Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elköltöznétek a lányotokhoz,...

Elköltöznétek a lányotokhoz, ha nagyon magányosan éreznétek magatokat idősebb korotokban?

Figyelt kérdés

Anyukám nagyon magányos, ugyanis már nincs mellette apukám. Testvéremék 1-2 hetente pár órára hétvégén egy nap meg szokták látogatni, azonban azon kívül nagyon unalmasnak, értelmetlennek tartja minden napjàt és valamilyen szinten meg tudom érteni, mert tudom milyen érzés egyedül lenni.

Én a férjemmel és 3 gyermekünkkel élek és lenne hely a házunkban neki. Kedves, szerethető természete van. Párom nem bánná, ha hozzánk költözne azt mondta mikor megkérdeztem tőle, a gyermekek sem bánnák. Sajnos mi kb. Olyan 1-1,5 havonta tudjuk meglátogatni, mert távolabbi megyében élünk tőle egy kis településen, ahova a párom valósi. Nekünk is könnyebbség lenne, ha végre nem kellene többszáz km-ket megtenni ahhoz, hogy láthassuk őt. Persze tesóm miatt még azért párszor felmennénk.

A bökkenő viszont csak az, hogy nem tudom mennyire tudná itt megszokni, mennyire fájna neki ott hagyni apával közös házukat, illetve nem tudna kimenni itt a sírhoz, ami megint csak egy gyászoló fél számára nem biztos, hogy jó érzés. Illetve a párom szülei elég sokat átjárnak és nagyon sokszor àthívnak minket és kicsit kellemetlen lenne számomra, hogy őt akkor otthon hagyjuk, vigyük ne vigyük. Ha megyünk valahova kirándulni együtt vagy ne. Dolgozunk is, szóval lehet ígyis unatkozna.

Párom szülei nem annyira szeretik sem az én sem a sógornőm szüleit. A semmiért féltékenykedő típusok. Szerintem anyósomat megenné az ideg, ha a fiához költözne az anyám és pl. Enne az ő főztéből blabla.

Valahogy én ezt másképp fogom fel, én évekig csak nagyon ritkán láttam a családom és nekem itt nincs senkim a gyermekeim és férjemen kívül, jól esne, ha itt lenne az anyukám. Illetve mindennap fáj hallani a hangján mennyire magányosnak és elkeseredettnek érzi magát.

Nektek mi a véleményetek erről? Én elsősorban a családi viszálytól félek, ami a párom szülei miatt lenne esetleg. A kéretlen szavaktól, a féltékenységtől. Illetve nem akarom, hogy emiatt anyukám még szarabbul érezze magát.

Elfogadom a véleményeteket, ha azt mondjátok ne költözzön ide, adja el a házát vegyen másikat stb.

Jelenleg még biztos nem adná el a házat, hisz minden apára emlékezteti, szerintem sose lenne szíve eladni.

Lehet az is jó ötlet, ha hosszabb időkre lejön aztán visszamegy, csak akkor igazából megint maga van.

szept. 19. 17:08
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
55%
Én inkább gyakrabban látogatnám. Nem egészséges, és tutira megbánnátok.
szept. 24. 19:12
 22/22 Dinnye2 ***** válasza:
100%
Szerintem ha mindenki benne lenne a szűk családból, akkor kérdezd meg anyukádat, hogy ő ezt az egészet hogy gondolja. Mármint sok konfliktus kialakulhat, hosszú távon se nektek se neki nem lesz valszeg jó, de ez a pár hónapos ingázás talán igen. A legjobb az szerintem, ha megmondod neki, hogy bármikor szívesen látjátok, akár hetekre is. Aztán majd kialakul, érezni fogjátok, hogy hogy a legjobb mindenkinek.
okt. 16. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!