Jogosan haragszik Anyám?

Figyelt kérdés
Ma reggel összevesztem édesanyámmal. Először minden áron rám akarta tukmálni az esőkabátot mikor nem fért el a táskámba, végül kivettem az egyik vizemet és elraktam, nem szerettem volna vele összeveszni egy ilyen kis dolgon. Aztán később beordított a szobámba a konyhából az ajtón keresztül miközben pakoltam a táskámba, hogy igazán elrakhatnám a vizemet ahelyett hogy nyomom a telefonom (még volt egy bő 15 percem indulásig, eljutottam volna odáig is, mint minden reggel). Ekkor mormogtam valami olyasmit az orrom alatt, hogy igazán lekophatna rólam. Ekkor elkezdett üvöltözni, hogy ha ennyire utálok itthon, akkor el lehet költözni, összepakolja a cuccomat, és két nap múlva nem akar itthon látni. Így mentem el reggel otthonról suliba. Suli után szoktam dolgozni, most mikor indultam haza melóból, felhívtam felköszönteni szülinapja alkalmából, mert reggel az üvöltözésben elmaradt, este meg már nem találkozunk otthon mert éjszakás. Beleüvöltötte a telefonba, hogy "Hát ez jó boldog volt." majd rámbaszta a telefont. Jogosan haragszik? Holnap suli után szerettem volna neki valami virágot vagy csokit, de ezek után őszintén már nincs kedvem a kedvére tenni.

szept. 9. 18:49
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
93%

Mondjuk egy akkora gyerek aki már dolgozik is valószínűleg el tudja dönteni magától hogy kell e neki esőkabát vagy nem. Ha nem és megázik akkor így járt.

De ha én minden áron ragaszkodok hozzá hogy a már amúgy is megtömött táskájába még tuszkolja bele akkor odamegyek és segítek helyet találni benne.

Szemtelen voltál, ez tény, de anyad meg nagyon erősen túlreagálta. Elég lett volna egy szimpla leszidás, az orditasra és a költözz el fenyegetesre semmi szükség nem volt. Az meg mindennek a teteje hogy még a telefonba is ordított és radcsapta.

Egy felnőtt embernek, egy szülőnek ennél sokkal érettebben kellene viselkednie.

De sajnos nagyon sok anyádhoz hasonló felnőtt van, úgyhogy nem is csodálkozok a valaszokon.

szept. 10. 10:27
 32/35 anonim ***** válasza:
65%
Tehát ezek szerint a kommentelők nagy része egyet ért abban, hogy ha a gyerek nem viselkedik tökéletesen, akkor lehet vele ordibálni, és meg lehet neki mondani, hogy költözzön el. Mérgező szülők könyvet ajánlom mindenkinek.
szept. 10. 11:51
 33/35 anonim ***** válasza:
84%
#32-es: ott a pont! Susan Forward: Mérgező szülők. Felnyitotta a szemem a szüleimmel, a testvéreimmel és magammal kapcsolatban is.
szept. 10. 15:53
 34/35 anonim ***** válasza:

Sok kommentelővel ellentétben megértelek, mert az én anyám ugyanez volt.

Mindenbe belekötött - de szó szerint -, és persze mindenen üvöltött. Minden reggel azzal telt, hogy ő üvöltözik velünk, idegbeteg, holott SOHA egyszer nem késtünk el, nem bsztuk el az időt, de ha már 5 percnél tovább voltam a mosdóban mert kakáltam ÉS fésülködtem is, már dörömbölt és kiabált.

De mindenkivel! így viselkedett, velem, a tesómmal, apámmal...

Rhadtul idegesítő az ilyen ember - aztán csodálkozik, hogy amióta VÉGRE elköltöztem nem nyitom rá az ajtót. Apámtól hallom, hogy semmi nem változott, csak most őt bszogatja mindenért.

szept. 11. 08:03
 35/35 anonim ***** válasza:
100%
Megjegyzem: a 17-18+ gyerekem majd eldönti, hogy visz-e esőkabátot vagy sem. Ha nem visz és megázik, az ő baja.
szept. 11. 08:04
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!