Kinek van több szava ebben az esetben?
A ház a szülő nevén, számláktól kezdve minden az a nő nevén van, viszont a felnőtt gyereke vele él és annak a fizetéséből van fenn tartva a háztartás, a szülőnek nincs bevétele.
Ebben az esetben kinek van több szava? Vagy itt teljesen egyenlő a két fél?
Gyerek szemszögből, ha én fizetnék a-z mindent és utánna is megkapnám, hogy kuss a nevem az ő házában, akkor szerintem pakolnék össze abban a szent pillanatban és mennék, hogy akkor tartsa fenn a házát ahogy akarja.
Szülő szemszögből sem tetszene, hogy a saját gyerekem a kis főnök a házamban és a fejemre nőne.
-Szerintem 50-50% körül van.
Szerintem vannak ilyenek az életben. Nekem másabb volt.
-Azt nem írtad, hogy jó viszonyban vannak-e vagy sem.
-Szerintem tisztelni kellene egymást, egymásra vannak utalva.
-Ha a gyerek elköltözik, akkor a gyereknek nehezebb lesz az élete az albérleti költségekkel, de akkor a szülő éhenhal. Akkor a gyerek lelkén szárad a szülő halála.
-Szülő visszaélhet ezzel a helyzettel is a fentit kihasználva.
-Az sem jó, ha a gyerek használja ki ezt a helyzetet a szülővel szemben.
-Mind a két fél szerezhet komoly karmát a döntésüktől függően, ami majd valamikor kiegyenlítődik valamely (vagy több) következő élet(ek)ben.
-Ha így nézzük, akkor a szülő függése nagyobb. A gyerek ad neki enni, ha ez nincs akkor meghal. Akár a gyerek megteheti, hogy a vagyonért (ház megörökölésért éhen "halasztja" a szülőjét).
-A gyerek el tud költözni baráthoz ideiglenesen kb bárhová.
-Nem jó, mert a gyerek röghöz van kötve, nem tudja élni az életét szabadon, nyílván a szülő sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!