Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ezt kell minden alkalomm...

Miért ezt kell minden alkalommal eljátszani, amikor hazamegyek?

Figyelt kérdés

Átlag három hetente megyek haza a koliból. A hét folyamán valamikor írok egy üzenetet, hogy pénteken hazamegyek.

Anyám mindig megkérdezi, hogy de hány órakor. Mindig megírom, hogy nem tudom, attól függ, hogy mikor ébredek fel. És ezt három éve minden alkalommal el kell játszani. Pedig százszor elmondtam, hogy én úgy indulok el, hogy felkelek, pakolok, eszek, aztán ha mindennel megvagyok, akkor megnézem mikor megy a legközelebbi vonat, amit elérek. Egyszerűen ha nem megyek időre, akkor nem fogok kijelölni egy ébresztőt magamnak, hogy na ekkor kell kelnem, hogy elérjem xy vonatot. Anyám meg mindig fel van háborodva, hogy mi az, hogy nem tudom előző nap, meg mi tartott olyan sokáig, hogy délután fél négyre értem haza (csatlakozásokkal több, mint három óra az út), miért nem délelőtt érkeztem. Nem is értem, hogy ez mit számít. Délelőtt otthon sincs senki, anyu is fél négykor érkezik.

Ennek amúgy mi értelme? Miért kell háborogni ezért minden nyomorult alkalommal?

okt. 19. 11:26
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
53%

#28. De nem érted a különbséget. Te külön élsz a tesódtól, a szüleidtől, tehát ha te mész hozzájuk, vagy ők mennek hozzád, akkor ők VENDÉGEK. Vendégként meg általában nem illik random beállítani.

A kérdező meg kollégiumban él, ami annyira azért nem különélés, mert egy koliból van, hogy úgy kell távoznod, hogy nem akarsz, mert mondjuk szállásoltatnak a helyeden, téli szünetre rezsicsökkentés van, és kiköltöztetnek mindenkit, aki nem külföldi, nem kapsz nyárra férőhelyet, mert csak, és még sorolhatnám. Tehát a kollégium nem valódi különélés, hanem csak egy szállás. Vagyis a kérdező nem venégségbe megy a szüleihez , hanem haza.

És egy veled lakó személyt nem úgy vársz, mint egy vendéget. Aki veled lakik, annak van kulcsa, részese a háztartási feladatoknak, ha hazaért, nem baj, ha úgy érkezik, hogy senki nincs otthon.

okt. 20. 11:18
 32/48 anonim ***** válasza:
50%

31

"Átlag három hetente megyek haza a koliból. A hét folyamán valamikor írok egy üzenetet, hogy pénteken hazamegyek"

Nem azért megy haza, mert kell, hanem mert akár. Átlag 3 hetente, tehát van amikor 2, van amikor 4 het múlva megy haza. Nálunk pl nem mindegy, hogy 2 embernek vásárolok be és főzök a hétvégén, vagy mondjuk haza jön a lányom meg a barátja hétvégére. Sem időben, sem anyagilag, sem erőfeszítésben nem ugyanaz. Azért nem kell ahhoz agysebesznek lenni, hogy valaki megértse, miért akarja az anya tudni mikor megy a szent gyermek. Ahhoz sem, hogy képes legyen egy időpontot besaccolni, hoyg anyu tudja, Kati majd csak délután jön, tehát nem kell ebédet készítenem neki, mire ide er, elég lesz q vacsora, vagy Kati már délben itt lesz, akkor főzök még ma este valamit, hogy tudjon enni. Nem a 28. vagyok.

okt. 20. 11:23
 33/48 anonim ***** válasza:
48%

#32 De a kérdező anyja azt nem tudja előre, hogy hány órakor érkezik a kérdező, azt tudja, hogy melyik nap. Az a bevásárláshoz elég infó, hogy otthon lesz-e vagy sem.

