Hetedikes unokahugom nagyon szerelmes típus, mivel hathatnék rá?
A tesóm kislánya még csak most megy hetedikbe, de már barátja van. Kis városban élünk és már beszélik, hogy kézenfogva járkál egy fiúval. Az apja és a nagyszülők is csak csesztetik, hogy ne csinálja, de félek, hogy ez nagyon nem jó taktika. Én sem támogatom a dolgot de szerintem is nagyon korai a dolog. Úgy néz ki, hogy egyedül bennem bízik, mert én nem ezt dumálom neki folyton (ezért sajnos azt gondolja, hogy én támogatom).
Aki volt hasonló cipőben, kérem adjon tanácsot, hogy lehetne ezeket a túl korai érzelmeket jegelni kissé
Az én nem ennyi idős (17 éves volt akkor), de neki is mondogatta anyám-apám neki, hogy ez a srác nem lesz jó.
Egy 3 éves kapcsolatot dobott el érte.
6 hónap után vége is lett
Engedd, hogy tanuljon a hibájából.
Nem értem miért akarsz "hatni" rá. Legalábbis abba az értelmbe, ahogy írtad. Természetes dolog az, hogy mikor beindulnak a hormonok egy kamasznál, akkor elkezd minden féle dolog iránt érdeklődni. Miért ne lehetne 12-13 évesen egy fiúja, miért nem fedezheti fel, hogy mire vágyik? Szerintem egézséges dolog ez, de az is normális persze, ha valakinél később indulnak be ezek a hormonok, később kezd érdeklődni a fiúk iránt.
Én már 11 éves kislányként is álmodoztam arról, hogy bár lenne egy fiúm, 13 évesen nekem is lett már kapcsolatom (akivel azóta együtt vagyunk!), és ez még semmi! Vannak az ovodában is már a kislányok és kisfiúk között is ilyen "szerelmek", igaz ezek nem olyan komolyak, de már vannak akik ilyen fiatalos is érdeklődnek.
Az ilyen befásúlt gondolkodás, mint ami neked van, az a kulcsa annak, hogy szétrombold a feléd vetett bizalmát a lánynak. Szerintem nagyon aranyos, és pozitív, hogy a lány már magátol oda megy hozzád, mesél neked a fiújáról. Ha baj történne, nem magába tartaná, hanem tudja, hogy van egy ember akihez mindig fordulhat, aki meghallgatja és támogatja. Nagy csalódás lenne számára, ha az az ember aki eddig meghallgatta őt, és akiről azthitte, hogy mellette áll, az így "hátba szúrta."
Azok a gyerekek nem fogják tudni mi kell nekik fiú téren, akiknek a szülei nem engedik a fiúzást, és általában az ilyen szülők nem is beszélgetnek a gyerekkel a párkapcsolatokról, vagy ha igen, az is riogatás, és nem arra megy ki, hogy a gyereket támogassa, tanítsa, hanem hogy a saját téveszméit erőszakolja bele a gyerekébe.
Tehát teljesen el lesz veszve a gyerek ezen téren, és majd úgy is megoldja titokba a pasizást, mert a hormonok ígyis-úgyis befognak indulni, és ilyenkor elvesztheti a fejét az ember, ezért jó ha van valakid, aki irányt tud mutatni neked, ha a szülő nem is, akkor másik rokon, vagy egy barát.
Tehát jó, hogy ott vagy neki, és nem tanácsolom, hogy most te is csak itélkezz mint a szülei. Meg semmi olyat nem csinálnak, ami kárt okozna bárkiben. A jegyek romlása igazából természetes dolog, sokkal izgibb az új szerelem, mint a béna suli, de ha már ott vagy te neki, és benned bízik, hallgat rád, akkor beszélgess vele türelemmel a jegyek fontosságáról, és arról hogy nyugodtan járjon a sráccal, de figyeljen arra, hogy ne bukjon meg. Így a köztetek levő bizalom is nőne, ezzel még jobban csökkentve az esélyét annak, hogy bármit is eltitkoljon.
A lányom 15 éves múlt idén, 2 éve vannak együtt a barátjával, olykor együtt is alszanak nálunk vagy náluk. Osztálytársak, mindketten színötös kitűnő tanulók egy bazierős suliban, tele a bizijük dicséretekkel, együtt járnak szakkörökre, versenyekre, táborokba, szóval egyáltalán nem ment a tanulmányaik rovására a kapcsolat, sőt, inkább inspirálják egymást. Annyira össze vannak nőve, hogy kifejezetten aggódom, mi lesz, ha szakítanak. Nem mintha kilátásban lenne.
Szóval nem lesz egy kapcsolat automatikusan káros, csak mert sokak szerint túl fiatalok. Nem ismerem a tesód kislányát, lehet, hogy nála más a helyzet, és hanyagolja a sulit, de csípőből tiltani a dolgot semmiképp nem lehet jó ötlet.
Én 14 évesen egy 21 éves sráctól kaptam az első csókomat, kemény 2 hétig "voltumk együtt", mert addig cs*egettek, hogy ez "nem helyes", hogy "szakítottam".
Ezután is csak olyan kapcsolataim voltak, hogy kézen fogva sétáltunk, csókolóztunk, semmi extra. 18 évesen történtek "komolyabb" dolgok is és a szüzességemet is ilyenkor vesztettem el. Nem bántam meg egy percig sem, viszont a legjobb barátommal (akivel összejöttem azelőtt kb. 3 hónapja) történt meg, de nem volt szerelem a részemről. Szeretet meg bizalom viszont maximálisan.
A lényeg: ha úgy alakul, akkor megtörténik. Ha a lányod okos, akkor olyannal történik, akit tényleg szeret és akiben tényleg bízik (mint nekem).
Nekem is meglett volna a lehetőségem rengetegszer, de én kivártam. Viszont ha ő úgy érzi, hogy itt az ideje, akkor jobb, ha biztonságban csinálják, otthon, mint egy bokorban, vagy egy mobil wc-ben.
Plusz a felvilágosítás és a védekezés alap már ilyenkor (szerintem).
29 azért szakítottál a barátoddal mert másoknak cseszegettek?
Tehát akkor másoknak akarsz megfelelni.
Hogy is hívják ezt? Megfelelési kényszer?
#30 14 éves kislány voltam, szerinted?
Most, 37 éves fejjel nyilván másképp tennék (bár nem biztos, mert visszagondolva nem egészséges, hogy egy 21 éves ember 14 évessel akar lenni), és ezt úgy mondom, hogy a párom 53 éves, szóval nem maga a korkülönbség a baj. Gondolom érted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!