Egy szülőnek miért fontosabb a gyerekét szeretni, mint erkölcsösnek lenni?
Figyelt kérdés
2023. febr. 11. 00:08
1/47 anonim válasza:
Az egyik ösztönös+bizonyos keretekig mindenképpen társadalmi elvárás (szeretni a gyerekeket), a másik meg csak társadalmi elvárás (erkölcsösség).
2/47 anonim válasza:
Az erkölcs társadalmi konstrukció, a szeretet pedig ösztönös, természetes reakció.
4/47 anonim válasza:
Mondanál egy példát arra, hogy a két dolog hol/hogyan áll ellentétben?
5/47 anonim válasza:
A gyereke általában fontosabb az embernek mint az erkölcsök.
6/47 anonim válasza:
Elárulnád kérlek, hogy mit jelent nálad "erkölcsösnek lenni" és ez miért zárja ki a gyerekszeretetet?
7/47 anonim válasza:
Én is csak azt kérdezem: mégis hol ütközik a kettő?
Egyelőre egyszer nem kellett még "eldobni az erkölcseimet" a gyerekekért.
8/47 NTBS válasza:
Mert modern világban szereptévesztésben vannak az emberek. Nem nevelik a gyereket, csak azért, hogy szeresse a szülőket.
9/47 anonim válasza:
Nem értem a kérdést. És azon gondolkoztam, mások vajon igen?
10/47 anonim válasza:
Pl, ha valaki örömlány, hogy eltartsa a gyermekét.
Vagy, ha megcsalás után bennemarad a tönkrement házasságában és kifelé hazudik, hogy a gyerekeknek jó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!