Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá a szüleimet...

Hogy vegyem rá a szüleimet hogy kipótolják az első autóm vételárát?

Figyelt kérdés
Kb. 300 ezer forintot kerestem eddig diákmunkára. Nemrég lett meg a jogsim. Mivel kb. 1 óra az út a faluból az iskoláig szeretnék egy autót, mert így kb. húsz perc alatt bent tudnék lenni. Azonban sokak szerint ennyi pénzért már csak nagyon rossz állapotút lehet kapni. De a szüleim nem nagyon akarnak rá pénzt adni, mondván felesleges. Valami tipp a meggyőzésükre?
szept. 8. 13:58
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
26%
Sehogy, max ha kölcsön kéred tőlük s a szavadat adod hogy vissza fizeted. Vagy vegyél fel diákhitelt s részletben fizesd azt vissza. Egyébként 300.000 ft-ból piszok jó autókat is lehet venni csak okosan kell keresni.
szept. 8. 14:07
 2/45 anonim ***** válasza:
96%

Azt az autót fenn is kell ám tartani.

Ha nem tudod kifizetni a vételárát, hogy fogsz kötni rá biztosítást, a papírokat hogy fogod intézni, hogy fogsz tankolni, az autó szervizelését hogy oldod meg? Ráadásul 300 ezer megtakarításod van. Tehát nem is 300 ezret keresel havonta, hanem 300 ezer a komplett megtakarításod. Ennyiből sehogy nem jössz ki.

szept. 8. 14:11
 3/45 anonim ***** válasza:
93%

Ja autóval járni iskolába.... Én értem hogy könnyebb lenne így az életed, de egyrészt nem olcsó az üzemanyag és azért ha kiszámolod hogy mennyi kell arra hogy napi szinten megtedd azt a távot és mennyit fogyaszt akkor látni fogod hogy nem lesz olcsó. Aztán az autónak is vannak egyéb költségei ezen kívül, éves adó, biztosítás, szervizelés, mert 300 ezerért tényleg nem kapni jó normális autót, persze ki lehet fogni viszonylag jókat de azoknak tuti lesz bajuk 1 éven belül amire azért kell ám költeni. Éves olaj csere, meg szűrő csere sem egy annyira olcsó történet.

Persze megértem hogy lelkes vagy meg szeretnél vezetni ha már van jogsid, én is ilyen voltam, de hamar ráfogsz jönni hogy ameddig iskolás vagy és nincs havi bevételed addig piszok nehezen fog menni az autó fenntartása.

Szüleid is ettől akarnak megóvni.

szept. 8. 14:30
 4/45 anonim ***** válasza:
93%

Nem kell urizalni. Nekem masfel ora volt az ut anno.

Gondolom benzire, biztositasra stb, is majd toluk varod a penzt.

Gyujtsd ossze, aztan vedd meg a sajat penzedbol. Ugy legalabb senki nem szolhat bele.

szept. 8. 14:38
 5/45 anonim ***** válasza:
95%
Ha ilyen messze van, akkor havi 60 ezret simán eltankolsz, azt ki fogja fizetni?
szept. 8. 14:42
 6/45 anonim ***** válasza:
96%

Nem megvenni nehéz az autót, hanem fenntartani.

Ha nem kérsz tőlük egy fillért sem, hanem beleinvesztálod ezt a 300 ezret egy autóba, akkor is minimum 100.000 forint kell még, mivel át kell íratni, biztosítást kötni (friss jogsival, első autóval ez nem 20 ezres tétel lesz), és akkor még ugye jó lenne olajcserével indítani...

szept. 8. 14:55
 7/45 anonim ***** válasza:
96%
És lenne havi 40-50 ezred tankolni, meg esetlegesen több százezred ha szervízbe kell vinni?
szept. 8. 15:10
 8/45 anonim ***** válasza:
94%

300-at az alap dolgokra (olajcsere, átiratás, biztosítás - ha a magad nevére kötöd friss jogsival, lehet 200 is egy évre!) meg az első nagyobb szervizelésre tegyél félre. Maga az autó vételára majd jöhet ezután. A benzinről meg nem is beszéltem.

Amúgy meg bele ne halj már napi két kemény óra ingázásba, pláne tömegközlekedéssel, ahol nem kell figyelni sem, akár tanulhatsz is. Ha 3-4 óra lenne, még érteném, de ez semmi. A vidéki emberek többsége ennyit autóval ingázik, ami ugye folyamatos koncentrációt igényel. Nem mellesleg megeszem a kalapom, ha te reggel 8-ra be fogsz érni 20 perc alatt. Vannak ám reggeli dugók is, ami napközben 20 perc az úton, az reggel (meg délután 4-5 körül) inkább 45-60.

szept. 8. 15:18
 9/45 anonim ***** válasza:
94%
Téged mivel lehetne meggyőzni, hogy egy szerinted fölösleges dologra eltapsolj 300 ezret?
szept. 8. 15:37
 10/45 anonim ***** válasza:
96%
És arról még nem is volt szó, hogy valószínűleg kell venni hozzá 4 új gumit is, mert lassan fel kell rakatni a télit. Az sem 2 fillér.
szept. 8. 15:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!