Baj, ha egy gyerek támogatva, segítve van a szülei által?
Nem arra gondolok, hogy 32 évesen még otthon él, nem tanult, nem dolgozik, mert anya-apa főz rá és ad pénzt, ha kér.
Hanem segítik elindulni az életben, kap lakást, kocsit. Nem kell dolgoznia az egyetem alatt betanított munkát, hanem lehet pl. gyakornok, azon a területen, ami érdekli. 1-2 félévet tanulhat külföldön, mert nem kell azon izgulni, hogy fizesse itthon is az albérletet és kint is, ott vajon talál-e munkát a kintléte alatt?
Sokszor látom itt, hogy a "gyerek" oldja meg az életét, de egyszerűen hogyan? Egy élhetőbb budapesti lakás 50-55 milliótól indul és akkor azt még gépesítse, rendezze be. Ha a minimális önereje meg is van valahonnan, a lakáshitel törlesztőrészlete több százezres tétel havonta, közben meg nagyon sok pályakezdő alig a minimálbér felett keres.
Szerintem az igazság félúton van. Az se jó, ha mindent készen kézhez kap meg az se, ha semmi támogatást nem kap.
Egyetem alatt pl kapjon annyi zsebpénzt, amiből az alapszükségletei megvannak. De ha pl bulizni akar, akkor kelljen kicsit dolgoznia.
Vagy pl lakásvásárlásnál kapjon egy nagyobb összeget, ami az önerőt fedezi, de azért törlesztenie neki kelljen.
"de azért törlesztenie neki kelljen."
Egyik barátnőm kapott pár éve lakást, hitelt is vettek fel, mert nagyon jó volt a konstrukció. De akkor a lakossági hiteleket is nézték, mondta, hogy ha neki, egyedül kellene boldogulni, nem tudna lakást vásárolni, mert a törlesztőrészlet egy lakáshitelre már akkor több volt, mint a fizetése. Pedig summa cum laudeval végezte el a jogi egyetemet, nem egy mekiképző BSc-n diplomázott.
Kérdező, azt vedd tudomásul olyanok osztják az észt ilyenről akik még a régi rendszerben szereztek házat, lakást.
Ezerszer más a helyzet, ha 10-15 évre tekintünk vissza sokkal előnyösebb.
És ha akkor valaki megszerzett egy ingatlant jó áron, az a mai nap már dupláját éri kb.
Ez csak az ingatlanpiac, de enni, öltözködni és szórakozni is kell, amiknek szintén megugrótt az ára és a fizetés nagyon nem igazodott ehhez...(rezsiről meg inkább ne is beszéljünk, vagy a benzinárakról)
Csak mondom, engem nem támogattak, mert nem tudtak. Épp ezért talpraesett lettem, milliós fizetésem lett és ehhez hozzájárult az, hogy már 18 éves koromtól dolgoztam, egyetemre is jártam.
Ha valaki alá van rakva minden, az meg fog látszódni a jellemén is.
#6.
Hát figyelj, én jelenleg mérnöki képzésre járok és 40 órában dolgozok mellette. De ha fel szeretnék venni lakáshitelt hétvégén is kéne dolgozzak, valami raktáros melót, mondjuk 12 órában, hogy megengedhessem magamnak.(nem fogom bevállalni, mert akkor sosem végzem el az egyetemet, és sosem lesz magánéletem, így is messze vagyok a családomtól)
Úgy, hogy gyakornok vagyok az IT-ban.
Nem tudom miről beszélsz, hogy ezzel 1-ről a 2-re lehet jutni...
És nagyon sok fiatal küzd ezzel, azt nem veszitek figyelembe, hogy egészen mások a piaci viszonyok, mint 10-15 éve.
2008-ban olyan 230 körül volt egy euró, az most 410...
Szerintem nem egy-egy autó/lakás vagy bármi vásárlásán múlik ez, hanem alapvető nevelésen. Lehet egy családnak annyi pénze, hogy vegyenek a gyereknek lakást, de ettől még nevelhették jól, és akkor önálló lesz a gyerek.
Szerintem inkább az van, hogy van egy réteg, akik jól keresnek és gyereket nevelni meg nem tudnak, inkább magukra veszik a gyerekük problémáit, megoldanak helyette mindent, sokszor pénzzel. És ezek a gyerekek nagyon feltűnőek a viselkedésüknek hála, így szembetűnőbbek a többi normálissal nevelttel szemben - de ettől még nem ők vannak többségben.
Szóval ha a szülőknek eleve az a koncepciója, hogy vesznek egy lakást a gyereknek,azzal nincs gond. Azzal van gond, ha egész életükben arról szól minden, hogy anyuék csettintésre megvesznek mindent és megcsináltatnak helyettük mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!