Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ezt kell minden alkalomm...

Miért ezt kell minden alkalommal eljátszani, amikor hazamegyek?

Figyelt kérdés

Átlag három hetente megyek haza a koliból. A hét folyamán valamikor írok egy üzenetet, hogy pénteken hazamegyek.

Anyám mindig megkérdezi, hogy de hány órakor. Mindig megírom, hogy nem tudom, attól függ, hogy mikor ébredek fel. És ezt három éve minden alkalommal el kell játszani. Pedig százszor elmondtam, hogy én úgy indulok el, hogy felkelek, pakolok, eszek, aztán ha mindennel megvagyok, akkor megnézem mikor megy a legközelebbi vonat, amit elérek. Egyszerűen ha nem megyek időre, akkor nem fogok kijelölni egy ébresztőt magamnak, hogy na ekkor kell kelnem, hogy elérjem xy vonatot. Anyám meg mindig fel van háborodva, hogy mi az, hogy nem tudom előző nap, meg mi tartott olyan sokáig, hogy délután fél négyre értem haza (csatlakozásokkal több, mint három óra az út), miért nem délelőtt érkeztem. Nem is értem, hogy ez mit számít. Délelőtt otthon sincs senki, anyu is fél négykor érkezik.

Ennek amúgy mi értelme? Miért kell háborogni ezért minden nyomorult alkalommal?

okt. 19. 11:26
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
57%

"#5 Ja, ha meg akarnék valamit(mondjuk egy testékszert, hogy a #12 példájánák maradjak), amit anyám nem engedne, akkor azzal jönnétek, hogy valójában havi egyszer hazamenni a koliból, azt jelenti, hogy otthon élek, és addig azt teszem, amit anyám mond. Vicces, vicces."

Felnőtt ember vagy, oda rakatsz piercinget ahova akarsz. Gondolom nem akarod bemesélni most a népnek hogy te középiskolai koleszben laksz, ahonnan csak havonta egyszer jársz haza, meg mellette home officeban dolgozol. :DD

okt. 19. 17:25
 22/48 anonim ***** válasza:
43%

Anyáddal egykorú lehetek, de én az ilyen értetlen szülőt nem értem.

Teljesen érthető amit leírtál, az indokaid is.

Anyád vagy buta, vagy valami mániás, hogy mindig hajtogatja a hülyeségét.

okt. 19. 18:18
 23/48 anonim ***** válasza:
36%
Az nem merült fel benned hogy ha hazamész esetleg nem úgy szervez magának programot mintha nem mennél? Lehet hogy fél 4 re nem menne haza csak miattad megy, egyebként elmenne valahova. Vagy szabadnapja lenne vagy hamarabb végezne és krnának egyet apáddal anélkűl hogy hallanád..
okt. 19. 21:24
 24/48 anonim ***** válasza:
62%

A 20-as tökéletes megoldást írt: "És ha azt írod, fél 4re érsz haza, de ha hamarabb érsz haza, azt nem is látják, hiszen otthon sincsenek, az úgy miért nem jó? Anyud megnyugszik, te megnyugszol, minden ok. Ha módosul valami, lehet közben szólni. Úton vagy, hamarabb érsz, vagy késik a vonat, később érsz haza."

Kérdező, anyukád csak azt szeretné tudni, hányra érsz haza. Neki fontos ez a tudás. Nem akar érted aggódni, egyszerűen szeretné tudni, mikor érsz haza, mindegy, hogy ő éppen dolgozik.

Valószínűleg ideges típus, aggódós.

Vagy mindig mindent tudni szeretne, van ilyen. "nem akarja, hogy intézzek bevásárlást, ne mossak, stb, sőt, konkrétan kiakadna, ha bármi ilyet csinálnék."

Irányításmániás egy kicsit anyukád. Nem mondom, hogy ez jó dolog, félre ne értsd. De ezt hagyd rá, mindenkinek vannak rigolyái. Nem árt vele senkinek, ha megkérdezi, hányra érsz haza. De az, hogy ezen 3 hetente veszekedtek, az ront a kapcsolatotokon. Folyamatosan.

