16vagyok semmi szabadságot nem kapok hétvégen nem nagyon akarnak engendi sehova, telefonomat rendszeresen elveszik csak hogy csinaljak mast elven jó jegyeim vannak 4es a legrosszabb jegyem esetleg valami tipp vagy hasonlo tapasztalat?
Na tessék!erről beszélek!menekülj,költözz máshoz,ne foglalkozz a szüleiddel,rohanj a gyámügyre,panaszold be őket,hogy nem engedik,hogy azt csinálj amit akarsz!
Bántalmazás!Jó isten gyere le!
A „bántalmazás” nem csupán testi erőszakot jelent. A pszichés vagy érzelmi nyomásgyakorlás, a szabadság túlzott korlátozása, és a gyermek alapvető jogainak megsértése szintén bántalmazásnak minősülhet. Ha egy gyermek jól teljesít az iskolában, nem jelent veszélyt önmagára vagy másokra, akkor az, hogy minden szabadidejét otthon kell töltenie és a személyes tárgyait – például a telefonját – rendszeresen elveszik, súlyosan sérti a gyermek önrendelkezési jogát és a személyes fejlődéshez való jogát.
- A gyermek szabadságának túlzott korlátozása, a szabad mozgás megtiltása, az otthoni elszigetelés mind érzelmi bántalmazásra utalhat. Indokolatlanul korlátozni a mozgását és szociális életét érzelmi stresszt és szorongást okozhat!
Minden gyermeknek joga van arra, hogy szociálisan fejlődjön, találkozhasson barátaival, és önálló döntéseket hozzon, amennyiben nem veszélyezteti önmagát vagy másokat.
- A telefon rendszeres elvétele egy olyan eszköz, amellyel a gyermek kapcsolattartása a külvilággal megakadályozható. Ez túlzott kontroll és a hatalommal való visszaélés, ami elszigeteltséghez és elnyomáshoz vezethet. Ez a szülői magatartás súlyosan korlátozhatja a gyermek önállóságát és fejlődését.
Az ilyen szintű kontrollálás és korlátozás, ha tartósan fennáll, hosszú távon káros hatással lehet a gyermek önbecsülésére és mentális egészségére. Ezért fontos, hogy az érintett gyermek felismerje, hogy ezek a helyzetek sértik a jogait, és jogi segítséget kérjen, ha szükséges.
A "nevelőotthoni" megjegyzésekkel kapcsolatban hangsúlyoznám, hogy a gyámhatósági eljárás célja nem az, hogy a gyermeket nevelőotthonba helyezzék, hanem az, hogy olyan megoldást találjanak, amely a gyermek érdekeit szolgálja. Az érintett gyermeket csak végső esetben helyezik nevelőotthonba, ha egyéb megoldások nem állnak rendelkezésre.
Ez a semmi szabadság így eléggé relatív! Hova nem engednek el? Egyáltalán a család megengedheti magának, hogy ide oda mászkálj? Általában ez kamaszoknál mindig pénzbe kerül. Manapság egy egyszerű pizzázás a haverokkal 1-2 üdítővel 4000 forintba nem áll meg.
Gondolom telefon/monitor függő vagy, mint a legtöbb kamasz. Csak ugye itt is vannak kategóriák, ki mennyire van ráfeszülve. Ha el kell venni tőled akkor te a nagyon, legalábbis a szüleid szerint biztosan.
15#
Légyszíves a jogai után sorakoztasd fel a kötelességeit is,jó?
Mert azok is vannak ám egy 16 évesnek is!
Csak hogy kerek legyen a dolog...
Várom
#16-os
Hálistennek jó módban élünk, nincs szükségem pénzre kapok ösztöndíjat, és nyáron dolgoztam, igazából csak annyi lenne hogy elengedjenek.
Mikor elengednek akkor időkorlát van általában csak 2 óra. Kevés a magánszférám mikor nem vagyok otthon átnézik a táskám a szobám és mikor megkérdezem miért csináltak elkezdenek kiabálni hogy gyerek vagyok nekem nincs magánszférára szükségem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!