Megteheti-e a szülő, hogy kiveszi az iskolàból a gyereket indok nélkül ?
L/16
Kiakarnak venni az iskolàból , hogy itthon legyek és hàzi munkàt végezzek.
Szerintem ez nem normàlis, de kívàncsi vagyok a vàlaszokra..
Elvileg 16 éves korodig vagy tanköteles, amiatt nem büntethetik meg a szülöt, ha megengedi, hogy abbahagyd a tanulást.
Viszont ha akaratod ellenére nem enged, akkor az egyetlen értelmes út számodra, hogy bemégy a gyámhatóságra (NEM KELL szülö hozzá!), elmondod, mi a probléma, adott esetben kiemelnek a családból és felügyelt lakhatás mellett végezheted ez az iskolát.
Nem vagy tanköteles, viszont kiskorú igen, szóval kivehetnek.
Szerintem sem normális.
Nem.
Iskolába kötelező járni 16 éves korig.
Valaki lehet un. magántanuló, de csak indokolt esetben, amit egyre szigorúbban bírálnak el.
(Nyugaton volt egy időszak, hogy nagyon sokan akarták, higy a gyerek ne közintézményben ranuljon, a közszolgáltatásokba, ill. az államban megyengült bizalom miatt.)
A szüleid ha valóvban ilyenre utasítanának, amiatt extrém esetben kiemelnének a családból a helyi hatóságok közreműködésével(jegyző, gyermekvédelmi hatóság stb.)
8
Téged csak másik suliba irattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!