Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meséltek “kedvenc gyerek”...

Meséltek “kedvenc gyerek” sztorikat?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy kinek volt a családjában olyan eset és konkrétan miben nyilvánult meg, hogy a szülő/szülőknek van egy kedvenc gyereke a többi közül.

okt. 21. 21:14
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Sajnos az én esetemben is olyan fordult elő, hogy egyszerűen bàrmit tehettem egész életem során, sose volt semmi elismerésre méltó. Semmire sem tart az apám, egyszerűen érzem hogy nem szeret, nem èrdeklem. Lehetek okos, szerezhetek papírt, iskolàt, màs ember örül a gyereke sikereinek, őt nem érdekli mit csinálok. Amikor kifejeztem bármikor az érzésemet, akkor lesz@rja, nem érdekli. Mintha a falnak beszélnék.

Mindegy milyen helyzet van, valahogy neki mindig èn leszek a rossz a törtènetben. Sosem nèzni a màsik oldalról is a dolgokat. Nem akarja. Biztos hogy én tettem, mondtam valamit. Ha èn nem keresem az sem èrdekli èlek-e mèg.

okt. 22. 19:59
 32/50 anonim ***** válasza:
76%
És minek tartját a kaocsolatot ilyen szülőkkel?
okt. 22. 20:07
 33/50 A kérdező kommentje:
Talán mert mi jobban vagyunk és több bennünk a szeretet, még úgy is hogy nem érdemli meg az adott ember.
okt. 22. 20:22
 34/50 A kérdező kommentje:
*jobbak
okt. 22. 20:34
 35/50 anonim ***** válasza:
13%
Érdekes, hogy a válaszolók 90%-a a "szenvedő" fél. Ez vajon miért lehet? Talán mindenki rosszabbnak látja a sorsát, mint a valóság? Tényleg mindig más a hibás, vagy valakire csak kennünk kell már a sanyarú sorsunkat?
okt. 23. 01:35
 36/50 Katona Dius ***** válasza:
100%
Mert ők írják le, mi történt velük. Nem hiszem, hogy bárki büszkén bevallaná, hogy az egyik gyerekét jobban szereti/támogatja, mint a másikat. Vagy épp észre sem veszi (ez a gyakori sajnos). Az adott szülőnek/nagyszülőnek ez teljesen természetes, elvégre ha zavarná, nem így tenne.
okt. 23. 01:38
 37/50 anonim ***** válasza:
16%

Én arra értettem, hogy senki nem írt olyan választ, hogy "Igen, engem jobban szeretnek, és velem kivételeznek a szüleim!"

Én vagyok a ritka kivétel, rajtam kívül talán még egyetlen másik válaszoló írta, hogy kedvenc unoka volt. De eddig senki nem ismerte be, hogy kedvenc gyerek lett volna, emiatt én nem tudom komolyan venni a panaszkodó hozzászólásokat se, ha 50-50%-ban lennének az ilyen, és olyan válaszolók, akkor éreznék objektív igazságot.

Vagy a másik válasz az, hogy ide GYK-ra kizárólag a legszerencsétlenebb emberek gyűltek össze, ami azért elég nevetséges gondolatmenet.

okt. 23. 02:23
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

37

Akkor ne vedd komolyan, nem kérte senki.

Nem mellesleg én is kedvenc unoka voltam anyai nagyiméknál. Tán pont azért is, mert első unoka voltam, másrészt látták, hogy anyám mit művel a húgom megszületése óta. De kedvenc unoka státusz mellett az utált gyerek még én voltam a szülői házban.

okt. 23. 06:56
 39/50 anonim ***** válasza:
100%

37-es

Én mondtam a tesóimnak, hogy őket jobban szeretik, elmondtam velem miket tettek a szüleim. Tudod mi volt a válasz? Az, hogy nem hiszik el, mert velük nem úgy bántak és biztos velem sem. Szóval ennyit az elméletedről. Sajnos az a gyerek akit jobban szeretnek nem veszi észre, hogy a másikat nem. Egyébként meg a gyakoriból kiindulva nem lehet egy kérdésre adott válaszokra azt mondani, hogy azért nem igaz mert a válaszok megoszlása nem 50-50 %. Tudod miért?

Mert ez a gyakori kérdések, többnyire azért jönnek ide az emberek, hogy a problémáikkal kapcsolatban tanácsot kérjenek. Hány olyan kérdést láttál már, hogy nagyon szeret a barátom, tökéletes a kapcsolatom mit tegyek? Vagy olyat, hogy tökjó gyerekkorom volt, mindig figyeltek rám a szüleim, most mi lesz velem?

Mivel kevesebb ilyet látsz mint ahány olyat ahol problémákról írnak, így lényegében az összes olyan kérdés ahol tanácsot kérnek nem igaz szerinted?

Na ezért nem jó az elméleted.

okt. 23. 09:57
 40/50 anonim ***** válasza:
10%
Kérdező, te komolyan azt hiszed, jobb ember vagy, mert hazajársz pofonért meg eltűröd ezt a megkülönböztetést, tiszteletlenséget, szeretetlenséget?
okt. 23. 10:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!