Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szólják le a szüleim a...

Miért szólják le a szüleim a főztömet minden egyes alkalommal? 18/L

Figyelt kérdés
Ha otthon vannak és úgy állok neki akkor nem is hagyják hogy befejezzem, még egy egyszerű zacskós kaját se csinálhatok meg, merthogy úgyis csak elrontom. Ha nincsenek otthon és csinálok ebédet vagy egy kis desszertet akkor szét vagyok szedve érte, és tök mindegy hogy amúgy finom az étel, mert ha nem az ízébe kötnek bele akkor a színébe, az állagába, az edénybe amit készítettem, vagy akármibe amit el tudtok képzelni. És rohadt kínos volt mikor az egyik barátnőmet meglátogattam mert nagyon beteg volt és szerencsétlennek még egy bablevest se tudtam rendesen megcsinálni, annak ellenére hogy elvileg már felnőtt vagyok. De sok kedvem sincs próbálkozni, gyakorolni így... És nem értem miért csinálják, mert beismerem vannak ehetetlen próbálkozásaim de azokat kiöntöm, amiket nekik tálalok azok tényleg ehetők és semmi bajuk.

2023. febr. 3. 08:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
91%
11-es, azért nem kérdezi meg, mert az ilyenekkel nem lehet beszélni. Pont így nőttem fel, s 30 évvel idősebb vagyok a kérdezőnél..
2023. febr. 3. 10:50
 22/31 THX84 válasza:
87%

Érdekes. Íme a gyerek nevelés negatív példája.

Én a másik oldal szemszögéből tudok nyilatkozni. Mivel engem a szüleim arra neveltek, hogy tudjak megállni a saját lábamon, így én is abba a szellemben nevelem a gyermekeimet.

Arra tudok gondolni, hogy a szüleid egy önző f.szok, és csak az jó, amit Ők csinálnak.

Mikor a párommal összeköltöztünk, Ő sem tudott főzni, mert ott sem engedtek semilyen segítséget a páromtól, és az öccsétől, így jó formán semilyen élet tapasztalatuk nem volt. Én, férfiként tanítottam meg főzni.

Jelenleg a gyermekeinket is önállóságra neveljük. A 14 éves lányomnak szabad keze van a konyhában. Sőtt, ha lát valami finomságot a neten, akkor támogatjuk is benne, hogy elkészíthesse. Ez meg látszik náluk az iskolai életben is. Sokkal kreatívabbak, nyugodtabbak, és kijönnek mindenkivel az iskolában.

N36/F39

2023. febr. 3. 13:58
 23/31 anonim ***** válasza:
85%
Uristen hanyszor osszevesztem en is a szuleimmel. Nem jol porszivozok, nem jol pucolom a krumplit (???) persze hogy nem mentem ki segiteni fozni, mikor mindenert a lecseszest kaptam. Azota kulon elek, az exem akivel eletemben eloszor koltoztem ossze, hozzaszokott a kiszolgalashoz, ami nekem nem ment. Szerencsere a jelenlegi parom ertekeli az igyekezetet, mondjuk sok mindent nem tudok fozni, kedvem/energiam/idom sincs sokszor, de o sosem fikazott le, azt is szeretettel mondta, ha nem izlett neki. Pl a sozas a mai napig a kriptonitom, azt valahogy sosem talalom el.😀
2023. febr. 3. 16:14
 24/31 A kérdező kommentje:
#23 A sózással én is hadilábon állok mindigy vagy túl sok vagy túl kevés 😂 A hajamat ki tudnám tépni a receptektől amikben az van, hogy "fűszerezzük ízlés szerint". Ha valaki akar publikálni egy olyan szakácskönyvet amiben enyhe, közepes, és erős ízvilághoz is fel vannak sorolva a fűszerezési mennyiségek, könyörgöm tegye meg! Elsőként fogom megvenni! :D
2023. febr. 3. 18:52
 25/31 anonim ***** válasza:
82%
Tudom ajánlani a kóstolást... :D
2023. febr. 3. 21:17
 26/31 A kérdező kommentje:
#25 Jogos, de ha már eleve túl sokat teszek, akkor így jártam, és vannak ételek amiket csak készen lehet kóstolni pl húsok (én legalábbis nem tudnám rávenni magam).
2023. febr. 3. 21:55
 27/31 anonim ***** válasza:
70%
Nem kell főzni. Majd, ha elköltözöl, utána, de addig minek, ha úgyis beleszólnak?
2023. febr. 4. 11:05
 28/31 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk is ugyanez volt.

Ha megcsináltam TUTI szarul (nem, amúgy), hanyagul, "ehetetlen lett a főztöm" (érdekes, mostohaanyámon kívül senki nem húzta rá az orrát :D), szóval én/mi nem nyúljunk semmihez, majd ő.

Aztán meg: mi milyen szemtelen, élősködő lusta kamaszok vagyunk, amiért semmit nem segítünk neki. :D Öhm, mert akárhányszor megcsináltunk valamit, MINDENT utánunk újból megcsinált.

Vicces - ja, nem, szánalmas, mártírkodó hp az a nő.

2023. febr. 4. 11:12
 29/31 anonim ***** válasza:
84%
Anyám ugyanilyen volt, úgy csinált, mint ha huszonévesen nem tudnék megkenni magamnak egy kenyeret, aztán előadta, hogy én elvártam tőle, s azzal jött, hogy én nem tudom, mi a szeretet. Ez nem szeretet, ez mártírkodás. Érted, megtesz nekem valamit, amire a kutya se kérte, azzal vádol, hogy elvárom tőle, s előadja, hogy szeretetből teszi. Akkor miért vágja a fejemhez?
2023. febr. 4. 11:37
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még van,hogy a porszívózásomba is belekötnek 24 évesem.Ha mosdogatni merek,vagy egy egyszerűbb kaját csinálni egyből kapom,hogy ezeket se tudom megcsinálni,mi lesz így belőlem...Lassan végzek mérnöki szakon...
2023. febr. 5. 20:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!