Ma reggel összevesztem édesanyámmal. Először minden áron rám akarta tukmálni az esőkabátot mikor nem fért el a táskámba, végül kivettem az egyik vizemet és elraktam, nem szerettem volna vele összeveszni egy ilyen kis dolgon. Aztán később beordított a szobámba a konyhából az ajtón keresztül miközben pakoltam a táskámba, hogy igazán elrakhatnám a vizemet ahelyett hogy nyomom a telefonom (még volt egy bő 15 percem indulásig, eljutottam volna odáig is, mint minden reggel). Ekkor mormogtam valami olyasmit az orrom alatt, hogy igazán lekophatna rólam. Ekkor elkezdett üvöltözni, hogy ha ennyire utálok itthon, akkor el lehet költözni, összepakolja a cuccomat, és két nap múlva nem akar itthon látni. Így mentem el reggel otthonról suliba. Suli után szoktam dolgozni, most mikor indultam haza melóból, felhívtam felköszönteni szülinapja alkalmából, mert reggel az üvöltözésben elmaradt, este meg már nem találkozunk otthon mert éjszakás. Beleüvöltötte a telefonba, hogy "Hát ez jó boldog volt." majd rámbaszta a telefont. Jogosan haragszik? Holnap suli után szerettem volna neki valami virágot vagy csokit, de ezek után őszintén már nincs kedvem a kedvére tenni.
Terelgetni lehet ám intelligensen és kedvesen is, 10-es! Ha egy szülő szeretetteljesen figyelmeztet, rákérdez, nem erőszakoskodik meg ordít, akkor a gyerek nem így fog rá reagálni. A normális kommunikációra a szülőnek kell a mintát adnia.
szept. 9. 20:10
12/35 anonim válasza:
Szerintem beszélj tisztelettel az anyukáddal, kérdező. Nem rosszból mondom, tudom, nektek, kamaszoknak, rohadt idegesítő lehet a szülői aggódás, (néha túl)féltés. Csak a folytonos visszabeszélés iszonyú fárasztó lehet az anyukádnak, akinek nyilván ezer baja van, és még a gyereke is így beszél vele. Igen, ideges volt, de talán elgondolkozhatnál rajta, mit csináltál az elmúlt hetekben. Vagy ő mit csinált. Segítettél e neki valamiben, például. Vagy beszéltél e vele csúnyán. Könnyen lehet, hogy felment benne a pumpa, éls most tör ki.
Az, hogy összeségében kinek volt igaza, azt nehéz megmondani. Valószínűleg egyikőtöknek se.
szept. 9. 20:47
13/35 anonim válasza:
Csakhogy a türelemnek is van ám vége!Ha már kb századszor mondom ugyanazt szeretetteljesen,és semmi foganatja,akkor bizony elszakad a cérna.
szept. 9. 20:48
14/35 anonim válasza:
Szerintem anyád túl durván reagált!
Sajnálom! Nekem úgy tűnik, hogy végzed a dolgod és kerülnéd a konfliktust, dolgozol!
Szerintem a vízzel fölöslegesen kötött beléd, szerintem simán rossz hangulata volt és rajtad verte el!
szept. 9. 21:02
15/35 anonim válasza:
Ezek után én sem vennék semmit neki! Nekem úgy tűnik, ahogy írsz, hogy nagyon kerülöd vele a konfliktust, de megis fennakadt egy jelemtéktelen dolgon, belédkötött valósággal, megértem, hogy kifakadtál mert érezted, hogy csesztet!
Most mi lesz, valóban tartanod kell hogy kirak?
Muszáj hízelegj neki, segget csókolj, pitizzél, hogy ki ne rakjon?
Megtenné?
Ő kéne elnézést kérjen!
Én szart se vennék neki ezek után!
Mocsok satrafa!
szept. 9. 21:06
16/35 anonim válasza:
Mért mondod el ugyanazt 100-szor, 13-as? Elmondod kétszer. Nem ismételgeted addig, amíg meg nem fogadja. Onnantól az ő dolga. Ha bikiniben akar -10 fokban iskolába menni, akkor bikiniben megy. Ha nincs tiszta tányérja, mert nem mosta el, akkor majd a tenyeréből eszik. Neked muszáj, hogy mindig az történjen, amit te eldöntöttél?
szept. 9. 21:15
17/35 anonim válasza:
Igen
szept. 9. 21:36
18/35 anonim válasza:
Hát én meg szülőként azt mondom, hogy nem kellene egy min. 16 éves kamaszt, aki suliba jár és dolgozik egy nyomorult esőkabáttal, indulással meg vízzel baxtatni reggel. Megázik, szomjas lesz, elkésik, ő baja. És bár a visszaszólás nem túl kedves, de az anya reakciója finoman szólva túlzás. Helyre lehet tenni egy mondattal, aztán ennyi, de kidobással fenyegetni, és még a nap végén is ezen őrjöngeni, meg rábaxni a telefon, ezért, hát bocs, de nem normális egy - elméletileg - érett felnőtt embertől.
szept. 9. 22:14
19/35 anonim válasza:
Szerintem jogos meg nem is. Anyukádnak lehet rosszul esett hogy reggel nem köszöntötted fel, mondjuk az esőkabátos incidens után. Annyi is elég Szerintem neki ha szóval megemlíted. De tény, hogy túlreagálta a dolgot.
szept. 9. 22:16
20/35 anonim válasza:
Jézusom, emberek mikben vannak itt. 😃 Nem, egyáltalán nem jogos, hogy csak mert visszaszóltál neki tiniként, ezért folytatja az idegbeteg hangnemet, és egyből el akar költöztetni. Sosem normális, ha egy felnőtt hisztizik vagy így megsértődik. Tudom, a felnőttek 98%-a meg szokott sértődni, attól még nem normális.
Szerintem maximum egy leipirítást érdemeltél volna. De amúgy mit vár egy szülő a gyerekétől, ha ő maga is ugyanúgy mindenen felkapja a vizet, és idegbeteg módon viselkedik? A szülők szeretnék, hogy a gyerekeik tökéletesen viselkedjenek, annak ellenére, hogy otthon közel sem ezt látják a szülőktől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!