Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ezt kell minden alkalomm...

Miért ezt kell minden alkalommal eljátszani, amikor hazamegyek?

Figyelt kérdés

Átlag három hetente megyek haza a koliból. A hét folyamán valamikor írok egy üzenetet, hogy pénteken hazamegyek.

Anyám mindig megkérdezi, hogy de hány órakor. Mindig megírom, hogy nem tudom, attól függ, hogy mikor ébredek fel. És ezt három éve minden alkalommal el kell játszani. Pedig százszor elmondtam, hogy én úgy indulok el, hogy felkelek, pakolok, eszek, aztán ha mindennel megvagyok, akkor megnézem mikor megy a legközelebbi vonat, amit elérek. Egyszerűen ha nem megyek időre, akkor nem fogok kijelölni egy ébresztőt magamnak, hogy na ekkor kell kelnem, hogy elérjem xy vonatot. Anyám meg mindig fel van háborodva, hogy mi az, hogy nem tudom előző nap, meg mi tartott olyan sokáig, hogy délután fél négyre értem haza (csatlakozásokkal több, mint három óra az út), miért nem délelőtt érkeztem. Nem is értem, hogy ez mit számít. Délelőtt otthon sincs senki, anyu is fél négykor érkezik.

Ennek amúgy mi értelme? Miért kell háborogni ezért minden nyomorult alkalommal?

okt. 19. 11:26
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%

23: Nagyon akarsz kötekedni, de kínos. Ha anyuka előbb végezne/szabadnapja van, és elmegy valahova kicsit, akkor sincs semmi, hiszen a kérdezőnek van kulcsa, nem költözött el ténylegesen, szóval, ez nem az az eset, mint mikor vendéget vársz, és ha nem vagy otthon, állhat az ajtó előtt stb. Továbbá, adott esetben apukával is tud hancúrozni, hiszen a kérdező megírja, melyik vonattal megy, amikor már felszállt (ez sokak figyelmét elkerülte, pedig fontos), onnantól van még több óra. A kaján is pörögnek itt sokan, holott semmi köze nincs a kérdéshez.

Én amúgy az anyukát azért se értem, a kérdező utazik több órát, tudjuk, hogy a vonatok késhetnek is, ki is maradhatnak, sokkal kiszámíthatatlanabb az érkezés, mint mikor vki 2 utcányira lakik. Meg aztán, ha amúgy sincs otthon, akkor miért kéne a kérdezőnek már délelőtt ott dekkolnia???

okt. 22. 11:20
 42/48 anonim ***** válasza:
59%
41 es mert anyuka knotrollmanias es ha mar a gyereke nem lakik otthon legalabb igy probalkozik a kontrolltartassal.
okt. 23. 08:54
 43/48 anonim ***** válasza:
62%

39,

Komolyan nem lehet megérteni? Helyette itt háborogtok, hogy minek írja le, hogy mikor érkezik. Írja le a legkésőbbi időpontot amivel eddig ment és kész, ki tudja magát aludni, el tudja érni stb.

Az a baj, hogy magából a kérdésből és a válaszokból is azt érzem, hogy nem az a baj, hogy nem tudja mikor érkezik, hanem az, hogy egyáltalán rákérdez a szülő.

Komolyan ilyeneken idegeskedtek és idegeskedik a kérdező, ahelyett, hogy leírná, hogy akkor amikor szoktam, vagy akármit. De nem, nektek az a problémátok, hogy minek kérdezi meg.

okt. 23. 10:04
 44/48 anonim ***** válasza:
24%

41- az én anyám is az, külföldön élek, de könyörgöm egy szülőről van szó akivel elvileg lehet beszélni nem?

Ha ennyire baj, hogy rákérdez mondja meg a kérdező, hogy többet erre ne kérdezzen rá.

30 vagyok, idén külföldre költöztünk, eleinte mindig beszámoltam arról, hogy mikor indult a vonatom, és mikor érkeztem. Egy idő után meguntam, majd amikor anyámék számon kértek, hogy idegesek miattam, elmondtam nekik, hogy nem szeretnék mindenről beszámolni, majd amikor hazaértem írok, vagy amikor eszembe jut. Tetszett nekik? Nem. Tudnak mit tenni? Nem. Idejöttem idegeskedni a kommenteken? Nem. Ennyire nehéz szólni a szülőnek, hogy ne írogasson?

okt. 23. 10:07
 45/48 anonim ***** válasza:
43: Nem értek egyet. Jó, oké, próbálja meg, mondjon akkor négyet, de ha olvastad, háborog azon is az anyuka, hogy miért nem délelőtt, pedig akkor ő otthon sincs.
okt. 23. 10:13
 46/48 anonim ***** válasza:

45

Igen azzal a résszel én sem értek egyet. Lehet igazából anyukának nem is az a baja, hogy nem ír időpontot, hanem az, hogy későn érkezik. Ha nem lehet ezt vele megbeszélni, nem szép dolog, de menjen később a kérdező, így talán anyuka a 4 órát is becsülni fogja. Az enyéim nem háborogtak, csak viccesen megjegyezték, hogy úgyis mindig délután érkezem, egy idő után elengedtem a fülem mellett, ha nem tetszik mehet a kérdezőhöz is anyuka.

okt. 23. 10:17
 47/48 NTBS ***** válasza:
Ha ez zavar kedves kérdező ne menj haza.
okt. 25. 18:07
 48/48 anonim ***** válasza:
25%
Több tiszteletet pubi
okt. 26. 01:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!