Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elköltöznétek a lányotokhoz,...

Elköltöznétek a lányotokhoz, ha nagyon magányosan éreznétek magatokat idősebb korotokban?

Figyelt kérdés

Anyukám nagyon magányos, ugyanis már nincs mellette apukám. Testvéremék 1-2 hetente pár órára hétvégén egy nap meg szokták látogatni, azonban azon kívül nagyon unalmasnak, értelmetlennek tartja minden napjàt és valamilyen szinten meg tudom érteni, mert tudom milyen érzés egyedül lenni.

Én a férjemmel és 3 gyermekünkkel élek és lenne hely a házunkban neki. Kedves, szerethető természete van. Párom nem bánná, ha hozzánk költözne azt mondta mikor megkérdeztem tőle, a gyermekek sem bánnák. Sajnos mi kb. Olyan 1-1,5 havonta tudjuk meglátogatni, mert távolabbi megyében élünk tőle egy kis településen, ahova a párom valósi. Nekünk is könnyebbség lenne, ha végre nem kellene többszáz km-ket megtenni ahhoz, hogy láthassuk őt. Persze tesóm miatt még azért párszor felmennénk.

A bökkenő viszont csak az, hogy nem tudom mennyire tudná itt megszokni, mennyire fájna neki ott hagyni apával közös házukat, illetve nem tudna kimenni itt a sírhoz, ami megint csak egy gyászoló fél számára nem biztos, hogy jó érzés. Illetve a párom szülei elég sokat átjárnak és nagyon sokszor àthívnak minket és kicsit kellemetlen lenne számomra, hogy őt akkor otthon hagyjuk, vigyük ne vigyük. Ha megyünk valahova kirándulni együtt vagy ne. Dolgozunk is, szóval lehet ígyis unatkozna.

Párom szülei nem annyira szeretik sem az én sem a sógornőm szüleit. A semmiért féltékenykedő típusok. Szerintem anyósomat megenné az ideg, ha a fiához költözne az anyám és pl. Enne az ő főztéből blabla.

Valahogy én ezt másképp fogom fel, én évekig csak nagyon ritkán láttam a családom és nekem itt nincs senkim a gyermekeim és férjemen kívül, jól esne, ha itt lenne az anyukám. Illetve mindennap fáj hallani a hangján mennyire magányosnak és elkeseredettnek érzi magát.

Nektek mi a véleményetek erről? Én elsősorban a családi viszálytól félek, ami a párom szülei miatt lenne esetleg. A kéretlen szavaktól, a féltékenységtől. Illetve nem akarom, hogy emiatt anyukám még szarabbul érezze magát.

Elfogadom a véleményeteket, ha azt mondjátok ne költözzön ide, adja el a házát vegyen másikat stb.

Jelenleg még biztos nem adná el a házat, hisz minden apára emlékezteti, szerintem sose lenne szíve eladni.

Lehet az is jó ötlet, ha hosszabb időkre lejön aztán visszamegy, csak akkor igazából megint maga van.

szept. 19. 17:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
89%

Eszem ágában nem lenne magamhoz fogadni anyámat, hiába jó a kapcsolat. Bocs, AZÉRT jó, MERT külön élünk.

Teljesen más bioritmus, szabadidiős tevékenység, ő állandóan beszél, én csendre vágyom, ő 0-24 tévét nyomat, persze tök hangerőn, stb. stb.

Nem, köszi.

szept. 20. 08:48
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

Párom azt mondta ő is el tudná fogadni a helyzetet, mert tudná, hogy én is boldogabb lennék. - a párod úgy el fog hagyni az első-második komoly konfliktus után, hogy csak pislogsz. És megértem őt.

Ha a vőlegényem kitalálná, akkor jövő hónaptól hozzánk költözik az anyja, mert az milyen jó dolog és ne legyen egyedül, bontanám az eljegyzést és elköltöznék.

Hidd el, kérdező, ebből rengeteg konfliktusotok lesz. Hogy TE jól kijössz anyáddal nem jelenti azt, hogy a "párod" is. Én is megvagyok anyósjelölttel, de eszem ágában nem lenne egy fedél alatt élni vele.

szept. 20. 08:51
 13/22 anonim ***** válasza:
84%
Nekem nagyon jó a kapcsolatom anyummal, meg anyóssal is. De egyikkel se élnék együtt, főleg nem gyerekekkel karöltve. Bár anyámnak eszébe se jutna, hogy odaköltözzön hozzánk.
szept. 20. 10:44
 14/22 anonim ***** válasza:
41%
Én megtenném. Ha anyukád is benne lenne, nehogy már az anyós hisztije miatt kelljen egyedül maradnia egy házban.
szept. 20. 11:05
 15/22 anonim ***** válasza:
81%
Kizárt. Se az anyós se az anyám nem költőzherne oda csak mert unatkozok egyedül.
szept. 20. 12:01
 16/22 anonim ***** válasza:
Ha nem zavarna akkor végül is jó ötlet, de mint mindig most is a legjobb ötlet őt is megkérdezni, menne-e.
szept. 20. 12:13
 17/22 anonim ***** válasza:
58%
Nem
szept. 20. 13:25
 18/22 anonim ***** válasza:
91%

