Megteheti-e a szülő, hogy kiveszi az iskolàból a gyereket indok nélkül ?
L/16
Kiakarnak venni az iskolàból , hogy itthon legyek és hàzi munkàt végezzek.
Szerintem ez nem normàlis, de kívàncsi vagyok a vàlaszokra..
Ez egy kört megérne a gyámügynél... Elvileg megtehetik, gyakorlatilag a gyámügy dönt és ők meg meghallgatják a gyereket is... 16 évesen meg már sok súlya van annak, mit mond a gyerek.
Szóval megtehetik, de valószínűleg mégsem.
Ja, és én is gyámügyet javasolnék: a szülőnek mindent meg kell tenni a testi, lelki, szellemi fejlődés érdekében és a szellemi fejlődésedet baromira nem az szolgálja, hogyha képes vagy tanulni, akkor ne tanulhass. Más az, ha nem bírsz, nem akarsz tanulni, de itt épp nem erről van szó.
Főleg ha nincs veled gond az iskolában, annál inkább nem szól semmi mellette. Persze adódhatnak bizonyos rendkívüli esetek, pl. szülőt ápolni kell, és nincs más, de ilyenkor is talán találnak más megoldást a családsegítőben.
Biztosan nyomós oka van erre a szüleidnek, de az tuti, hogy nem a takarítás miatt.
Ha elmondod az igazat, akkor lehet rá normálisan válaszolni.
16 éves koráig mindenki tanköteles
Addig a felelős szülőket, az iskoláztatás elmulasztása esetén, egy ideig - családi pótlék megvonással, továbbiakban a fiatalkorú kiemelésével - családból állami gondozásba helyezéssel oldják meg.
Ha nem akarod a magad idejét húzni, keresd fel a nevelési tanácsadót, és indítsd el az ügyet.
Ne maradj ki a suliból!
Nincs szükséged hátráltató családra a sok tanulás és szorgalom előre viszi az embert, ez biztos. Gyermekvedelem segít. Az állami gondozás nem risszabb, mint a degradáló családi háttér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!