Hogy vegyem rá a szüleimet hogy kipótolják az első autóm vételárát?
Figyelt kérdés
Kb. 300 ezer forintot kerestem eddig diákmunkára. Nemrég lett meg a jogsim. Mivel kb. 1 óra az út a faluból az iskoláig szeretnék egy autót, mert így kb. húsz perc alatt bent tudnék lenni. Azonban sokak szerint ennyi pénzért már csak nagyon rossz állapotút lehet kapni. De a szüleim nem nagyon akarnak rá pénzt adni, mondván felesleges. Valami tipp a meggyőzésükre?szept. 8. 13:58
21/45 anonim válasza:
#17 és a Magyarországon forgalomban lévő ~4 millió autó tulajdonosa meg majd ölbe tett kézzel elfogadja, hogy nem fog többet autózni, se buszozni?
Nem kell mindent elhinni amit a tévében mondanak. 4 éve már csak a pánikkeltés meg a félelemben tartást megy ott. Mint látszik hatással is van (nem csak) rád.
Amúgy meg ha nincs kőolaj akkor áram se lesz, mert most az áram egy részét kőolaj erőművek adják. Napelemekkel meg kitörölni sem tudod télen, mert a ház áramellátását se biztosítják, nem hogy az autó töltést.
22/45 anonim válasza:
#20 Ki mondta ezt? Akkor én mégis mit fizetek?
24/45 anonim válasza:
#21 Ez nem jott be, en kb. nyolc eve mar csak kulfoldi sajtobol informalodom. Fuggetlenul attol, hogy ki mit gondol a kialakult, abszolut nem megnyugtato helyzetrol, arra azert felettebb kivancsi lennek, hogy honnan a fenebol fogunk jan. 1 utan nyersolajat vasarolni. Ha erre tudnal barmilyen epkezlab valaszt adni, azert nagyon halas lennek.
25/45 anonim válasza:
#23 Nem mindegy hogy hívják? Adó, amit fizetni kell.
26/45 anonim válasza:
Annó én kaptam kocsit, de eszembe se jutott, hogy azzal járjak gimibe majd egyetemre. Nagyon ritkán átmentem a közeli kisvárosba és ott szálltam fel a buszra, mert csak onnan indult vagy későn végeztem és csak addig ment. Cserébe rengeteg embertől megkaptam, hogy miért nem autóval járok, ha van kocsim. Aztán én meg felvázoltam, hogy benzinre és parkolásra sajnos nincs pénzem...
27/45 anonim válasza:
Kérdező, sok évvel ezelőtt hasonló helyzetben voltam, azzal a különbséggel, hogy én már dolgoztam. Sajnos emiatt egy életre megromlott a viszonyom a szüleimmel, főleg apukámmal. Elmondtam a szüleimnek, hogy autót szeretnék. Apu nagyon lelkes volt, megszereztem a jogosítványt. Szüleimnek átadtam a megtakarított pénzemet, és megállapodtunk, hogy havi részletekben törlesztem a többit. Megjött az autó (új kocsi volt), apu azonnal elhelyezte egy ismerős garázsában, ahonnan tavaszig nem hoztuk ki. A garázs bérleti díját természetesen kifizettem. Tavasszal előhoztuk az autót, de nem használhattam, náluk volt a kulcs. Vasárnaponként beültünk, és keringtünk vele 50-60 km-t, mert járatni kell, de csak úgy, hogy apu is ott volt. Minden ismerősöm rajtam röhögött. Végül meguntam, és közöltem a szüleimmel, hogy nem kell az autó. Visszaadták a pénzemet, az autót el kellett adni, mert a szüleimnek nem volt jogosítványa. A pénzemből vettem egy szakadt roncsot, amire a gatyám is ráment. A szüleim ezt soha nem felejtették el.
29/45 anonim válasza:
#23-as, ez a kérdezőnek nyilván nagy könnyebbség: nem súlyadóra, hanem gépjárműadóra nincs pénze, ez így már mindjárt más! Ja, nem...
30/45 anonim válasza:
Kérdezték, válaszoltam. Deal with it
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!