Miért kelt anyukám bűntudatot bennem minden alkalommal, amikor betegség miatt itthon maradok?
Ezt látta otthon sajnos, de ezt a rossz mintát nem kéne továbbvinnie.
Mondd meg neki, ha ő lesz ilyen szarul, rá se fogod nyitni az ajtót. Ettől majd elgondolkodik kicsit és nem fog bactatni.
Nem tudsz vele mit csinálni, csak tartani magad ahhoz, amit eldöntöttél.
Az én anyám is ilyen volt mindig. Az én gondolkodásmódom meg az volt, hogy ha náthás vagyok nem megyek be, mert egyrészt lassabban gyógyulok, másrészt fertőzök. Mindigis utáltam, h valaki bejött betegen és szétszórta.
Aztán majd 30 évesen jártam egy tanfolyamra, és náthás lettem, de úgy, hogy taknyom nyálam egybe folyt. A torkokból is állandóan jött valami, hörögtem harákoltam. Így nem mentem a tanfolyamra. Anyám meg nekiállt, hogy ha fel tudok kelni, be tudok menni, ne csináljam ezt, elszúrom a tanfolyamot stb. Úgy éreztem magam mintha kistini lennék. Elbeszélgettem vele. Ha szeretné, hogy felnőjek, akkor kezeljen felnőttként. És felnőttként el tudom dönteni, hogy bemegyek e náthásan. Ez egy órás beszélgetés volt.
Azóta leállt.
Nekem anyám akkor hitte el, hogy olyan menstruációs görcseim vannak, hogy nem "csak" fáj, hanem pulzus felmegy, vérnyomás leesik, szemem káprázik, jártányi erőm nincs (így elzavart iskolába), amikor beléptem, beleájultam az ügyeletes tanárnő karjába, aki hazahozott kocsival félájultan (kisváros).
Na, akkor hitte el, hogy bajom van.
Végig ilyen volt, nálunk a hugomnak van egy gyomor betegsége 15 évs kora óta, de szerinte az sincs (pedig orvos rokon vizsgálta ki a kórházban).
Vannak emberek, akik betegségről nem beszélnek, mert az nincs. És mindenki egy kényeskedő szar szerintük.
Az évek telnek, anyámnál azért visszanyal most a fagyi, ahogy 70 felett jönnek elő a bajok.
Csak én nem értem a kérdést?
Ha nem mész iskolába, kell igazolás. Ehhez el kell menni orvoshoz. Onnantól az orvos döntése, hogy te otthon kell, hogy maradj, és szinte sosem csak egy napot. A gyerekemnél (vagy saját iskolás koromra visszagondolva) láznál, hányásnál egy hét vagy közel egy hét betegállomány szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!