennyi empátiamentes emberkezdemény van itt.

Kérdező, attól még, hogy lassan nagykorú vagy, nyugodtan kialakíthatsz egy majdnem apa-lánya kapcsolatot édesanyád párjával, ahogyan az ő lánya is kialakíthatja a majdnem anya-lánya kapcsolatot anyukáddal.

Sajnálom, hogy nem jutott neked igazi apakép, de hidd el, hogy a többi válaszolóval ellentétben én támogatlak abban, hogy a korodnak megfelelő kapcsolatot alakítsatok ki. Kell egy egészséges férfikép, akkor is, ha már kamasz vagy.

A többi válaszolónak csak annyi a kérdésem:

Ha meghalt volna az apátok és anyátok ennyi időn át gyászolja, akkor az új pasit ti nem akarnátok megismerni? Vagy nektek az nem család? Mert igen, így működnek a mozaikcsaládok: darabokból jön össze az egész és a kapcsolatok kialakítása tartja egyben.

nov. 16. 09:32
 37/45 anonim ***** válasza:
47%

De utolsó, meg szeretnénk ismerni.

De nem nevelő apaként vagy pótlékként, hanem úgy hogy ő Feri anyukám élettársa. Akivel szeretnék jó kapcsolatot kialakítani de tudom, hogy nem biztos, hogy együtt maradnak.

Így a későbbi csalódások elkerülése végett nem apa figurának tekintem.

Attól hogy Feriként anya élettársaként tekintek rá, lehet jó kapcsolatunk.

nov. 16. 10:35
 38/45 anonim ***** válasza:
11%

34-es vagyok és visszautasítom az " empátiamentes emberkezdemény" minősítést!

16 éves korban az ellenkező nemű kortársak iránti érdeklődés lenne időszerű. Ha a kérdező most inkább a pici kora óta hiányzó apa-lánya kapcsolatot akarja pótolni, az a fontosabb neki, akkor kimarad a kamaszszerelem korszaka, és 25-30 évesen már azt sem lehet pótolni, ahogy most a kisgyermekkori apahiányt sem. Az az idő már elmúlt, most másfajta kapcsolatot kell kialakítani a későn jött "apával" Ahogy a 37-es írja.

Talán ezt az egész problémát a két lány rivalizálása generálja.

nov. 16. 11:16
 39/45 anonim ***** válasza:
66%

38, gondolom te nem tudod milyen az, amikor valaki az egyik szülő teljes hiányában nő fel.

Ne akard megmondani, hogy nagykamaszként a kérdezőnek mi lenne az időszerű. Ugyanis az ilyen apa nélkül, nulla egészséges férfiképpel rendelkezők jönnek össze 50+ korosztállyal, utána meg itt szidjátok meg aranyásózzátok meg apakomplexusosozzátok őket!

Pont ezt kell elkerülni és kialakítani egy rendes kapcsolatot azzal, akivel együtt is élnek. A másik lánynak az anyja hiányzik, bele is belerúgnál?

Nem a gyerekkori emlékeket fogja pótolni, nem is ezt írtam. Oda van írva: korának megfelelő kapcsolatot kialakítani. Ki beszélt itt rajtad kívül a gyerekkori emlékek bepótolásáról? Mert én tuti nem.

Komolyan a legokosabb tanácsod az, hogy most már inkább fiúkázzon?! Na, emiatt vagy empátiamentes emberkezdemény! Ha nem tudnád, az ilyen lányok kb azonnal oda szokták adni magukat egy pasi szeretetéért. Lökd csak a kiéhezett kamasz társai karjába.

nov. 16. 13:13
 40/45 anonim ***** válasza:
11%

39# " bele is belerúgnál" Kibe rúgtam én bele?!

Te olyanokat írsz, amik alapján kételkedem a mentális állapotodban.

nov. 16. 13:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!