Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem ejthetem ki az...

Lasziroger kérdése:

Miért nem ejthetem ki az Édesanya szót, a menyem jelenlétében?

Figyelt kérdés
A menyem felhívta a figyelmemet, hogy mikor az unokámmal társalgok, a jelenlétében ne mondjam ki azt, hogy édesanya 👀👀👀 Pl. jön édesanyád és ad neked enni, vagy édesanyád nem szereti hogy....stb. Szerintetek?

szept. 17. 15:45
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom, kérdezd meg őt. Ez a legszebb szó, de lehet, hogy neki fáj valamiért a múltból, a saját édesanyjával kapcsolatosan.
szept. 17. 15:48
 2/31 anonim ***** válasza:
31%
Gondolom lelencgyerek volt és azért.
szept. 17. 15:50
 3/31 anonim ***** válasza:
34%
Hat, nekem ha így ki van emelve, hogy edesanya, édesapa, az az első asszociaciom, hogy a gyerek örökbefogadott és a verszerinti szülőről van szó. Meg is kerdezhetned tőle, neki mi a gondja vele De amúgy nem értem mi akkora probléma azon, hogy nem mondod.
szept. 17. 15:55
 4/31 anonim ***** válasza:
65%

Talán tőle kéne megkérdezni, nem?

Én mondjuk gyerekként rohadtul utáltam amikor a felnőttek úgy szóltak hozzám hogy "mondom majd anyának" mindjárt itt lesz anya érted" mintha az ő anyjuk is lett volna anyám. Van neve is anyámnak, nevezzék úgy.

szept. 17. 16:21
 5/31 anonim ***** válasza:
51%
Nekem az "édesanya" mindig olyan eröltetett, modoros valami volt, ha bármelyik gyerekem így szólított volna, "Kiugrottam volna az ablakon", biztos rászóltam volna, hogy ne ilyen hülyén szólítson.
szept. 17. 16:32
 6/31 anonim ***** válasza:
80%
Igen, nekem is nagyon erőltetett, valahogy túlzottan mesterkélt ahhoz, hogy valaki szívből mondja.
szept. 17. 16:38
 7/31 anonim ***** válasza:
72%

És mit kéne mondadod? Hisztis a menyed :)

4

És mégis mit kéne mondani a gyereknek? Jönnek érte az oviba, suliba, és a nem azt mondják, hogy itt van édesanyád, hanem itt a Gizi? RÖhejes lenne.

szept. 17. 16:40
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg csak negatív kontextusban hallotta emlegetni.

Az én származási családomban például az egyik ágon nagyon hangsúlyos volt, nemcsak az édesanya, édesapa, hanem az édesbátyám, édesnéném használata is.

Másik felől meg mama, papa, nagyi, ilyenek voltak a rokonra való hivatkozások.

szept. 17. 16:41
 9/31 anonim ***** válasza:
80%
Én ha másnak beszélek a szüleimről, akkor édesapámként/édesanyámként említem őket, pusztán azért mert tisztelem őket. De ha nekik szólok akkor simán csak anyu/apu-ként szólok nekik.
szept. 17. 16:45
 10/31 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk mindig az anyu/apu volt a megszólítás, ha más beszélt róluk, akkor anyukád/apukád.

Az édesanya/édesapa olyan szinpadias, eröltetett, borzasztó modoros, normál helyen már 50 éve sem használta senki.

szept. 17. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!