Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan érzem azt, hogy a...

Jogosan érzem azt, hogy a szüleim a tesóimat fontosabbnak tartják?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb 2 évvel ezelőtt nyáron nagyon rosszul álltunk anyagilag a párommal, kértem a szüleimtől pénzt, hogy 1-2 hónapig kihúzzuk mert utána volt kilátásban munka. De a szüleim elutasították több dologra hivatkozva: hogy most nem tudnak adni, nem akarnak eltartani, ha nekem adnak a tesóimnak is kell, a párommal mi már külön család vagyunk. (Közben amikor náluk voltunk a páromnak dicsekedett apám, hogy mennyi pénzük van.) Borzasztó rosszul esett, mert előtte mindig azt mondták ha baj van szóljak, és segítenek. Rá egy évre a mamám házát elkezdték felújítani hogy az egyik tesóm odaköltözzön a párjával, majd most vettek egy lakást, ami negyedrészt az öcséimé is lett. Én ezt szóvá tettem nekik, mondtam, hogy rosszul esik, hogy amikor én kértem segítséget nem kaptam. Nem vagyunk munkakerülők a párommal mindketten dolgozunk, albérletet fizetünk! A válaszuk az volt, hogy igen mert az öcséim beszálltak az árba, amit úgy sikerült nekik összehozni, hogy évekig ott lakhattak anyáméknál! Én meg albérletekben éltem, és amikor segítséget akartam tőlük kérni elküldtek! A párom szülei sokkal többet segítettek nekünk az évek alatt mint a saját szüleim. Volt, hogy a kocsinkkal volt baj, és olyankor is mindig a párom szülei adták oda a sajátjukat. Amikor én kértem a szüleimtől az volt a válasz, hogy mivel fognak bevásárolni menni, és még azt mondták, hogy a párom szülei könnyebben segítenek, mert nekik csak egy gyerekük van... Nagyon rosszul esnek ezek. Közben meg mondogatják, hogy nekik a gyerekük az első. Nagyon összevesztem velük. Hamarosan szeretnénk gyereket a párommal, és jelenleg azt érzem a szüleimre nem számíthatok majd.

szept. 30. 12:04
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem engedd el ezt a dolgot, mert sok fájdalomtól kíméled így meg magad idővel. Most hiányzik az neked, hogy állandóan összehasonlítgasd, hogy őket hogy támogatják, míg te semmit nem kapsz, és majd egyszer za is eljön, hogy ennek ellenére te leszel elővéve, ha lerobbanva segítség kellene, elvégre a nő dolga, pont mint a konyha. Vedd elejét a dolognak, és távolítsd el őket a mindennapjaidból, szokják csak , hogy amilyen a mosdó, olyan a törölköző, te meg koncentrálj a saját családodra, amit te alakítasz.
okt. 1. 06:14
 22/36 anonim ***** válasza:
69%

Így van. Majd ha öregen, lerobbanva segítség kell, akkor ugráljanak akkor körülöttük az öcséid.

Szerintem vedd minimumra a kapcsolattartást, és menedzseljétek a saját életeteket a pároddal.

okt. 1. 06:45
 23/36 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ. Sokat gondolkoztam tegnap óta ezen, de nem fogom őket keresni. Párom szerencsére mindenben mellettem áll és támogat, egyedül ez sokkal rosszabb lenne. Szüleim azóta nem kerestek és szerintem nem is fognak, de lehet jobb is ez így. Aki azt írta, hogy ez csak nekem okoz fejfájást igaza van, apám elég aktív életet el a közösségi médiában és azóta is posztolgat mintha mise történt volna... Ha egyszer törekedni fognak arra, hogy megértsék az én nézőpontomat örülni fogok, de egyenlőre úgy érzem ilyen sosem lesz.

Kitartást azoknak akik hasonló "családban" élnek.

okt. 1. 21:55
 24/36 anonim ***** válasza:
51%
Na, végre egy kérdező, aki nem jár házhoz a lófallsozért! Minden irónia nélkül elismerésem, mert sajnos az itt elég ritka.
okt. 1. 23:01
 25/36 anonim ***** válasza:
56%

Kedves Kérdező!

Én a 14-es vagyok, és nem akartam úgy tenni, mintha a problémád nem lenne valós. Azért próbáltam érvelni, hogy hátha megfejtem az okokat, hogy a kapcsolatotok megmeneküljön. Mert anya vagyok, és rosszabbat el sem tudok képzelni, mint ha elcseszem, és elveszítem valamelyik gyerekemet.

