Ez normális? Anya lánya kapcsolat
Figyelt kérdés
Az anyukámmal mindig is nagyon szoros volt a kapcsolatunk. Mindig is nagyon szerettük egymást. És szoros kötelék van köztünk. Viszont 16 éves vagyok és még a mai napig sírok anyukám után amikor nem vagyunk együtt pl ő dolgozik és nagyon nagy fájdalom amikor ő nem lehet velem. Az iskolában elfolytom a sírást és igyekszem a tananyaggal elterelni a figyelmem. Sokat sírok utána és mindennap megkérdezem hogy szeret-e még mert attól félek hogy mi van ha holnap már nem fog szeretni és elmúlik a szeretete. Persze tudom hogy imád engem de még is félek az elhagyástól. Más korombeliek nem ilyenek én miért ragaszkodom ennyire az anyukámhoz. Ez valami beteges rendellenesség? Hogy ennyi idősen is utána sírok?szept. 4. 22:02
11/11 anonim válasza:
Ez a viselkedés olyan 3-4 éves kor után nem okés. Ovis gyerek még sír az anyukája után, ha hosszabb ideig nem látja, de egy napot ők is kibírnak anyu nélkül, pláne társaságban. Dolgozz ezen, mert ez nem normális, hogy napi 8-19 órát nem bírsz ki, maholnap felnőtt vagy, az isten szerelmére.
Az, hogy attól félsz, hogy elhagy, meg hirtelen már nem szeret, bizonytalan kötődési minta, valami történt kiskorodban (nem hagyott hosszabb időre magadra idegen helyen, vagy volt sokáig távol munka vagy betegség miatt?). Ezt is jó lenne egy pszichológussal feldolgozni, mielőtt saját gyereked lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!