Azt most hagyjuk, mennyire káros, hogy nem hagy téged főzni, mosni. Gondolom élni se nagyon... De nem erről szólt a kérdésed. Tudod te magadtól is, hogy ez nem normális sajnos. Én ezt nem hagynám a helyedben, hogy nem "enged" téged főzni, mosni, sőt, kiakad, gondolom kiabál, hogy béna vagy, nem így kell csinálni. Ahelyett, hogy megtanított volna, megmutatná, hogy kell. Irányításmániás, mondom.

De a mikor érsz haza kérdésben igazán engedhetnél. Egyel kevesebb vita. Légy te a felnőtt, az érettebb. Néha a gyerek érettebb bizonyos dolgokban, mint a szülő.

Mondd neki, amit a 20-as írt.

Miért sajnálod anyukádtól ezt az információt? Miért veszekszel vele 3 hetente? Tök könnyű a megoldás, "anya 3-ra hazaérek". Ha előbb, azt úgysem tudja meg, mert nincs otthon. Ha késel, útközben úgyis írsz üzenetet, hogy anyukád ne aggódjon.

Olyan könnyű a megoldás, 1 mondat, de te mégis lázadsz, mintha direkt veszekedni szeretnél. Anyukádnak örömet szerez az információ, hányra érsz haza, megnyugszik, nem aggódik érted, vagy mert szeret irányítani, akármi. Nem ismerjük őt, Te igen.

okt. 19. 22:20
 25/48 anonim ***** válasza:
49%
Egyszerű a válasz, mondd azt nekik, hogy látogassanak meg ők három hetente. Akik itt javasolják a hajszálpontos érkezést, azoknak megnézném az arcát, ha nekik kellene több átszállással, megpakolva, három hetente utazniuk, mennyi kedvük lenne egy idő után. Meg hajszálpontos időt mondani, hogy mikor érnek oda. Aztán megnézném 2 év után, ha minden alkalommal baszogatnák őket, akkor ők mennyit mennének. 🙂 Mert ugye ilyenkor jön az a duma, hogy hát eltartják a gyereket, neki kutya kötelessége mindent megtenni. Ja, nem is tudom, ki akarta a gyereket… Oké, de ha mondjuk fordul a kocka és a szülők idősek lesznek, aztán szeretnének valamilyen ellátást a gyerektől, akkor majd a gyerek is pontosan meghatározza, hogy mikor és hova menjenek, ha szeretnének ellátást kapni? Aztán ha aznap apa, anya rosszul van, fáradt, akkor is menjen? Időre? A gyerek miért nem lehet fáradt? Nem kaphat migrénes fejgörcsöt és pihenni akar kicsit? Nem lehet vacak napja? Ő nem ember, hanem robot? Ha hazautazok, nekem sem kell trappban állnia senkinek, mikor felszállok a vonatra, szólok. Nem érkezem ebédidőben, meg utána sem, hogy pihenjenek. A napot megadom, aztán azt, hogy kb. délután érkezek. Legyen ennyi elég, dolgozok, háztartást viszek. Amúgy meg nekik is annyi ide, mint nekem oda, ha nem tetszik. Felpattanhatnak a vonatra, cipelhetik a táskájukat, utazhatnak 6 órát. 30 év utazás után megnézném, mennyiszer jönnének, ha állandóan cseszegtetném őket. Uis én már ennyi éve utazom hozzájuk.
okt. 19. 23:25
 26/48 anonim ***** válasza:
57%
25 érdekes, én már 15 éve hazajárok, koliból először hetente, majd fősulin két hetente, most hogy dolgozom meg havonta. De mindig tudok szólni mikor érkezek, és nem, nem teher hazamenni. Aki így érzi az maradjon szépen fent, de akkor szülői támogatás se kelljen.
okt. 20. 06:58
 27/48 anonim ***** válasza:
100%

Mások vagytok, ennyi.

Én is járok haza, ott aznap ébredés után megírom, hogy melyik vonattal megyek - soha senki nem hisztizik ezen.

Attól függ, mikor ébredek fel, mert bocs, szombaton nem kelek fel fél hétkor csak azért, hogy délre hazaérjek. Hogyne.

