Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek en reagalom tul?

Szerintetek en reagalom tul?

Figyelt kérdés

Szombaton unneplem a 18. szuletesnapomat..nem szeretnek nagy bulit csapni, az alkoholt sem szeretem annyira, igy arra gondoltam, hogy kis csaladommal egyutt megunnepeljuk.

Par honappal ezelott kiderult, hogy anyukamnak a ceges bulija ezen a hetvegen lesz, es szavat adta nekem, hogy nem fog elmenni ra… ma, mint kiderult, megis csak reszt fog venni rajta (tervei szerint elmegy 10korul a svedasztalos ebedre, majd hazajon kb 2-3 fele es delutan 5korul visszamegy az estu bulira) ezek utan mondtam neki, hogy inkabb haza se jojjon, mert teljesen felesleges. Apukam alapvetoen nem lesz itt, mivel kuldoldon el. Annyi keresem volt anyukamtol, hogy ne menjen el a ceges bulira, es unnepeljen velem…nem jott ossze.

Ezzel teljesen azt erezteti, hogy nem is erdekli hogy a lanyanak szuletesnapja van, es szamara fontosabb a munkatarsakkal tolteni azt a napot.

Szerintetek en reagalom tul vagy okkal vagyok kiakadva?

szept. 10. 18:48
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
52%
29-es: mert a jelenlegi divat szerint csak az anyákat szokták ekézni. Az apa nem számít, csinálhat, amit akar. Imre keresztnevű pszichológus és Gábor keresztnevű pszichológus jól elterjesztette, hogy mindenért az anyák a felelősek.
szept. 11. 07:11
 32/44 anonim ***** válasza:
62%

30

A kérdező anyja otthon lesz reggel a drága gyermekkel, hiszen csak majd 10kor indul el, aztán délután megintcsak haza megy hozzá. Most komolyan 24 órát ott kellene hogy üljön mellette?

Nem, kedves, nem akartam 24 órát vele lenni. Kapaszkodj, a férjemmel se akarok 24 órában együtt lenni. Egy születésnap nem egesznapos program.

szept. 11. 07:15
 33/44 anonim ***** válasza:
88%

Engem kiutáltak a munkahelyemről, mert este hazajöttem a céges buliról, ugyanis kis gyerekem volt, egyedül neveltem. Tízre értem haza, mert nagyon messze volt a buli, a bébiszitter teljesen ki volt akadva.

Másnaptól a munkahelyemen "nem voltam közösségi ember", mindenben mellőztek, erősen éreztették velem a dolgot.

szept. 11. 07:16
 34/44 anonim ***** válasza:
61%
Málunk volt egy közös ebéd,felköszöntés,meg ugye a rokonok,amit a lányom a háta közepére sem kívánt,és alig várta,hogy mehessen a barátnőivel plazázni,meg este bulizni. Neki az a 2-3 óra velünk,szülőkkel és rokonokkal bőven elég volt. E ből kiindulva írom,hogy szerintem sem normális,ha egy ekkora "gyerek" elvarja az anyjától,hogy az egész napot vele töltse.
szept. 11. 07:56
 35/44 anonim ***** válasza:
25%

34-es, nem vagyunk egyformák. Más meg szereti a rokonait és örül, ha sokan ott vannak és őt ünneplik.

A harmadiknak (mint a kérdező) meg csak egy ember fontos, de ő nagyon.

Nem értem, miért nem lehet ilyen apróságokban a születésnapos kedvére tenni. Nem toronyórát kért láncostul.

A munkahelyi buli az extrém, hogy délelőtt elkezdődik és estig tart. Csak elutazós csapatépítők szoktak ilyen hosszúak lenni. És amelyik munkahelyen kinéznek azért, mert a maratoni giga-bulin nem vagy ott végig, onnan igyekeznék máshova távozni, amint találok valami elfogadhatót.

Ja, és a kérdező édesanyja nem mondta, hogy elvárás, hogy ott legyen, vagy hogy egész nap ott legyen. Legalábbis a kérdező nem utalt rá és gondolom utalt volna.

Mert van olyan is, hogy megígérek valamit, aztán a munkahelyemen köteleznek rá, hogy ott maradjanak. De akkor őszintén elmondom a gyerekemnek, hogy nagyon sajnálom, amiért nem tudom betartani, amit ígértem. Itt ilyenről nem olvastunk. A kérdező anyja úgy tűnik önszántából marad ott.

szept. 11. 09:06
 36/44 anonim ***** válasza:
62%

Kicsit elkanyarodom a munkahely irányában, de szerintem jogilag nem kötelezhetnek senki munkavállalót arra, hogy munkaidőn kívül buliba menjen a céggel.

33-as vagyok, engem azért köteleztek, mert állítólag kiértékelés volt, mármint a cég állapotának kiértékelése. De végül arról szó sem volt, reggeltől éjszakáig tartott a buli.

Én eljöttem úgy, hogy 3 órahossza alatt értem haza este 10-re.

Miért az a csapatépítés, ha együtt iszunk? És miért nem az, hogy megértjük a kisgyerekes anyákat, és inkább a segítségükre vagyunk, mint hogy elvárjuk, hogy őrizetlenül hagyják otthon a gyereküket. Vagy kemény pénzért bébiszittert fogadjanak.

Ilyen céges bulik tudtommal külföldön nincsenek, ez csak magyar specialitás.

Ami engem illet, természetesen nagyon hamar eljöttem onnan, saját vállalkozást alapítottam, és csak magammal kellett volna bulizni, de inkább a gyerekemmel játszottam szabad időmben.

szept. 11. 13:22
 37/44 anonim válasza:
4%

A céges buli nem kötelező. Ráadásul ha megígérte a saját gyerekének, hogy együtt lesznek a születésnapján akkor ne változtatssa meg.

Én mai napig, a szüleimhez megyek mikor születésnap van. Nem számít a kor. Az számít,hogy nagyon szeretem a szüleimet és elég sok mindent köszönhetek nekik.! :) Hiszen nélkülük nem lennék az aki ma vagyok.

Ráadásul az én szüleim mindig is tartották a szavukat, ose változtatták meg a dolgokat vagy ha nem tudtak javítani leültek és megbeszéltük.

Ez minden nevelés kérdése.

Mert szerintem ha kérdezővel leül az édesanyja és elmondja, hogy " próbáltam lemondani ne haragudj, muszáj mennem, de később megtartjuk." akkor biztosra veszem nem haragudna rá.

Beszélgetés a kulcs mindenhez. :)

szept. 11. 16:01
 38/44 anonim ***** válasza:
85%

"A céges buli nem kötelező"

Felnőtt emberként meg lehetne érteni, hogy attól, hogy hivatalosan nyilván nem kötelező, mégis igencsak ajánlott megjelenni

szept. 11. 16:08
 39/44 anonim ***** válasza:
27%
32es, kedves..sajnálom a gyerkedet ha neked nem ér annyit hogy egy egész napot vele tölts..jobb lett volna ha kisszéket csinálsz helyette szerintem. De tudom tudom a te gyereked ezt igényli és egy életre megharagudna rád ha egy egész napot vele akarnál tölteni :-D
szept. 11. 18:02
 40/44 anonim ***** válasza:
34%
38as mint ahogy a saját gyerekünk születésnapján is erősen ajánlott ott lenni hacsak nem akarod majd magad pelenkázni egy elfekvőben a céges bulin készült fotókat nézegetve, egyedül.
szept. 11. 18:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!