Miért szólják le a szüleim a főztömet minden egyes
alkalommal? 18/L
Figyelt kérdés
Ha otthon vannak és úgy állok neki akkor nem is hagyják hogy befejezzem, még egy egyszerű zacskós kaját se csinálhatok meg, merthogy úgyis csak elrontom. Ha nincsenek otthon és csinálok ebédet vagy egy kis desszertet akkor szét vagyok szedve érte, és tök mindegy hogy amúgy finom az étel, mert ha nem az ízébe kötnek bele akkor a színébe, az állagába, az edénybe amit készítettem, vagy akármibe amit el tudtok képzelni. És rohadt kínos volt mikor az egyik barátnőmet meglátogattam mert nagyon beteg volt és szerencsétlennek még egy bablevest se tudtam rendesen megcsinálni, annak ellenére hogy elvileg már felnőtt vagyok. De sok kedvem sincs próbálkozni, gyakorolni így... És nem értem miért csinálják, mert beismerem vannak ehetetlen próbálkozásaim de azokat kiöntöm, amiket nekik tálalok azok tényleg ehetők és semmi bajuk.
Amúgy barátnőm mondta hogy az ő szülei is ilyenek, ezért áll meg a főzési tudománya a rántottánál, csak nem értem mi a franc a jó ebben a szülőknek, akiknek elvileg céljuk hogy önálló felnőtteket neveljenek...
2023. febr. 3. 08:04
2/31 anonim válasza:
Ne főzz nekik. Majd ha elköltözöl, akkor megtanulod.
2023. febr. 3. 08:07
3/31 anonim válasza:
Nálunk a nagymamám csinálta ezt. Azt gondolja, senki nem tud főzni, csak ő. Legalábbis szerintem azt gondolja, meg a szüleid is.
Én feladtam. Megtanultam főzni rendesen akkor, mikor elköltöztem.
2023. febr. 3. 08:11
4/31 anonim válasza:
Én arra tudok gondolni, hogy azáltal hogy ők főznek rád még mindig gyerekszámba tudnak tartani, a főzés lehet az önállóság egyik lépése és ezt nem akarják, majd ők főznek jó ez így.. Szóval vagy kontroll alatt akarnak tartani ezáltal és megakadályozni hogy akár e is költözz egy nap vagy lehet féltenek téged, nem akarják h meg vágd magad vagy nem akarják h esetleg fel gyujtsd a lakást.. Vagy ami még eszembe jutott hogy soherek és nem akarják hogy pazarold az alapanyagokat.. Mindenkivel elő fordult már hogy összedobott valami kaját és sz@rul sikerült, és akkor mi van? Ha nem hagynak próbálkozni sose lesz jobb. Én biztos bele állnék, mert egyrészt főzni bárki tud, csak kell hozzá egy kis türelem meg kitartás, másrészt meg nem maradsz örökre velük és szerintem ma már teljesen alapvető hogy az ember tudjon magára főzni mosni takarítani. Ne hagyd hogy a kedvedet szegjék! Ha bizonytalan vagy egy egy receptben nézz meg többet, nézz meg akár több videót is hogy készül stb aztán simán menni fog!
2023. febr. 3. 08:15
5/31 anonim válasza:
szerintem ne főzz akkor, úgyis gondolom max pár év és elköltözöl akkor majd főzöl :D
2023. febr. 3. 08:17
6/31 anonim válasza:
Nem szeretnek. Nem támogató, empatikus a családod, hanem diszfunkcionális.
Pszichológussal fel tudod dolgozni, mielőtt saját családot alapítasz. Van rá bőven időd.
2023. febr. 3. 08:28
7/31 anonim válasza:
Nálunk ugyanez van, de a tesóm szól le mindig. Elkezdi ehetetlen a tejszínes hús amit csináltam.
Aztán eltelt egy nap, egyedül volt itthon mondta anyám mire hazaérünk főzzön valamit. Főzött rizst, de úgy hogy nem tette rá a fedőt, és nem tett bele olajat. Na itt derült ki ki az aki nem tud főzni 😂
Egyébként a megoldás hogy ne engedd másnak hogy megkóstolja, főzz saját magadnak. Én is azt csinálom.
2023. febr. 3. 08:43
8/31 anonim válasza:
Hol laksz? Ha nem vagy messze, nekem főzhetsz. :D
2023. febr. 3. 08:50
9/31 anonim válasza:
Nem akarom bántani őket, de A Menü című film pont nekik való. Hátha abból tanulnak valamit!
2023. febr. 3. 09:15
10/31 anonim válasza:
Így nőttem fel én is pont! Már jóval idősebb vagyok nálad, de hosszútávú bizonytalanságot okozott, ügyetlenség és szégyenérzetet. Minden házimunkával kapcsolatban. Te még nagyon fiatal vagy, amilyen hamar csak lehet határold magad el ettől a hatástól. Más helyeken, másoknak főzz finomakat, hagyd hogy dícsérjenek, ismerd el magad ha jó vagy, akár tanulj is, de másoktól. Próbáld meg valahogy elkerülni, hogy ez mélyen hasson rád :( Minden együttérzésem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!