Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek en reagalom tul?

Szerintetek en reagalom tul?

Figyelt kérdés

Szombaton unneplem a 18. szuletesnapomat..nem szeretnek nagy bulit csapni, az alkoholt sem szeretem annyira, igy arra gondoltam, hogy kis csaladommal egyutt megunnepeljuk.

Par honappal ezelott kiderult, hogy anyukamnak a ceges bulija ezen a hetvegen lesz, es szavat adta nekem, hogy nem fog elmenni ra… ma, mint kiderult, megis csak reszt fog venni rajta (tervei szerint elmegy 10korul a svedasztalos ebedre, majd hazajon kb 2-3 fele es delutan 5korul visszamegy az estu bulira) ezek utan mondtam neki, hogy inkabb haza se jojjon, mert teljesen felesleges. Apukam alapvetoen nem lesz itt, mivel kuldoldon el. Annyi keresem volt anyukamtol, hogy ne menjen el a ceges bulira, es unnepeljen velem…nem jott ossze.

Ezzel teljesen azt erezteti, hogy nem is erdekli hogy a lanyanak szuletesnapja van, es szamara fontosabb a munkatarsakkal tolteni azt a napot.

Szerintetek en reagalom tul vagy okkal vagyok kiakadva?

szept. 10. 18:48
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
65%

Nem reagálod túl. Minden "gyerek" vágyik arra, hogy a születésnapján különlegesen bánjanak vele, főleg ilyen jeles alkalmakkor, mint a 18., és főleg a szülei.

Én anno kaptam egy porcelán bögrét, meg egy kis apróságot a 18-ra, ennyivel le voltam tudva... de soha, egyik alkalommal sem szerveztek nekem bulit a szüleim, vagy nem éreztették, hogy ez nagy dolog lenne nekik. Sőt, anno amikor az exem eljegyzett és bejelentettük, kaptam egy fagyos mosolyt, és ennyi.

Szóval engem mai napig bánt mindez, szóval tudom, hogy ez fontos bizonyos embereknek (és annak is kéne lennie).

De főleg, mivel anyukád megígérte neked, így duplán rosszul esik. Én a helyedben normálisan elmondanám neked, hogy nem ezt beszéltétek meg, és hogy ez miért esik rosszul neked. Szerintem simán jó lehet, ha a céges bulin lesz 10-15-ig, a délután/este többi részét pedig veled tölti. Nem hinném, hogy kötelezően ott kellene lennie egy céges bulin 10 órát...

szept. 10. 20:03
 12/44 anonim ***** válasza:
68%

Én szerveznék magamnak aznapra programot, akár egyedül is, neki meg a telefont se venném fel, érezze jól magát a buliban.

Tedd emlékezetessé, nézz meg egy kiállítást, egyél egy finom, prémium sütit, bármit amit szeretsz, vagy ha van pénzed menj el masszázsra. Szóljon rólad az a nap anyádra meg tojj magasról majd visszakapja

szept. 10. 20:07
 13/44 anonim ***** válasza:
65%
Szombaton van a születésnapod vagy szombaton ünnepled? Ha az utóbbi, hát akkor ünnepeld máskor. Anyád nem azért megy el a céges rendezvényre, mert őket jobban szereti, mint téged, hanem mert az anyagi biztonságotok függ a cégen belüli helyétől. Nem szórakozni megy, hanem pofavizitre. Tkp dolgozni. De én se értem, mi ez az egésznapozás, egyetlen dolgozó, ideértve a vezetőséget is nem kívánja a teljes szabadnapját a munkahellyel tölteni.
szept. 10. 20:26
 14/44 anonim ***** válasza:
65%
Nalunk is vannak egesznapos rendezvenyek. Delelott egy eloadas meg a vezetok gratulalnak , egymasnak, hogy milyen gazdagok, aztan ebed, majd keso delutan este fele egy masik helyen ivas. Kb kotelezo a megjelenes, a cegen beluli helyzetedet pozitivan befolyasolja. Ugyhogy gond nelkul eluldogelek nehany ingyen gintonic mellett ha az erdekeim azt kivanjak. 😀
szept. 10. 20:56
 15/44 anonim ***** válasza:
88%

Miért nem tartjátok vasárnap?

Sajnos ezek a pofavizitek a legtöbb cégnél "erősen ajánlottak". Lehet, nem akarta először, de közben kis nyomást gyakoroltak rá.

szept. 10. 21:11
 16/44 anonim ***** válasza:
89%
Kissé túlreagálod, de egyébként igazad van. Abból a szempontból reagálod túl, hogy még volt beszélve a közös ünneplés. Egyébként külső szemmel az ember könnyen mondja azt, hogy teljesen feleslegesen megy el anyud a céges bulira, de lehetséges anyud csak fél a kirekesztéstől és az elszigetelődéetől a munkahelyén.
szept. 10. 21:44
 17/44 anonim ***** válasza:
72%

Teljesen megértem a csalódottságodat.

Ha én anyád helyében lennék,legalább elmondanám azt,hogy miért a véget választom,és nem veled ünnepelek egész nap. Mondjuk nekem ehhez nagyon nyomós indok kellene,hogy kihagyjam a lányom 18.szülinapját. szóval én a gyerekemben nem hagynék emiatt kételyeket,hanem megbeszélném vele.

Az is egy igaz mondás,hogy az embernek arra van ideje,amire akarja,hogy legyen.

De ha már így fog alakulni,ne bánd! Menj el egy két barátoddal,és érezd jól magad egy moziban,vagy ami neked szimpi.

Ja és boldog szülinapot!🙂

szept. 10. 22:27
 18/44 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem is túlreagálod. Ünnepeljétek meg később. 38/F
szept. 10. 22:35
 19/44 anonim ***** válasza:
67%

14-es, nálatok ezek az egésznapos ünnepségek hétvégén vannak?

Mert ha hétvégére egy egésznapos ünnepséget kitalálnak, akkor azt nyugodtan nevezhetnék munkanapnak is, hiszen a megjelenés éppúgy kötelező, mintha dolgoznátok. Vagyis járhatna érte egy szabadnap.

Vagy szervezzék munkanapra, és akkor a hétvégi családi ünneplést nem vágja keresztbe.

szept. 10. 22:52
 20/44 anonim ***** válasza:
39%
18 évesen nem anyádat kéne zsarolnod, hogy hova mehet meg hova nem. Tudod, ő már felnőtt és aki dolgozik annak illik ilyenen megjelenni! Neked a pároddal vagy a barátaiddal kéne unnepelned... Hagy éljen már anyád is!!! Hagy szórakozzon. Minden nap veled van se inni se bulizni nem akarsz, jó társaság lehetsz.. Nyilván inkább a buliba menne el csak te önző vagy. Ha nem akarsz semmit,ne legyen. De attól hogy neked szar, neki még nem muszáj. Nolj fel.
szept. 10. 23:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!