Lasziroger kérdése:
Miért nem ejthetem ki az Édesanya szót, a menyem jelenlétében?
Figyelt kérdés
A menyem felhívta a figyelmemet, hogy mikor az unokámmal társalgok, a jelenlétében ne mondjam ki azt, hogy édesanya 👀👀👀 Pl. jön édesanyád és ad neked enni, vagy édesanyád nem szereti hogy....stb. Szerintetek?szept. 17. 15:45
11/31 anonim válasza:
7 mondjuk talán, TALÁÁÁN azt hogy "jön érted anyukád"
A te anyukád.
Nem anya -mintha a beszélő anyja is lenne-, hanem anyukád.
12/31 anonim válasza:
11
Oké, de te írtad: " Van neve is anyámnak, nevezzék úgy." :)
13/31 Katona Dius válasza:
Nem tudom, de erre a szóra anyám is harap. A miértjét nem tudom. Amikor valakivel beszélek telefonon, mikor náluk vagyok és mondom, hogy majd visszaghívlak, mert anyámnál/édesanyámnál vagyok, akkor mindig morog, hogy jó lesz az "anyu"nak is... Én nem látom a különbséget, de valakit zavar.
14/31 anonim válasza:
Én sem szeretem ezt a szót. Anyósom mondogatta egy időben, hogy édesanya/ édesapa kicseréli a pelusod, ad enni stb. A falra másztam tőle. Nem tetszik a szó.
15/31 anonim válasza:
Az unokád hogy hívja a szüleit? Gondolom, nem édesanyának és édesapának. Ha pl. anyának és apának, akkor mondd úgy, hogy "jön anya és ad neked enni". Ennyire közvetlen csak lehetsz az unokáddal. Lehet, hogy a te gyerekkorodban még az édesanyám/édesapám kifejezést használták inkább, de ez mára elavult, távolságtartó lett.
16/31 A kérdező kommentje:
Az unokám most született, csecsemő.
szept. 17. 17:38
17/31 anonim válasza:
De azt csak tudod, hogy a szülők mit szeretnének, hogy hívja majd őket a gyerek. Vagy ha nem, kérdezd meg tőlük.
18/31 anonim válasza:
Akik ezt mondják, azok gondolom a házastársra is az édes uram szót használják - ez annyira középkori dolog.
19/31 anonim válasza:
Én mindig anyunak és apunak szólítottam a szüleimet.
Barátnőm viszont mindig úgy szólította (és úgy is emlegette) anyukáját, hogy édesanya. Nekem is fura volt. Valószínű a menyednek is fura valamiért.
20/31 anonim válasza:
Kérdezö: úgy emlegesd a menyedet, ahogy ö szeretné - probléma megoldva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!