Nem. Azért magányos, mert nincs élete, de te nem tudsz helyette tartalmat adni a mindennapjainak. Ne már, hogy a tesódék is minden hétvégén felbukkannak, meg heti többször ránéznek...bakker, vegyen kutyát, ha állandóan valakit a se.ggében akar tudni. Nincsenek barátai, szomszédai, társasága? Miért nincsen? Nyilván ennek is megvan az oka, és ahogy gyereknek gyerek a barátja, társasága, úgy neki is a saját "köreiben" kellene megtalálnia a szociális életét, és a családot meghagyni arra a szerepre, ami a családé. Nem fog tudni beilleszkedni a ti családi dinamikátokba, mert teljesen más életszakaszban életritmus szerint élitek az életeteket, ami miatt nálatok ugyanúgy magányosan érezné magát, mint most. Azzal a különbséggel, hogy még ott lenne a lelkiismereti probléma is, amit okoz ezzel...Nem a te dolgod szórakoztatni, meg azon gondolkodni, hogy mivel töltsd meg a napjait mindamellett, hogy nem rokkant, és egy önálló háztartással rendelkező felnőtt embernek feladni ezt, és bevonulni egy nagycsaládba, egy szobába...

Volt egyébként egy szomszéd néni nagyanyám mellett, aki 70 éve skorában kitalálta, hogy ő már öreg, és a lányáékhoz költözött az ország másik végébe. Eladták a házat, mindent, majd egy évre rá vissza kellett költöztetni (legalább anyagilag nem volt gond venni neki a kisvárosban egy pici lakást, a házát nyilván nem tudták volna visszaszerezni), mert rájött, hogy ott nem körülötte forog a világ, és amíg régen legalább megvolt az élete, a kis rutinja, a lányáéknál gyakorlatilag a négy fal között ült a szobájában, mert a családnak se volt arra se ideje, energiája (se kedve), hogy a mamát szórakoztassa...nyilván teljesen érthető, mindenki élte az életét, és nem abból állt a napja, hogy a mama kedvét kereste.

Szerintem hagyd meg a költöztetés lehetőségét arra az esetre, ha leesik a lábáról, és nincs más választás.

szept. 20. 14:04
 19/22 anonim ***** válasza:
93%
9# a te édesanyád nem önellátó, a kérdezőé a leírás alapján az, csak unatkozik. Akkor pedig az ő felelőssége, hogy a saját korosztályában kiépítse a kapcsolatrendszerét, elfoglalja magát, ne a lányára telepedjen rá, ami lehet, hogy a lánynak nem lenne teher, de a családnak, mint egésznek, egy idő után 100 százalékban az lenne. Nem mellesleg a leépülést is késleltetheti, ha elfoglalja magát.
szept. 20. 17:14
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Párod véleménye változni fog ha az anyjaval szembeszallnia. Az anyja vagy az anyósa között kell majd választania. Igazából nem kellene, de ahogy leírtad, anyosod rá fogja kényszeríteni, nyomás alatt fogja tartani. Ebből lesz vitátok, kivéve ha párod erős személyiség és leallitja az anyját. Csakhogy nem mindenki az.

Másodszor mas az ha meglátogatod a szülőt és más az ha vele laksz. Olyan tulajdonsagai lehetnek anyukádnak amihez nem vagy hozzászokva. Pl alvajar, nem húzza le a wc-t rendesen, nem mosogat el normalisan, hangosan szellent mert megszokta hogy egyedül van stb. És mostantól férjed nem mehet ki alsónadrágban a konyhába se. Minden közös programra vinni kell majd ami miatt a családi kiruccanasok már nem lesznek ugyanolyanok, a gyerekeket ez zavarni fogja. Nem lehet gyorsan menni mert a nagyi csak sétálni tud, az apával anyával való programoknak vége.

Miért nem opció hogy 2-3 hétre elmegy, és ezt évente párszor megcsinálja? Ha meg önellátó akkor nem a ti dolgotok őt szórakoztatni. Suerintem ez tőle is önző elvaras lenne. Elvégre mindenkinek megvaltozna az élete. Látogasson meg hosszabb időre, ha nem tud hosszabban utazni akkor elhozzátok és kb 3 hét múlva visszaviszitek. Vannak időseknek bemutató fürdőkbe, ilyen-olyan kezelesekre, benntfekvősek is. Az én anyám mindig megy 3 hétre. Az ő korukban már mindenki reumás, biztos be utaljak. Nem kell mondig otthon ülni attól hogy nyugdíjas, ő is meglátogathatja a gyerekeit. Nem kell mindig azt várni hogy őt látogassák meg. Így te is több időt tölthető vele.

szept. 20. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!