Miért ezt kell minden alkalommal eljátszani, amikor hazamegyek?
Átlag három hetente megyek haza a koliból. A hét folyamán valamikor írok egy üzenetet, hogy pénteken hazamegyek.
Anyám mindig megkérdezi, hogy de hány órakor. Mindig megírom, hogy nem tudom, attól függ, hogy mikor ébredek fel. És ezt három éve minden alkalommal el kell játszani. Pedig százszor elmondtam, hogy én úgy indulok el, hogy felkelek, pakolok, eszek, aztán ha mindennel megvagyok, akkor megnézem mikor megy a legközelebbi vonat, amit elérek. Egyszerűen ha nem megyek időre, akkor nem fogok kijelölni egy ébresztőt magamnak, hogy na ekkor kell kelnem, hogy elérjem xy vonatot. Anyám meg mindig fel van háborodva, hogy mi az, hogy nem tudom előző nap, meg mi tartott olyan sokáig, hogy délután fél négyre értem haza (csatlakozásokkal több, mint három óra az út), miért nem délelőtt érkeztem. Nem is értem, hogy ez mit számít. Délelőtt otthon sincs senki, anyu is fél négykor érkezik.
Ennek amúgy mi értelme? Miért kell háborogni ezért minden nyomorult alkalommal?
10
Na és mi a joneg tartja vissza attól, hogy minden egyes alkalommal délután fél négyre érjen haza? Azon kívül, hogy azt hiszi, körülötte forog a világ.
#4 De nem tervezem meg időhöz igazítva a napomat előző nap. Felkelek valamikor, pakolok, eszek, stb, aztán ha kész vagyok, akkor elindulok.
#5 Ja, ha meg akarnék valamit(mondjuk egy testékszert, hogy a #12 példájánák maradjak), amit anyám nem engedne, akkor azzal jönnétek, hogy valójában havi egyszer hazamenni a koliból, azt jelenti, hogy otthon élek, és addig azt teszem, amit anyám mond. Vicces, vicces.
Szerintem, amíg nem albérletben élek, amit magamnak fizetek, hanem egy szros koliba, ahonnan bármikor kirakhatnak, mert nem kapok nyári elhelyezést, rezsicsökkentés, stb, addig nem vendégségbe megyek, hanem haza.
#6 Nem az évi egyszer látott rokon vagyok, akinek az érkezése miatt ki kéne takarítani extrán.
Péntek délelőtt meg biztos, hogy nem megy boltba, meg főz ebédet, meg ilyenek, mert munkába van. Ő is fél négyre ér haza.
Nem látom, hogy mit kell azon elterveznie neki, hogy én vajon öt perccel az ő érkezése előtt érek haza, vagy az ő érkezése előtt X órával, esetleg legritkább két órával később.
Pláne, hogy nem akarja, hogy intézzek bevásárlást, ne mossak, stb, sőt, konkrétan kiakadna, ha bármi ilyet csinálnék.
#7 Semmi időbeosztást nem kell csinálniuk. Logikusan, elégnek kéne lennie, hogy írok aznap, hogy melyik vonattal megyek, látják, és ennyi. Ha felnégynél hamarabb, akkor szinte biztos, hogy nincs otthon senki, ha meg felnégykor, akkor kb egyszerre érkezünk, ha meg később, akkor még ha ráér bárki is, aki ki akar jönni elém a vonathoz, az kijön, ha nem nem. Kb 5-10 percnyire lakunk az állomástól. Ha meg nincs itthon senki, akkor bemegyek kulccsal, pont ahogy alapesetben bemennék akkor, ha fél négynél hamarabbi vonattal megyek.
#9 Meg tudom mondani, hogy melyik vonattal mikor érek haza, de előző nap én még nem tudom, hogy másnap melyik vonattal fogok elindulni. A kvázi szabadnapjaimra nem fogok ébresztőt állítani, nem fogok kapkodni. Pláne azért nem, hogy x órával anyám előtt érjek haza, lehetőleg még délelőtt, hogy aztán otthon egy nyomorult mosást se indíthassak anélkül, hogy abból vita legyen, mondván, hogy nem értek hozzá - legalábbis anyám szerint.
#11 Éppenséggel semmi, de ha úgy jön ki a lépés, hogy el tudok indulni hamarabb, akkor had induljak már el. XD
#16 Igen, az alvás fontosabb, mint az, hogy hazaérjek -az átszállásokkal több, mint három óra út után- legkésőbb fél tízre (ha a menetrendet is nézem a számításomhoz), majd délután fél négyig üljek az üres házban. Ezek szerint nem kéne hazajárnom. Valszeg velem van a baj, hogy nem akarok fél hatkor kelni azért, hogy órákat egyedül üljek otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!