Meg a kérdező pénteken érkezik. Pénteken, a nappali munkarendben dolgozó szülő biztos, hogy nem fog főzni ebédet a hazaérkező fiának/lányának, mert nincs is otthon a szülő. De még csütörtökön előre főzni se kötelező neki. Hétközben írt üzenetet, hogy pénteken érkezik, csak annyit kell csinálni, hogy a hétköznapi bevásárlásokat úgy osztod be, hogy pénteken legyen annyi kaja, hogy tudjon magának összedobni egy szendvicset, ha hamarabb ér haza a gyereked, minthogy te főzznél neki. (Mondjuk nekem pár szendvicsre elegendő kajám akkor is van otthon, ha nem várok senkit)

De pontosan ez a különbség a hétvégére nálad maradó vendég, meg a kolis gyereked között. A gyereked kiszolgálja magát otthon, a vendégnek meg készülsz, a vendég nem nyúl be szó nélkül a hűtőbe, stb.

okt. 20. 11:54
 34/48 anonim ***** válasza:
67%

Mondjuk ha 3 óra az út, írhatsz akkor is, mikor elindulsz és még onnantól is van idő bőven.

Amúgy meg szinte mindig fél 4 körül érkezel, nem tudom, mi fáj abban, hogy megírd, hogy “a szokásos időben, ha később, akkor szólok”.

okt. 20. 12:27
 35/48 anonim ***** válasza:
52%
33 ha fél 4 körül ér haza elég munka után kaját venni, nálunk is péntekre elég üres a hűtő, még hideg kaja sem sok van. Hétvégén vásarolunk be, vagy péntek délután. Ha előbb megy mondjuk délre ér oda, csak kéne legalább valami zsemle vagy felvágott otthonra. Én is szeretném tudni hogy csütörtökön el kell még vergődnöm a boltba, vagy kettőnknek elég ami van és raérünk később menni.
okt. 20. 16:38
 36/48 anonim ***** válasza:
26%

#35 Értem mi a bajod, nem tudsz szöveget értelmezni.

A kérdésben azt írja a kérdező, hogy a hét folyamán valamikor megírja a kérdező, hogy azon a pénteken hazamegy, de csak akkor írja meg, hogy konkrétan melyik vonattal megy, ha már elindult. Az anyja is konkrétan a "de hány órakor" kérdésén problémázik, nem azon, hogy melyik napon.

Kérdem én, ha mondjuk hétfőn, kedden esetleg szerdán megírja a kérdező, hogy pénteken hazamegy, akkor mégis mi akadálya annak, hogy legkésőbb csütörtökön meg legyen ejtve a bevásárlás legalább annyira, hogy egy szendvicset tudjon magának csinálni? Az, hogy nem tudni, hogy most fél tízre, vagy fél négyre ér haza? Nem hiszem, mert ha pénteken a munka miatt nem ér rá bevásárolni valaki, hanem csak csütörtökön, akkor szerintem a pénteki érkezés időpontja nem befolyásol semmit.

Másrészt meg fél négykor ér haza a kérdező. Dolgozó felnőtt ember. Ha nincs otthon kaja, akkor max elmegy a boltba. Mit kell ezen túl bonyolulítani..?

