Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnál is ekkora cirkusszal...

Másnál is ekkora cirkusszal ment otthon a tanulás a szülővel?

Figyelt kérdés

Nekem az maradt meg a tanulással kapcsolatban, hogy anyám ül mellettem és üvöltözik velem.

,,Nem igaz, hogy nem érted már meg, hányszor ugassam már el neked”

Akkor volt olyan, hogy a könyvel verte a fejemet.

Nagyanyám sem volt piskóta.. nála mindig olvasnom kellett hangosan, ráadásul újságokból. Természetesen másodikosként eléggé makogva ment az olvasás és állandóan kifigurázott közben. Volt, hogy annyira bedühödtem, hogy szétszaggattam az újságot, meg olyan is volt, hogy annyira nem ment az olvasás, hogy elkezdtem sírni, erre nagyanyám leöntött egy kancsó vízzel, hogy higgadjak le. És természetesen mindig hallgatnom kellett, hidd bezzeg az xy szomszéd, meg unokatesóm szín tiszta kitűnő tanuló.

Igazából amiért, nagyon mérges vagyok rájuk meg a mai napig, hogy teljesen sikerült aláásni az önbizalmamat. Évek óta járok pszichológushoz ès meg a mai napig sokszor olyan érzésem van, hogy mindenki jobb nálam, de azért sokat javult már ez.

Amúgy szerintem tanulási nehézségekkel küszködöm, mert a mai napig küzdök az angollal, pedig 3 éve tanulom rendszeresen. Igazából tanulás közben szoktak előjönni ezek az emlékek, amikor nehezen értek valamit ès szinte hallom anyám ordítását.

Én megértem, hogy 20 éve még nem volt divat, ez a sajátos nevelésű dolog, viszont nem tudom a mai napig miért gondolták azt, hogy, ha üvöltöznek velem, akkor jobban fogom érteni az anyagot.

aug. 23. 10:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
20-nem, ezek nem normálisak, de nem is írtam, hogy nálunk ilyenek mennének.
aug. 23. 12:36
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

anyám is mindig kiabált velem.

Ő matekból penge volt, én diszkalkuliás, csak éppen vizsgálatokra nem vittek, mert "az szégyen", helyette órákon át ültem a matek, fizika stb felett és semmit semmit nem értettem meg.

Alapvető dolgokat sem.

Igen, diagnosztizálz diszes vagyok... csak úgy megjegyzem halkan.

aug. 23. 13:27
 23/24 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk otthon nagy balhék voltak

a tanulás miatt. Igaz, hogy anyám

sokat foglalkozott velem ilyen

téren még ovis koromban 6 évesen

meg tanultam olvasni és írni

de emlékszem mindig nagyon

türelmetlen volt velem.

Sokszor kiabált, és egyszer

volt olyan is a mai napig

emlékszem hogy az egyik ceruzámat

kidobta az ablakon.

Az iskolában amikor kezdtem

az első osztályt én voltam

az egyetlen gyerek aki tudott

már olvasni és írni és így

az órákon unatkoztam.

A számolás meg a matek

nagyon nehezen ment mert

arra már nem tanított meg

oviban. Később ki is derült

hogy discalkuliám van

azért megy nehezen

és ötödik osztályban

a tanár javaslatára fel lettem

mentve matekból.

Szóval nekem sincsenek

jó emlékeim a közös tanulásokról.

aug. 23. 17:34
 24/24 Metionin ***** válasza:

Szerencsére ennek a nagy részét megúsztam, sosem kellett velem konkrétan tanulni. Leültem és megcsináltam magamtól, ha valamit nem értettem, akkor így jártam mert a szüleimnél a szorzótábla volt a tudás csúcsa, emlékeim szerint valamikor hetedikben életemben először nem értettem a matekot de akkor már rég tudtam, hogy nem fordulhatok hozzájuk. Végül egy srác magyarázta el, akivel együtt jártam énekkarba.

Persze a sírós csapkodós szenvedés azért megvolt, bár csak pár hétig. 4 éves koromra írtam és olvastam, így már megvolt a saját kézírásom mire sulis lettem. A suliban meg közölték, hogy az nem jó, mert úgy kell írni, ahogy tanítják, a gyöngybetűk meg az előírt módon kanyarított farkak, hullámos z-k és társaik, hát az én alapvetően dőlt és jóval egyszerűbb írásom nem volt megfelelő. Anyám vérszemet kapott, na meg hisztirohamot, hogy mi az hogy nem úgy írok, ahogy kell. Minden nap estig írnom kellett és ellenőrizte az előre megrajzolt lapok alapján, hogy ugyanabban a szögben kanyarodik-e az a szaros g betű meg hogy elég kerek-e az o. Ott állt fölöttem, ordított és csapkodta a fejem világvége víziókat előrevetítve, hogy hogy teszem épp tönkre a jövőmet azzal, hogy nem egyenesen állnak a t-k. Szerencsére 2-3 hét alatt betanultam a hülye egyenírást, felfogtam hogy a suliban ez kell, használtam első 2 osztályban, utána meg miután láttam hogy már szarnak rá a tanárok, szépen visszatértem a saját kézírásomra ami a mai napig dőlt és nincsenek behúzva a rohadt hurkok. El se merem képzelni, ha ezért ekkora hisztik mentek, mi lett volna ha más dolgokban is leül mellém anyám "tanulni". De amúgy tökre leszarta, általában minden dogám hibátlan volt, néha ha volt benne hiba akkor repült pár pofon de ez ritka volt, 90%-ban azt se tudta hogy épp mit tanulok.

aug. 23. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!