Miért ezt kell minden alkalommal eljátszani, amikor hazamegyek?
Átlag három hetente megyek haza a koliból. A hét folyamán valamikor írok egy üzenetet, hogy pénteken hazamegyek.
Anyám mindig megkérdezi, hogy de hány órakor. Mindig megírom, hogy nem tudom, attól függ, hogy mikor ébredek fel. És ezt három éve minden alkalommal el kell játszani. Pedig százszor elmondtam, hogy én úgy indulok el, hogy felkelek, pakolok, eszek, aztán ha mindennel megvagyok, akkor megnézem mikor megy a legközelebbi vonat, amit elérek. Egyszerűen ha nem megyek időre, akkor nem fogok kijelölni egy ébresztőt magamnak, hogy na ekkor kell kelnem, hogy elérjem xy vonatot. Anyám meg mindig fel van háborodva, hogy mi az, hogy nem tudom előző nap, meg mi tartott olyan sokáig, hogy délután fél négyre értem haza (csatlakozásokkal több, mint három óra az út), miért nem délelőtt érkeztem. Nem is értem, hogy ez mit számít. Délelőtt otthon sincs senki, anyu is fél négykor érkezik.
Ennek amúgy mi értelme? Miért kell háborogni ezért minden nyomorult alkalommal?
"#5 Ja, ha meg akarnék valamit(mondjuk egy testékszert, hogy a #12 példájánák maradjak), amit anyám nem engedne, akkor azzal jönnétek, hogy valójában havi egyszer hazamenni a koliból, azt jelenti, hogy otthon élek, és addig azt teszem, amit anyám mond. Vicces, vicces."
Felnőtt ember vagy, oda rakatsz piercinget ahova akarsz. Gondolom nem akarod bemesélni most a népnek hogy te középiskolai koleszben laksz, ahonnan csak havonta egyszer jársz haza, meg mellette home officeban dolgozol. :DD
Anyáddal egykorú lehetek, de én az ilyen értetlen szülőt nem értem.
Teljesen érthető amit leírtál, az indokaid is.
Anyád vagy buta, vagy valami mániás, hogy mindig hajtogatja a hülyeségét.
A 20-as tökéletes megoldást írt: "És ha azt írod, fél 4re érsz haza, de ha hamarabb érsz haza, azt nem is látják, hiszen otthon sincsenek, az úgy miért nem jó? Anyud megnyugszik, te megnyugszol, minden ok. Ha módosul valami, lehet közben szólni. Úton vagy, hamarabb érsz, vagy késik a vonat, később érsz haza."
Kérdező, anyukád csak azt szeretné tudni, hányra érsz haza. Neki fontos ez a tudás. Nem akar érted aggódni, egyszerűen szeretné tudni, mikor érsz haza, mindegy, hogy ő éppen dolgozik.
Valószínűleg ideges típus, aggódós.
Vagy mindig mindent tudni szeretne, van ilyen. "nem akarja, hogy intézzek bevásárlást, ne mossak, stb, sőt, konkrétan kiakadna, ha bármi ilyet csinálnék."
Irányításmániás egy kicsit anyukád. Nem mondom, hogy ez jó dolog, félre ne értsd. De ezt hagyd rá, mindenkinek vannak rigolyái. Nem árt vele senkinek, ha megkérdezi, hányra érsz haza. De az, hogy ezen 3 hetente veszekedtek, az ront a kapcsolatotokon. Folyamatosan.
Azt most hagyjuk, mennyire káros, hogy nem hagy téged főzni, mosni. Gondolom élni se nagyon... De nem erről szólt a kérdésed. Tudod te magadtól is, hogy ez nem normális sajnos. Én ezt nem hagynám a helyedben, hogy nem "enged" téged főzni, mosni, sőt, kiakad, gondolom kiabál, hogy béna vagy, nem így kell csinálni. Ahelyett, hogy megtanított volna, megmutatná, hogy kell. Irányításmániás, mondom.
De a mikor érsz haza kérdésben igazán engedhetnél. Egyel kevesebb vita. Légy te a felnőtt, az érettebb. Néha a gyerek érettebb bizonyos dolgokban, mint a szülő.
Mondd neki, amit a 20-as írt.
Miért sajnálod anyukádtól ezt az információt? Miért veszekszel vele 3 hetente? Tök könnyű a megoldás, "anya 3-ra hazaérek". Ha előbb, azt úgysem tudja meg, mert nincs otthon. Ha késel, útközben úgyis írsz üzenetet, hogy anyukád ne aggódjon.
Olyan könnyű a megoldás, 1 mondat, de te mégis lázadsz, mintha direkt veszekedni szeretnél. Anyukádnak örömet szerez az információ, hányra érsz haza, megnyugszik, nem aggódik érted, vagy mert szeret irányítani, akármi. Nem ismerjük őt, Te igen.
Mások vagytok, ennyi.
Én is járok haza, ott aznap ébredés után megírom, hogy melyik vonattal megyek - soha senki nem hisztizik ezen.
Attól függ, mikor ébredek fel, mert bocs, szombaton nem kelek fel fél hétkor csak azért, hogy délre hazaérjek. Hogyne.
De ezt tudják, és nem problémáznak a semmin. Ha épp nincsenek otthon, akkor is be tudok menni, mert - természetesen - van kulcsom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!