Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy már nem vagyok jó tanuló?
Pontosabban ugyanolyan jó tanuló vagyok, csak egy gyengébb általános iskolából egy elitgimnáziumba kerültem, így hiába vagyok majdnem kitűnő (töri ey földrajz 4es), már nem vagyok a legjobb, mint rég.
A szüleim viszont még mindig abban a tudatban élnek, hogy "uu, a mi lányunk a legjobb a földkerekségen".
Pedig Kölcsey is megmondta, hogy
Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengeni
mit ér?
(Huszt).
Tehát hogy mondjam el nekik, hogy jaj bocs amúgy már nem vagyok olyan okos? Ki szerint mondjam ezt így a szemükbe?
Nálatok nincsen kréta rendszer?? Van, hogy hamarabb kapom meg krétán az ertesítést jegyről, mint a gyerek a suliban a dolgozatot :)
Én simán, egyenesen megmondanám. Ez egy nagyon jó eredmény egy jó középiskolaban, nincs mit szégyellned!
Amúgy nálunk az őszinteség az első, bármi jó vagy rossz történik a gyerekekkel, itthon mindent elmondhatnak.
Úgy érzem, félreértetek. A jegyeim jók, mindenből 5osre állok, csak toribol meg foldrajzbol nem. Amit a szüleim gondolnak, az az, hogy az osztályomban én vagyok a legjobb, amikor nem.
A szüleim amúgy sem nézik a kretat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!