Reménykedtem, hogy talán van a háttérben még valami, ami magyarázza a viselkedésüket, és emiatt talán remény is van, hogy helyrejöjjön a dolog köztetek. Hiszek benne, hogy elég türelmes kommunikációval sikerül egymást megérteni. Talán naiv vagyok.

Én kívánom Neked, térjenek észhez, szuper lányuk van, remélem érzik.

Akik lepontoztak, azok nem értették meg, hogy nem elbagatellizálni akartam a problémát, csak segíteni a közelebb kerülésben, a gondolkozásban, még mi lehet a háttérben, mert annál rosszabb forgatókönyv nincs, mint hogy anya-apa lánya nélkül, lány anyja-apja nélkül, segítség nélkül, unoka nagyszülők nélkül, nagyszülők unkoka nélkül... Szomorúan olvastam az utolsó mondataidat, ha közelednének mégis, fogadd el...(és írd meg itt, ha eszedbe jut) Minden jót!

okt. 3. 13:32
 26/36 Katona Dius ***** válasza:
82%

Az a gond 25-ös, hogy ez elméletben annyira szépen hangzik és jó olvasni. De sajnos a gyakorlat (családban láttam), hogy ilyenkor a szülő rátelepedik arra, akit végül nem támogatott és kihasználja. 1-es, 6-os és 9-es komment az enyém, ott le is írtam, anyu volt a "nem támogatott" gyerek, most meg rajta élősködnek, a támogatott gyerekek meg el vannak tűnve a balfenéken.

Ilyen esetekben nemcsak a szülő-gyerek, de a testvér-testvér kapcsolat is tönkre megy.

okt. 3. 13:39
 27/36 A kérdező kommentje:

25-ös, köszönöm nagyon kedves vagy! :)

Az a baj, hogy én amióta azt érzem, hogy valami nincs rendben azóta folyamat azon agyalok mi rosszat tehettem. Ha volt is valami amire nem emlékszem, az lett volna a korrekt a részükről, hogy elmondják nekem, hogy mivel bántottam meg őket, pont úgy, ahogy én is elmondtam nekik, hogy rosszul esik, hogy az öcséimnek láthatóan többet segítenek, míg az én segítségkérésemet elutasítják.

Egy dolog jutott most eszembe, amikor egyetemre mentem. Emlékszem anyám nagyon ki volt bukva, hogy vidékről Pestre költöztem, eleinte nekem is rossz volt és hetente jártam haza, de később megszerettem, lettek barátaim és a nyáriszünet után vágytam vissza. Anyám le is szidott egyszer, hogy mennyire megváltoztam, szerinte pestiesedtem, sokszor sírt, hogy én hanyagolom őt. Ezután a tesóim nem is mentek kollégiumba (szerintem azét mert engem rosszul viselt). Esetleg erre tudok gondolni, de ha tényleg annyira hiányoztam neki, azóta eltelt 10 év, állandóan én látogatom őket, egy kezemen meg tudom számolni ők hányszor jöttek. Párommal januárban messzebb költöztünk kb 3 órára lakunk tőlük kocsival, és amikor kérdeztem anyámat mikor jön el hozzánk, az volt a válasza, hogy főznie kell... Pedig én kb havonta-két havonta jártam hozzájuk.

Szóval ha valami múltbéli sérelmet hordoznak, jobb lett volna elmondaniuk.

26-os Sajnos az öcséimet nem tudtam kihagyni ebből, amikor összevesztem velük, apám szólt az öcséimnek is, így beszéltem velük is, de a szüleimet védték, szerintük teljesen normális a viselkedésük.

okt. 3. 23:14
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
26-os: meg hát amennyire tudatos most is a legtöbb ember, ezt eleve észre sem veszik a legtöbbször
okt. 5. 00:31
 29/36 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Továbbra sem oldódott, oldódik meg, a szüleim írogatnak nekem, hogy gyerekként mennyit segítettek... Teljesen kivagyok ettől. Soha az életbe nem tudják elismerni, hogy hibáztak. Dolgoznom kéne, de ezen kattog az agyam. Múlt héten jó volt, nem beszéltem velük, de most elkezdtek írogatni. Valakinek van valami jó tanácsa erre a helyzetre?

Nagyon köszönöm.

okt. 7. 08:18
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondanám nekik, hogy ha nem támogatnak engem is pontosan ugyanannyi pénzzel, mint a 2 testvéremet, azzal kifejezik, hogy már nem szeretnek.

Nagyon bunkók, nem lennék hajlandó velük találkozni, nem látogatnám őket, karácsonykor főleg távol tartanám magam tőlük, ha felhívnak, a telefont nem venném fel.

okt. 7. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!