Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Edesanyam 85 eves. Mindig...

Edesanyam 85 eves. Mindig bant szoval, : szidalmaz, ocsarol. Mit tennetek ?

Figyelt kérdés
40 eves vagyok, kesoi gyerek. Ram van szorulva, segitek mindenben. Sokszor kertem, hogy ne szidjon, de hiaba. Nagyon faj ez nekem. Volt Mas ilyen helyzeten? Megoldás?

#szidalmazás #Abbuzalas #Mergezi anya
szept. 2. 07:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
Mindig ilyen volt vagy mostanában vette fel ezt a szokást?
szept. 2. 07:59
 2/16 anonim ***** válasza:
90%

Én tudom a megoldást, de nem vagy abban az állapotban, hogy bemenjen.

Plusz sajnos a "mégiscsak az anyám" nevű pillanatragasztó miatt ùgysem lépnél semerre. Anyád elintézte, hogy eszköztelen, önbizalomhiányos legyél.

szept. 2. 08:18
 3/16 anonim ***** válasza:
81%

Ha ez új keletű dolog akkor valós hogy az elméje nem igazán van ott ahol kéne.

Nekem mamám volt olyan hogy a vége felé össze vissza beszélt, sajnos nagy fájdalmai is voltak szóval az is csak tetézte. Nagyon meredek dolgokat mondott.

Anyud nem demens véletlenül? Milyen a memóriája? Nagy fájdalommal járó betegsége van?

Amúgy nem sok esély van rá hogy meglehet vele értetni bármit is. Ilyen idősen ha az emberben nincs egy jókora akarat hogy változzon akkor nem is fog, főleg ha nem tud mivel a mentális egészsége annyira megbomlott.

Ilyenkor ha nagyon belendül, ne félj te is erősebben odaszolni. Nem tiszteletlenség hogy kiállsz magadért, hogy nem engeded hogy mocskolódjon veled folyamatban.

szept. 2. 09:03
 4/16 anonim ***** válasza:
73%
Hát ne segíts mindenben! Abban a pillanatban, ahogy megsért, otthagyod. Meg fogja tanulni. (Kivéve, ha demens, hát akkor nincs megoldás.)
szept. 2. 09:03
 5/16 anonim ***** válasza:
68%
Ha beteg nem tudsz mit csinálni. Én nagyanyám 82-töl 84-ig már azt hitte, hogy 28, és nem otthon van. Egy kínszenvedés volt az utoldsó két év, bár ö nem szidott senkit, de mintdog "haza" akart menni, azt hitte épp papírokra várnak, amikor deportálták öket szlovákiából, anyám meg mindig veszekedett vele ezért, mintha az ért volna valamit.
szept. 2. 09:34
 6/16 anonim ***** válasza:
66%
Szegény! Sajnálom az 5 ös nagyanját, kemény dolgokon kellett átmenjen és mindig hazavágyott!
szept. 2. 10:14
 7/16 anonim ***** válasza:
45%
6 na igen, pedig közben otthon volt. Saját maga épít(t)ette fel az 50-es években, majdnem 50 évet élt abban a házban és az ö szülei is már magyarországon élték az utolsó 10-20 évüket, ennek ellenére hirtelen minden idegen lett. Amikor utoljára látott a kórházban 25 évesen, úgy mutatott be a szobatársaknak, hogy az öccse vagyok (akit 82-ben vesztettünk el).
szept. 2. 12:19
 8/16 anonim ***** válasza:
50%
Nem kell vele semmit csinálni. Gondozni sem, hogyha bunkózik.
szept. 2. 12:30
 9/16 anonim ***** válasza:
7 es igen, neki megállt az idő ott ahol boldog volt, ahol otthon volt igazán! Nyugodjon békében!
szept. 2. 12:43
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Nemsokára úgyis elpatkol. Hagyd a fenébe
szept. 2. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!