16vagyok semmi szabadságot nem kapok hétvégen nem nagyon akarnak engendi sehova, telefonomat rendszeresen elveszik csak hogy csinaljak mast elven jó jegyeim vannak 4es a legrosszabb jegyem esetleg valami tipp vagy hasonlo tapasztalat?
Bárcsak a 14 éves fiam hasonlóan gondolkodna,mint Te!Mármint olyan szempontból,hogy arra keresné a választ,hogy Ő mit csináljon másként,nem pedig minket szapulna hogy hasonlók miatt rosszul neveljük.
Nem érdekli a tanulás,a jegyei,nem érdekli ha azt mondom nem mehet sehova,a telefont képtelenség elvenni tőle,nagyon öntörvényű,sajnos elég nehéz vele,azt hiszi a szabályok azért vannak,hogy megszegje őket,és mi csak korlátozni akarjuk...
Tudom,ez most sovány vígasz,de hidd el,idővel enyhül majd a szigor,féltenek,így próbálnak védeni.Ne bánkódj amiatt,hogy nem engednek túlzottan szabadon,hihetetlennek hangzik,de később,sokkal később még hálás leszel ezért.
Nyilván!azonnal menj a lehető legmesszebbre,akkor majd nem szólhatnak bele mit csinálsz,nőhetsz tovább,mint a gomba!
Ez a baj a mai világgal,nem arra buzdítják a fiatalokat,hogy fogadjanak szót a szüleiknek,hanem,hogy lázadjanak.
Gyanítom egy szülő sem azért szab határokat,hoz szabályokat,hogy kínozza a gyerekét.
Jajj,hát menjen,én sem azt mondom,hogy tilos,csupán arra próbáltam rávilágítani,hogy nem kéne lázítani.
Mellesleg a szülei meg hadd döntsék már el,hogy engedik-e,vagy sem...
Ne nyafogj. Ezt mindjárt csinálhatod is.
Tanulj helyesírást. Akkor majd az első válaszoló se érti félre, amit írtál, mert most csúnyán félreértette. (Tudod, a vessző jóbarát. Meg a kötőjel is -juj, mit mondtam!)
Menj a szüleiddel, és azokat a barátaidat hívd meg ezekre a kirándulásokra, akiket ők engednek. Ha megismerték őket, később elmehetsz velük is.
Még csak 16 vagy, nem maradtál le semmiről. Nyugodj meg, ne siránkozz.
Költözz el valakihez. Biztos van olyan ismerősöd, rokonod akik vállalnák, hogy náluk lakj és van hely. Ez, amit csinálnak, bántalmazásnak minősül. Ide jöhetnél, ha a párom engedi :D A lényeg, hogy kell valaki, akinek a nevén van egy ház, aki belemegy abba, hogy nála lakj. Be kell adni a kérvényt és ennyi.
"A tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülők lakóhelyét (...) a gyámhatóság jóváhagyásával a szülők beleegyezése nélkül elhagyhatja, ha az az érdekeivel nem ellentétes."
"22. § * (1) A szülők lakóhelyének (...) elhagyásával kapcsolatos eljárás a tizenhatodik életévét betöltött gyermek, (...) vagy a gyermek személyes gondozását és nevelését vállalni szándékozó személy kérelmére indul. (4) Ha a gyámhivatal (...) jóváhagyja, egyúttal tájékoztatja a szülőket, hogy a jóváhagyás – a személyes gondozás és nevelés kivételével – a szülők szülői felügyeleti jogát és tartási kötelezettségét nem érinti.
[link] <- ez egy hasznos cikk, amit egy családjogra szakosodott ügyvéd írt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!