Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám folyamatosan cseszeget...

Anyám folyamatosan cseszeget emiatt, hogy állítsam le?

Figyelt kérdés

Anyámmal együtt élünk, viszont külön részben, külön konyha/fürdő van.

Igazából nincs nagy gond, de folyamatosan cseszeget amiatt, hogy mennyit mosok.

Igen, nagyon sokat mosok.

2 gyerekünk van, suliból-oviból mikor jönnek haza a ruha megy a szennyesbe (nadrág - póló - fehérnemű), pulóvert max 3 napig ha nem lesz koszos. Ha koszos az is megy a szennyesbe.

3 naponta új pizsama, hetente húzok ágyneműt.

Egyszerűen nem nagyon tudom elviselni ha hordás után a ruha vissza kerül a szekrénybe.

Anyám meg ha jön be, már rögtön mondja, hogy megint megy a mosógép megint tele a szennyes és ez nem normális. Olyan sokszor elmondtam már neki, hogy hagyjon ezzel lógva, nem az ő dolga. Úgy csinálom ahogy akarom,semmi közbe hozzá.

De nem hagyja abba csak mondja.

okt. 8. 21:08
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
8%
Ha megint beszól, tedd be őt is a mosógépbe!
okt. 8. 23:24
 12/29 anonim ***** válasza:
67%

Sehogy. Mert egyszerűen nem tudsz határt húzni. Mi a kérdés, mit szeretnél? A "hogyanra" az eszköz benned kellene legyen hozzá.

Nincs eszközöd, félsz tőle.

Egyszerűen ne ne engedd be. Erre nyilván lesz válasz, hogy "hát azt nem lehet mert..."

Költözzetek el. Erre is lesz, hogy "hát az nem opció, mert..."

Kifogások. Rohadt ideges tudok lenni ilyenkor. Hogy nők így nevelnek gyereket, a végtelenségig eszköztelenül és idegenekbe kapaszkodnak, hogy valaki mondja meg nekik mit mondjanak. Ez nonszensz egyszerűen.

okt. 9. 05:47
 13/29 anonim ***** válasza:
87%
Megkérdezted már, hogy ez őt ez miért zavarja, miért foglalkozik ezzel? Ha Ti fizetitek a vízdíjat, az áramot és minden egyéb költséget, akkor csak annyit kell mondani, "anyukám, ez az én életem, én dolgom, én döntöm el, hogyan csinálom, légy szíves ne szólj bele és főleg ne jegyezd meg minden alkalommal, mert ez nagyon idegesítő, zavar."
okt. 9. 06:43
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonlóan élek így a szülőknél ahogyan ti, csak az én esetemben annyi a különbség hogy egy telken van 2 ház. Miénk a nagyobbik, szülőké a kisebbik ahol van egy szoba konyha fürdőszoba és ennyi.

A rezsi közös a fűtésen kívül. Én is egy időbe kaptam az ívet azért hogy miért fűtök annyit, miért pazarlom a tüzelőt, vagy épp a gázt, esetleg a villanyt erre ha klímázunk, nyáron ugyan ez miért klímázunk annyit... Én egy ideig tojtam erre a dumára, nem érdekelt, elengedtem aztán amikor beleuntam ebbe akkor mondtam hogy ezen ne problémázzanak mert én fizetem a számlákat, az almérők is azért vannak hogy tudjuk pontosan kinél miből mennyi fogy. Ő részüket nekem átutalják havonta amit fizetni kell és ennyi. A többit én fizetem, a többlet költség úgy is az én pénzemből megy nem az övékéből, és akkor mondták hogy hát igen igazam van.

Ameddig én fizetem addig én döntök erről miből mennyit, hogyan fogyasztok. A tűzifával is nagyrészt én dolgozok, felesbe megvesszük az éves mennyiséget ami igaz akkor sok, de be is kell hordani, össze is kell vágni, ezeket mind én csinálom, a fűrészbe az üzemanyagot én veszem meg mindig, én kínlódok vele, én is pakolom be a helyére.

Én azért is maradtam itthon és élünk így mert még így is sokat spórolunk a rezsin hogy közös, anyámék sem lesznek fiatalabbak, ráadásul nem teljesen egészségesek, apám lassan nyugdíjas lesz és nem lesz valami fényes a nyugdíja így később nekik is könnyebb lesz az életük. Meg ugye többet tudnak unokázni is, én nagyon ritkán láttam a nagyszüleimet, alig ismertem őket mert messze laktak, és azért is jobb nekünk így mert a mi gyerekünk is sűrűn látja a nagyszüleit, bármikor átmehet mert egy telken belül vagyunk, felügyeletet is könnyebb megoldani. Meg ott vannak a feleségem szülei akik szintén ide költöznek a közelbe mert itt élt egy rokonuk akinek a házát megörökölték és azt újítják fel és amint nyugdíjba mennek jönnek ide ami kb másfél év

okt. 9. 07:00
 15/29 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ő a költségekre gondol, mármint anyukád.

Egy számla jön a vízről, villanyról? Ha igen, van almérő? Ha nincs, akkor mi alapján osztjátok a költségeket?

Szerintem itt lehet a gond anyukádnál, csak lehet, hogy így nem akarja mondani. Kezdjétek el mérni, írni, és a többletet fizesd te, szerintem utána nem lesz gondja anyukádnak.

okt. 9. 07:45
 16/29 anonim ***** válasza:
70%
KI fizeti a víz/áramszámlát? Mert ennek alapján neked kellene.
okt. 9. 07:55
 17/29 A kérdező kommentje:

Minden számlát én fizetek. Anyunak annyi a költsége, hogy magának bevásárol.

Anyunak pazarlás, nem tudja megérteni, hogy miért nem lehet 2-3 napig hordani egy ruhát.

És ebbe köt bele.

Ha otthon vagyok sokszor be szokott jönni persze.

Én közbe csinálom otthon a dolgom, így látja, hogy mosok, teregetek, elpakolok.

okt. 9. 08:23
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Persze, mert ez aztán annyira normális hogy felnőtt családos nőhöz csak úgy bejárkál az anyja. Lehet itt jönni a közös ház dumával, de aki ennyire nem tudja meghúzni a saját határait, ahhoz akkor is bejárna az anyja ha 5km-rel arrébb lakna.
okt. 9. 08:41
 19/29 anonim ***** válasza:
62%

12-es vagyok, olvastad, amit írtam?

Meg a többiekét is? Akarsz beszélgetni arról, hogy miért nem húzol határt az anyáddal? Vagy nem, és akkor nem fáradozunk. Mert jó így minden neked.

okt. 9. 09:32
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
A megoldás az, hogy elköltöztök. Ilyen szülővel nem jó együtt élni. A te dolgod mikor mennyit mosol, neki semmi köze hozzá. Az a nem normális, hogy ő ezekbe beleszól. Tudom nem akarsz vele összeveszni de még egy ilyennél felemelném az hangom és megmondanám neki, hogy vagy elfogadja, vagy ritkábban jön. Nem kell megértenie, csak el kell fogadnia, hogy TE így döntöttél. Pont.
okt. 9. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!