De ezt tudják, és nem problémáznak a semmin. Ha épp nincsenek otthon, akkor is be tudok menni, mert - természetesen - van kulcsom.

okt. 20. 08:31
 28/48 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem se gond, hogy megkérdezik. Ha hozzám jönnének a szüleim, vagy a tesóim látogatóba, még akkor is ha lenne kulcsuk, pofátlanság lenne ha nem mondják kb mikorra érkeznek. Nem vagyok jó viszonyban a szüleimmel, de azért ezt még én is közlöm velük mindig, pedig már nem vagyok egyetemista se.
okt. 20. 08:49
 29/48 anonim ***** válasza:
82%
25…nem teher, de én mocskos messze lakok, hat óra összesen az út, csak oda, átszállással, mindennel. 50 éves vagyok, súlyos beteg is voltam, egyik kezemre csak másfél kilót emelhetek, a csomagot alig bírom felrakni a vonaton, mert nem bírja az egyik kezem megtartani. Többször rázuhant az arcomra is, amin a szemüveg volt…nem egy vidám történet. Fiatalabban más volt. 😉 De már akkor sem adtam sokszor pontos időpontot, mert ugye nem volt mobiltelefon sem, volt, hogy random hazaállítottam, mikor ráértem. Telefonfülke volt, ami vagy működött, vagy nem, az is 1 km-re. Péntek suli utan indultam, este értem haza, vasárnap délután vissza, este értem az albiba. 12 óra utazás volt 54 órából, 42 volt az, amit otthon voltam, 2 nap sem. Nem tudtam hosszabb időre menni, meg gyakran sem, mert óráim, laborgyakorlatom volt mindig, minden héten 2 zh. Tanulnom kellett, laborról ha hiányoztam, nem volt meg a félévem, szigorúan vették. Meg volt, hogy pénzem sem volt utazni. Amikor rossz metróra szálltam, másik metrójegyre sem volt pénzem, ezt így képzeld el. Ott kellett bliccelnem, majdnem elkaptak. Később pont ezért dolgoznom is kellett, hétvégén is, meg néha éjjel, másnap meg suli. Péntek pl. a mosásé volt, mert az albiban mosógép sem volt, csak centrifuga. Szünetben mentem haza leginkább. Hétvégén tanulni nem tudtam otthon,mert tesómmal egy szoba volt kettőnknek, ő meg tvzett, zenélt. Most is estig dolgozok általában, mire végzek, se vonat, se busz. Ha előbb hazamennék, túlóráznom kell következő héten, minden nap. Nálunk ezt meg lehet csinálni, de dolgoztam olyan helyen, ahol nem lehetett. Ha meg mennem kell orvoshoz, hivatalos ügyet intézni, akkor meg napi 2 óra túlóra lenne minimum, ha nem szabit akarok kivenni. Most 3 havonta megyek, hosszabb időre, szinte az összes szabadságom otthon töltöm, itthon egy nagytakarítást nem tudok megcsinálni pont ezért. Ugyanis csak én megyek, hozzám nem jönnek. Felvételire hoztak le, 2-szer költözéskor, meg csak az egyik diplomaosztómra jöttek el, aztán legközelebb 2008-ban, mikor az első lakásom vettem. 2024-et írunk…autójuk is van. Nekem nincs.
okt. 20. 09:33
 30/48 anonim ***** válasza:
65%
29 vagyok és még 25-ösnek… És nem azért nem volt pénzem egyetemista koromban, meg később sem, mert elherdáltam, hanem mert annyira keveset adtak. Húst akkor láttam, ha hazamentem, egyébként gyakorlatilag vegetáriánus voltam, vagy olcsó konzervkaját vettem, amitől a sürgősségin kötöttem ki a végén, mert allergiás reakcióm lett. Azóta is csak ritkán tudok konzerv kaját enni. Amúgy az ügyeleten végzem. Ugyanis nem volt pénzem megvenni normális kaját sem. Pizzát évente egyszer ettem. Mikor megünnepeltük a vizsgaidőszak végét nyáron. Később meg nagyon keveset kerestem közalkalmazottként. Albérletben