Megteheti-e a szülő, hogy kiveszi az iskolàból a gyereket indok nélkül ?
L/16
Kiakarnak venni az iskolàból , hogy itthon legyek és hàzi munkàt végezzek.
Szerintem ez nem normàlis, de kívàncsi vagyok a vàlaszokra..
-nek."hanem ellenörzött lakhatást kap, ahol lényegében önállóan él"
És hol? Miből? Kiskorú. Nem költözhet egyedül sehova. Csak ha valaki befogadja.
És sajnos igaza van a 19-nek. 16 éves koráig kötelező iskolába járatni a gyereket. Ha elmúlt 18, akkor utána bepótolhatja. Sajnos ez van.
2011-ben szállították le 18 évről 16-ra. Eredetileg 15 évet akartak, de nagy volt a tiltakozás. Így 16 lett. Köszönjük szeretett kormányuknak. Jó nekik a buta birka nép.
Hát mivel tavaszi szünet van így nem kell menned suliba
Viszont indokolatlanul nem vehetnek ki suliból
35?
És? Devians diák nem csak 16 és 18 között van.
A deviáns diákokkal nem az a teendő, hogy kilökik az utcára, hanem iskolapszichológus, családsegítő stb. bevonásával támaszt nyújtani neki, és akkor összekaparódik. De a deviáns diákot kipaterolják, akkor bizony csak annyi lesz, hogy szimpla bűnöző lesz. az mennyivel jobb?
Egyébként kíváncsi vagyok, hogy Németh Szilárd vajon milyen diák volt.
36?
És? A 16 éven aluliaktól sem lehet megszabadulni.
37:
Csak nem képzeled, hogy bármire lehet kötelezni a beleegyezése nélkül? Nem a szocializmusban élünk, nincs már kényszergyógykezelés.
Az meg nem állapot, hogy éveken keresztül zavarja azokat a társait, akik tanulni mennek az iskolába. Aztán esetleg "összekaparódik", ahogy írod. De inkább nem.
El ne felejtsd, hogy az ilyenekkel a megfelelő szakemberek is egyénileg foglalkoznak. Egy tanárnak az osztályában pedig több ilyen is van egyszerre. És a tanárt azért küldik be az órára, hogy érettségire készítse fel a normálisokat, nem pedig a deviánsoknak könyörögjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!