okt. 20. 17:38
 37/48 anonim ***** válasza:
43%
29-30 vagyok…Nem tudom, nálunk mindig van annyi kaja, hogy nekem is jusson, főleg hideg élelem. Nincs kiszámolva, hogy fejenként napi 1 szelet kenyér. Bőven van. De lehet ám kapni tartós kenyeret is, aztán ha azt vesz, akkor tök mindegy, mikor megy a gyerek. Felvágott is van mindig. Amúgy meg mikor hazamegyek, letojom, hogy van e meleg kaja, vagy nincs, azt eszek, ami van. Anyukámék is 70-80 között vannak, aztán ha anyuka nem főzött aznap, akkor rendelünk pizzát vacsorára. Ha igény van rá. Másnap meg ha megint rosszul érzi magát és nem főz, rendelünk menüt. Ebből az étkezésből sosem értettem, miért kell ekkora cirkuszt csinálni. 😁 Elárulom, biztos sok embernek ez újdonság lesz, ahogy itt látom, de este is nyitva vannak ám a boltok, ételt is lehet rendelni. 😮 Meg szerintem senki nem egy napra vesz felvágottat, kenyeret, kiszámolja grammra pontosan. Ahol bolt sincs, kisebb településen, ott pláne nem. Meg létezik ám szalámi, kolbász is, ami eláll hetekig is…amúgy meg akinek gyereke van, s egyedül megy haza a gyereke, az soha nem tekinti vendégnek, akkor sem ha a gyerek már 50 éves. Ha már saját családja van a gyereknek, akkor sem. Főleg nem az unokákat. Olyankor meg az is előfordulhat, hogy a picúrral nem tudnak elindulni időben, mert alszik, nyűgös, rájön a hasmars, útközben hány, mert nem bírja a kocsit, stb. Persze, ilyenkor nyilván fontos az, hogy hogy főzzön, mennyit, de ha megfőz pénteken és mégsem érnek oda, mert valami közbejön, akkor ott marad szombatra a kaja. Nincs ezzel gond. Most nem azt mondom, hogy direkt szívatni kell a szülőket, de úgy gondolom, lehet ezt rugalmasan is kezelni, bizonyos határokon belül. Most ha nem kettőkor, hanem 5-kor ér haza a gyerek, abból ne legyen már botrány.
okt. 20. 17:47
 38/48 anonim ***** válasza:
55%

31-es

Vagy te nem érted. Amikor koleszos voltam is szóltam, hogy kb mikor érek haza. Ez miért olyan nehéz? Egy másik példa: Párommal is mindig szólunk egymásnak ki mikorra ér kb haza, nem elvárás, de ha egyikünk megkérdezi a másik válaszol. Ha az anyja kérdezi a kérdezőt, miért nehéz válaszolni? Hosszabb volt kiírni ide ezt a kérdést, mint válaszolni az anyjának, hogy kb ekkor.

okt. 21. 13:20
 39/48 anonim ***** válasza:
27%

#38 Válaszol a kérdező. Megírja, hogy nem tudja, hogy HÁNY ÓRAKOR. Hangsúlyozom, azt nem tudja, hogy hány órakor, nem pedig azt, hogy melyik napon.

A kérdező akkor kezd el készülődni, amikor felkel, de HA NEM ÁLLÍT ÉBRESZTŐT, akkor nem tudja előző nap, hogy mikor kel fel, tehát előző nap még nem tudja mikor fejezi be a készülődést, tehát nem tudja megmondani azt sem az előző nap, hogy mikor fog elindulni, és hogy mikor ér haza, ha minden rendben a Mávval.

okt. 21. 17:16
 40/48 anonim ***** válasza:
62%
hat en csak bamulok ki a fejembol. akinek nagy gond hogy hany szemelyre vasarol minden nap kulon kulon az vagy nagyon szegeny vagy szarrago as vegtelensegig. En ugyan nem Mo on elek es kethetente csinalok nagy bevasarlast mindig az elmult evtizedekben amiota ferjnel vagyok sose volt gond ha netan valaki akar varatlanul is beallit hozzank. Itt ugyan felhivjak egymast az emberek foleg a nagy tavolsagok miatt hogy az illeto raer e es otthon van e de semmikeppen sem azert hogy allofogadast kell kesziteni meg pezsgos vacsoraval mert megjelent a haznal. kicsit tul van hajpolva a dolog. a kerdezonek igaza van , eleg ha megirja hogy penteken esesetloeg hozzateszi hogy DELUTAN erkezem. ennyi. en tuti ennyi b@sztatas utan csak kethavonta mennek vagy ritkabban haza.
okt. 22. 10:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!