laktam, a lehető legolcsóbb albérletben, ahol nem volt sem kábeltévé, de tv készülék sem, sem mosógép. Maximum centrifuga. Mosógéppel rendelkező albérletbe 2002-ben tudtam elmenni, akkor volt több pénzem, mivel főállásban dolgoztam. Ott azonban tévékészülék sem volt, nemhogy kábel tv, internet. Mikor az első lakásom eladtam, majd a másikba beköltöztem, utána lett kábeltévém, internetem, 2013-ban kb. Akkor engedhettem meg anyagilag magamnak, mert előtte a lakásra gyűjtöttem, az üres lakás berendezésére, aztán meg a hitelem fizettem. Egyébként én soha nem értettem azt, hogy a szülői támogatásért cserébe miért kell kiskutyába lemenni. Mint neked is például. Nem te kérted azt, hogy a világra gyere. Ők vállaltak. Majd ha idősebbek lesznek és mondjuk a segítségedre szorulnak, akkor te is ezt csinálod majd velük? Feltételeket szabsz nekik? Ha elutaznak hozzád, akkor majd bevásárolsz nekik? Amúgy nem? Vagy hogy lesz ez? Aztán csodálkoznak az ilyen szülők, hogy utána a gyerek rájuk se nyitja az ajtót. És soha nem szerettem az ilyen fajta terrort, nem is tűrtem. Ha adok valamit, szívesen adom és önként. Ha kikényszerítik, az már nem olyan. De egyébként ezen soha nem vergődtek, hogy mikor megyek haza, most sem. Kérdezik, persze, megmondom, hogy szombaton, vagy vasárnap indulok, délután érkezek, mert előtte itthon takarítok, pakolok, rendet rakok, kimosok, utána indulok. Megértik, mert nekik is van ugyanúgy háztartásuk, mint nekem. Telefonon mindig jelzek mindent, azt is, hogy kb. fél óra és hazaérek. Mert ugye a vonat is sokszor van, hogy késik. Arról is szoktam tájékoztatni őket. De azért most gondoljunk bele, régen pl. nem volt telefon sem, meg nagyon vonat, busz sem, mikor apukám gyerek volt és kollégista, meg az ország másik végén, 8 óra útra, mégsem csináltak patáliát a szülei, kivárták, míg hazaért. Fogalmuk nem volt, mikor ér haza. Csak most csinálnak ebből nagy cirkuszt az emberek, hogy 10 percenként hívogassák őket a gyerekek a vonatról, hogy épp hol járnak. Ráadásul nekem van olyan, hogy migrénes fejgörccsel ébredek, mert felcsesződik a vérnyomásom, aztán akkor biztos hogy nem indulok útnak, akkor sem ha megígértem, mivel olyankor hányni szoktam. Az olyan szülő, amelyik meg elvárja akkor is, ha félholt vagy, hogy hazamenjél, csak mert megígérted, arról meg is van a véleményem. Egy tajparaszt. Nekem nyugdíjasok a szüleim, anyukám mindig otthon van, szóval rohadtul mindegy nekik, mikor megyek. Régen meg általában este értem haza, akkor is otthon voltak. Vagy hétvégén. Ha meg elmentek valahova, nem voltak otthon, mikor érkeztem, akkor bementem a kulccsal és viszontlátás. A hűtőt megtaláltam, benne a kaját is, aztán kiszolgáltam magam. Nem csináltak ebből cirkuszt. Ha meg nem vittem kulcsot, akkor nagymamám szemben lakott, nála dekkoltam. De olyan is volt, hogy nem tudták, hogy megyek, aztán mamámhoz ugrottam fel előtte, aztán csak kilenckor értem haza. Este. Akkor sem csináltak cirkuszt. Pedig szüleim régimódi emberek, olyan típusúak, mint én, ha valaki azt mondja, hogy este nyolcra ott van, akkor másodpercre pontosan nézik az időt, hogy tényleg odaér e az illető. Szerencsére ebben a tekintetben rugalmasak voltak, főleg mivel nem is volt más választásuk. 😁
okt. 20. 10:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!