Hetedikes unokahugom nagyon szerelmes típus, mivel hathatnék rá?
A tesóm kislánya még csak most megy hetedikbe, de már barátja van. Kis városban élünk és már beszélik, hogy kézenfogva járkál egy fiúval. Az apja és a nagyszülők is csak csesztetik, hogy ne csinálja, de félek, hogy ez nagyon nem jó taktika. Én sem támogatom a dolgot de szerintem is nagyon korai a dolog. Úgy néz ki, hogy egyedül bennem bízik, mert én nem ezt dumálom neki folyton (ezért sajnos azt gondolja, hogy én támogatom).
Aki volt hasonló cipőben, kérem adjon tanácsot, hogy lehetne ezeket a túl korai érzelmeket jegelni kissé
Szerintem ennyi idősen egyáltalán nem korai, hogy tetszen neki valaki és ha ez viszonozva van, miért ne lehetnének együtt? Az nyilván nagyon fontos, hogy észnél legyen, ne menjen a tanulás rovására és ne menjen bele olyanokba, amikre még nem áll készen. Abban viszont nem látom a problémát, hogy kézenfogva sétálnak.
Ne próbálj te is a kapcsolata ellen beszélni, mert az nem fog segíteni, neki ez most biztos nagy dolog és nem fog neki véget vetni, csak mert a családtagok nem támogatják. Sőt, ez sokszor pont ellentétesen sül el. Inkább legyél ott neki, legyen egy felnőtt, akivel meg tudja beszélni a dolgait és akitől tanácsot kérhet.
Legyél vele őszinte és próbálj meg határokat húzni.
Például azzal nincs gond hogy találkoznak, megfogják egymás kezét, megpuszilják egymást arcon esetleg szájon de ennyi...
Minden máshoz még nagyon fiatalok.
Ne tiltsd, mert ennek az a vége hogy talál egy idősebb fiút aki tényleg csak kihasználni fogja
13-14 évesen nem kislány... Mikor kezdje a fiúzást? 18 évesen?
Inkább arról kéne vele beszélni, hogy hogyan őrizzemeg a testi-lelki épségét egy kapcsolatban, nem magát a kapcsolatot kell ellenezni.
Esetleg elmondhatod neki szépen, hogy ez oké, de a tanulás rovására nem szabad menjen, mert még nagyon fiatalok és előttük áll az élet. 13 éves körül lehet gondolom. Akkoriban nekem is volt egy "nagy szerelmem" 100km-re akivel 2× találkoztam. Nem tartott olyan sokat, 9 hónapig de eléggé szép emlék utólag visszagondolva. Viszont én nem szóltam anyuéknak róla, csak akkor szereztek tudomást róla mikor szakítottunk, pont azért mert tiltották.
Addig amíg nem csinálnak mást nincs baj, lehet még jó is alakulhat belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!