Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá a szüleimet...

Hogy vegyem rá a szüleimet hogy kipótolják az első autóm vételárát?

Figyelt kérdés
Kb. 300 ezer forintot kerestem eddig diákmunkára. Nemrég lett meg a jogsim. Mivel kb. 1 óra az út a faluból az iskoláig szeretnék egy autót, mert így kb. húsz perc alatt bent tudnék lenni. Azonban sokak szerint ennyi pénzért már csak nagyon rossz állapotút lehet kapni. De a szüleim nem nagyon akarnak rá pénzt adni, mondván felesleges. Valami tipp a meggyőzésükre?
szept. 8. 13:58
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
82%
Én is így vagyok vele, van 800 ezer megtakarításom, kéne még kb. 14 millió, mert újat szeretnék, egy kisebb crossovert, de a szüleim nem akarják fölkerekíteni az összeget. Akkor minek hoztak a világra, ha most meg nem támogatnak?
szept. 8. 15:58
 12/45 anonim ***** válasza:
91%
Miből tartanád fenn az autót? Lesz pénzed súlyadóra, kötelezőre, tankolásra, olajcserére, ill. ha bármi baja van, autószerelőre? Ha csak azt a napi 40 percet autózol (azt írod, a suli 20 perc kocsival), akkor is kb. 2 hétre lesz elég egy tank benzin. Gyerekfejjel nyilván sok pénznek tűnik 300e Ft, de hidd el, egy autóval kapcsolatban pillanatok alatt el lehet tapsolni.
szept. 8. 16:07
 13/45 anonim ***** válasza:
94%

Igazuk van, sokkal több pénz menne el rá, mint amennyi hasznot hoz. Dolgozz még kicsit. 1 millió önerő nélkül ma szerintem nem éri meg autót venni, de isten igazából egy rendes minimumnak inkább 3 milliót mondanék :D

Én az első autóm 1.5-ért vettem és még ennyit egészen biztosan ráköltöttem, egészen eladásáig, amikor is 1.8-at kaptam érte :D

szept. 8. 16:21
 14/45 anonim ***** válasza:
10%
Én nem vennék már belsőégésű motoros autót... hacsak valami hatalmas csoda nem fog történni nyersolaj szállítás ügyben.
szept. 8. 17:09
 15/45 NTBS ***** válasza:
96%

Szerintem sehogy.

Valószínűleg pontosan azért mondanak nemet, mert tudják, hogy nem tudod fenntartani.

szept. 8. 17:09
 16/45 anonim ***** válasza:
79%
11.: :DD
szept. 8. 17:22
 17/45 anonim ***** válasza:
24%
Január 1-tol nem lesz meghosszabbitva a tranzit szerzodes, egy csepp olaj nem fog erkezni a baratsag vezeteken. A kikotoben meg ujabban klima aktivistak akadalyozzak a tankerhajok kikoteset. En a helyedben egy jo bringaban gondolkodnek, 300ezerbol egesz klasszakat lehet venni.
szept. 8. 17:34
 18/45 anonim ***** válasza:
75%

Vegyél 300 ezerért egy motort!

Ne apád pénzén akarj menőzni a faluban!

szept. 8. 17:44
 19/45 anonim ***** válasza:
55%
Neki a barátnőit is az apja rendezi le...
szept. 8. 17:59
 20/45 anonim válasza:
24%
12-es: 2007 óta nincs súlyadó...
szept. 8. 18:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!