Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ezt kell minden alkalomm...

Miért ezt kell minden alkalommal eljátszani, amikor hazamegyek?

Figyelt kérdés

Átlag három hetente megyek haza a koliból. A hét folyamán valamikor írok egy üzenetet, hogy pénteken hazamegyek.

Anyám mindig megkérdezi, hogy de hány órakor. Mindig megírom, hogy nem tudom, attól függ, hogy mikor ébredek fel. És ezt három éve minden alkalommal el kell játszani. Pedig százszor elmondtam, hogy én úgy indulok el, hogy felkelek, pakolok, eszek, aztán ha mindennel megvagyok, akkor megnézem mikor megy a legközelebbi vonat, amit elérek. Egyszerűen ha nem megyek időre, akkor nem fogok kijelölni egy ébresztőt magamnak, hogy na ekkor kell kelnem, hogy elérjem xy vonatot. Anyám meg mindig fel van háborodva, hogy mi az, hogy nem tudom előző nap, meg mi tartott olyan sokáig, hogy délután fél négyre értem haza (csatlakozásokkal több, mint három óra az út), miért nem délelőtt érkeztem. Nem is értem, hogy ez mit számít. Délelőtt otthon sincs senki, anyu is fél négykor érkezik.

Ennek amúgy mi értelme? Miért kell háborogni ezért minden nyomorult alkalommal?

okt. 19. 11:26
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
57%
Hát, mert elég bunkóság amit csinálsz. Gondolom te vernéd ki a balhét, hogy ha egyszer méltóztatnál hazaesni, akkor nem lennének otthon mert nem tudják mikor várjanak. Lusta vagy ébresztőt húzni, de azt elvárod hogy egész nap vigyázzban álljanak otthon hogy mikor érsz oda...én megmondanám, hogy nem kell hazajönni, hétévégén diákmelózhatsz hogy el tudd tartani magad, mert ha te ennyi tiszteletet nem adsz meg nekem, akkor gondolom az anyagi támogatás se kell.
okt. 19. 11:36
 2/48 anonim ***** válasza:
94%
Más a gondolkodásotok, ennyi. Ő szeret mindent előre megtervezni, előre tudni, te meg spontánabb vagy. Nincs értelme ezen pörögni.
okt. 19. 11:37
 3/48 A kérdező kommentje:

#1 Nem kell vigyázzban állni, meg otthon se lenni, csak azért, mert aznap érkezem. Ha délelőttre érnék haza, senki nem lenne otthon. Van kulcsom. Ilyen szempontból nem mindegy, hogy azért nincs otthon senki, mert délelőtt van és még dolgoznak, vagy azért mert valami isteni csoda folytán valami programjuk van és elmentek otthonról?

Egyébként dolgozom, csak home officeban, meg határidőre. :)

De ha nekem nincs tanítás egy adott napon, nem megyek sehová kötelező jelleggel időpontra, akkor én nem biztos, hogy nem kelek ébresztőre. Az esetek nagyobb részében amúgy fél négyre vagyok otthon, vagy hamarabb. Később soha. Ha elindultam, akkor meg megírom, hogy melyik vonattal megyek.

okt. 19. 11:51
 4/48 anonim ***** válasza:
73%
Olyan nehezedre esne azt mondani, anyu, 4-re leszek otthon és úgy tervezni a napodat, hogy akkorra legyél otthkn?
okt. 19. 12:13
 5/48 anonim ***** válasza:
76%
Konkrétan nem ott laksz, csak odalátogatsz, szóval illik közölni, hogy mikor érkezel.
okt. 19. 12:15
 6/48 anonim ***** válasza:
87%

Ha tényleg mindig fél négy körül érsz oda, akkor mondd azt, hogy 3-4 körül érkezel. Így nem lesz többet belőle gond, vita.

Anyukád valószínűleg azért kíváncsi, hogy várjon-e ebéddel, elmehet-e délelőtt boltba, mikor takarítson stb. Vagy egyszerűen szeret tervezni, szereti, ha kiszámítható a napja, ilyen a személyisége, így nevelték stb.

Ez egyébként sima illem. Ha elmegyek otthonról, én is megmondom, kb. mikor érek haza, például vacsorázzanak nélkülem nyugodtan, ne várjanak meg. Egyszerűen jobb így az egész családnak, tiszteljük egymás idejét.

okt. 19. 12:16
 7/48 anonim ***** válasza:
46%
Mekkora hülyeség amit az első ír. Ha valaki egész héten dolgozik, ez esetben iskolába jár, akkor korán kell minden nap. Legalább hétvégén vagy szabadnapokon had pihenjen meg aludjon már mindenki addig ameddig akar, ha közben tisztességesen elvégzi a dolgát. Egyébként semmi tiszteletlenség vagy lustaság nincs a kérdező részéről a történetben. A szülök részéről is érthető ha tudni akarják, hogy osszák az idejüket, de azért fel lehetne fogni, hogy a másik pihenne.
okt. 19. 12:17
 8/48 anonim ***** válasza:
79%
Hiába mond pontos időpontot ha nem tudja mikor ér oda. Az bosszantóbb ha hamarabb vagy később megy a vendég. Na meg egy családról van szó nem az angol királyt várják azért gondolkozzon már mindenki. Nem mehet haza akkor mikor szeretne? Milyen otthon az olyan??
okt. 19. 12:19
 9/48 anonim ***** válasza:
64%

"Hiába mond pontos időpontot ha nem tudja mikor ér oda"

Bakker. Nem tudja megsaccolni, hogy a 12:05-kor a Nyugati pályaudvarról induló vonat, aminek menetideje 1 ira mikor ér oda az egy óra tavolsagnyira lévő Alsokismackofalvara. Értem. Külföldről megyek haza, anyámnak előre megírom, hogy x időpontban fogunk felszallni, a leszallas időpontja y-rá van megadva, majd üzenek, ha leszalltunk, onnantól kb még 1,5 óra, mire haza érek. Még diploma se kell hozzá.

okt. 19. 12:27
 10/48 anonim ***** válasza:
52%
Ha mondjuk elment egy szórakozóhelyre mert az is az élet része és délig alszik, mert mikor máskor pihenjen, ha nem szabadnapon vagy hétvégén, akkor hogy írja meg hogy délben lesz otthon? Nyilván ha felszállt a vonatra, akkor már tudja mikor ér be és akkor tud írni időpontot. Itt viszont arról van szó, hogy jóval előtte kérdik mint, hogy felébred. Már a szövegből ez értetődik.
okt. 19. 12:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!