Baj, ha egy gyerek támogatva, segítve van a szülei által?
Nem arra gondolok, hogy 32 évesen még otthon él, nem tanult, nem dolgozik, mert anya-apa főz rá és ad pénzt, ha kér.
Hanem segítik elindulni az életben, kap lakást, kocsit. Nem kell dolgoznia az egyetem alatt betanított munkát, hanem lehet pl. gyakornok, azon a területen, ami érdekli. 1-2 félévet tanulhat külföldön, mert nem kell azon izgulni, hogy fizesse itthon is az albérletet és kint is, ott vajon talál-e munkát a kintléte alatt?
Sokszor látom itt, hogy a "gyerek" oldja meg az életét, de egyszerűen hogyan? Egy élhetőbb budapesti lakás 50-55 milliótól indul és akkor azt még gépesítse, rendezze be. Ha a minimális önereje meg is van valahonnan, a lakáshitel törlesztőrészlete több százezres tétel havonta, közben meg nagyon sok pályakezdő alig a minimálbér felett keres.
"Szóval miről beszélünk?"
-30 millió hitel törlesztőrészlete havonta több, mint 200 ezer Ft, 20 éven keresztül.
-"Kocsit oldja meg" Hogyan? Már egy 8-9 éves, használt autó is simán 4-5 millió, arra a 0. perctől költenie is kell, mert itt romlik el, ott szól furán, most megint van valami baja.
-"Nos, a szakmájában gyakornokként max nyáron tud elhelyezkedni, "
Ez nem igaz, rengeteg egyetemnél vannak gyakornoki programok, akár plusz kreditekért, egész szorgalmi időszak alatt.
-"Nos, kollégista"
Szerintem nem egészséges dolog, mikor felnőttként annyi privát tered sincs, hogy egyedül alhass... Vagy, hogy ne egy emeletnyi emberrel osztozz a fürdőszobán.
-"Erasmus-ra pedig kapna ösztöndíjat, "
Az az ösztöndíj inkább csak kiegészítésnek jó, pontosan nem tudom, de valami párszáz euro havonta? Annyiból nemhogy szobát/lakást bérelni nem tud, de nagyon megélni sem.
Kocsit hogyan?
Vesz 600 ezerért egy szuzukit.
Gyakornoki programok, amiket hamar elkapkodnak?
Mi a baj a kollégiummal? Jóban van a szobatársaival, tanulni pedig könyvtárban szokott, ha magányra vágyik akkor feltalálja magát és elmegy fotózni...Nem tragédia a kolisok élete🙂
Az a párszáz euró havonta fedezi a kolit meg a kaját, a többit én kiegészítem😉, ő pedig vállal valamilyen alkalmi munkát.
De most komolyan? Mi azzal a baj, hogy a gyerekemnek szerényebben kell élnie, talán egy kicsit többet kell bevállalnia, hogyha többet szeretne? De ezzel semmi baj nincsen, ő se lát benne problémát, és nem megy se a tanulás se a magánélete rovására.
Minket támogattak. Továbbtanulás,kocsi autó. Persze nem budai villa és nem bmw. Hatalmas segítség volt!
Mi ugyanígy fogunk a saját lányunkkal. Bár még csak ovis lesz, de születésétől kezdve rakunk félre, hogy felnőttkorában segíthessünk elindulni. Nálunk így szokás, mindenki a következő generációnal segít.
Nem értem ezt miért nekem címezted utolsó. Leírtam a saját családunkat, azt hogy más mit csinál, az nem az én dolgom. Azt hogy hogyan jött ide, hogy ettől rossz szülő vagy, azt végképp nem értem.
Úgy csinálsz mintha vagy pénzt, vagy irányelveket/szorgalmat kapna a gyerek és szigorúan csak egyet lehetne választani.
Nehez tema ez, sokan a ket vegletben szeretnek gondolkodni. Van aki mindent a gyerek ala tol, van aki semmit.
Engem pl ugy segitettek lakashoz, hogy amikor hitelt vettem fel, anya beszallt adostarsnak azert, hogy tobbet kapjak, de azt azota -3,5 eve- magam fizetem. Amig alberletben laktam, azt sem fizettek a szuleim, a fizetesembol eltem. Aztan olyan is volt, amikor megszorultam, kertem kolcson, volt, hogy visszakertek, volt, hogy nem.
Nyilvan, ha jo a kapcsolat, kinek segitsen az ember, ha nem a gyerekenek? Persze eszszeru keretek kozott.
Amit tudunk megadunk neki.
Nekem anno nem volt ilyen lehetőségem.
De ha már megcsináltuk a szerencsénk a felesegemmel akkor a gyerekünknek is megadjuk amit tudunk.
Kocsi,lakás,tanulmányok finanszírozása.
És itthon lakik ameddig akar.
Szerintünk a munkája most is a tanulás,mi pedig biztositjuk a feltéleit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!