Ezeket a dolgokat megtehetném a szülő beleegyezése nélkül?
Sziasztok. Lenne 2 dolog, amit meg szeretńek tenni, de nem biztos, hogy a szüleim beleegyeznének. Arra lennék kíváncsi, hogy ez jogi szempontból hogy van, esetleg hogyan győzhetném meg őket, hogy engedjék.
Az 1. dolog, hogy egy év múlva el szeretnék menni guns n roses koncertre bécsbe. A barátaimmal mennék, és akkor 17,5 éves lennék, az egyik barátom úgyszint, a 3. pedig 20. Autóval/vonattal együtt mennénk, és mivel van is ott lakásuk, lenne hol aludni.
A 2. pedig, hogy motorra le szeretném rakni az a1-es jogsit, illetve venni egy motrot. Mivel ők biztosan nem adnak bele, emiatt nyári szünetre már kerestem is diákmunkát, hogy legyen rá keret.
Szóval, mi a helyzet ezekkel a dolgokkal? Ha nem tudom meggyőzni őket, akkor nem csinálhatom?
16/f, előre is köszi a segítséget, szép estét!
A koncerttel kapcsolatban szerintem annyit tudsz tenni, hogy megmutadod, benned meg lehet bízni. Nem piálsz meg bulizol, stb. Elmondod, hogy jó társaságban leszel, jó helyen, nem fogtok hülyeségeket csinálni.
A motorral pedig... Megpróbálsz beszélni a szüleiddel, ha nem engedik meg, vársz két évet. Azután jogilag már azt csinálsz, amit akarsz...
Sok sikert a beszélgetéshez :)
Van tapasztalatom a makacs szülőkkel...
Azt tudom ajánlani, hogy minél előbb kezdd el győzködni őket. Vagy nem tudom, talán az is egy opció, ha megveszed a jegyet, és ha majd nem engednek el, eladod. Lehet, hogy hülyeség, bocs, nem értek ehhez :D
A "kell a beleegyezésük" erősen opcionális ebben a korban. Lehet, hogy soha többé nem láthatod a Gunst élőben. Tehát mama a helyén marad, te meg mész és kész, nem érdekel senkit, ők mit akarnak.
Sosem az a lényeges, ki mit "engedélyez", hanem hogy megvan-e az eszköze, hogy végrehajtsa az akaratát. Ha nincs, akkor csak hadonásszon nyugodtan. Az életben ez egy fontos tanács, különösen Magyarországon, ahol minden veréb lépten-nyomon szabályokat akar kitalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!