Túlzás ha a szülő fizet a tanuló gyerekének mindent?
Vannak azok a szülők akiknek dolgozik a gyereke abbahagyta a sulit, és konkrétan mindenre azt mondja a szülő, hogy “majd megveszed mert dolgozol”
És vannak azok akiknek a legtöbb dolgot megveszik abban a reményben hogy gyermekük majd később, ha dolgozik magának is megtudja teremteni.
Szerintetek túlzás ha megveszi a szülő a gyereknek a kocsit lakást, ha később sikeres lesz?
Inkább venném meg a gyerekemnek, amit tudok, minthogy magának kelljen mindent. Kire költenék szívesen, ha nem rá?
Nálunk ez természetes, nekem is megvett az anyám mindent, amit tudott, és nem lettem ettől lusta, nagyon is igyekvő vagyok a munkában. De a felfogásom ugyanilyen, szeretném én is megadni a gyermekemnek, amit tudok. Főleg a mostani árak mellett, kb. fél életében kuporgathat, aki külön szeretne menni.
#1 csak arra gondolok hogy szerintem túlzás azt mondani egy olyan gyereknek aki például 22 éves, még csak most kezdi az “életét” hogy “vedd meg hiszen dolgozol”
Míg a normális szülők egyetemre járatják a gyereküket, megvesznek mindent mert tudják hogy később megfogják tudni venni de most sem kell hiányt szenvedni
Pl lakás, autó
Amit gondolok az túlzás?
Szerintem lakást, autót venni túlzás. Étel, tető a feje fölött alap, ha megtehetik, akkor a közlekedést, ruházkodást is lehet fizetni
Egyébként nyári diákmunkára én akkor is elkùldenèm a gyerekem (mondjuk 20 évesen elég nagyvonalúan tudol csak erről beszélni), ha milliomosok lennénk, egyrészt hogy tisztában legyen a pénz értékével, másrészt hogy a tanulmányai után ne derült égből villámcsapásként érje a heti 40 óra munka
Nálunk egyébként az a módi, hogy már évek óta dolgozunk a testvéremmel nyáron, így össze tudunk szedni egy kis pénzt, ami a következő tanévet kibírja, mivel kajára, lakhatásra nem kell fizetnünk, szóval amit nyáron keresünk, szó az utolsó fillérig arra megy el, amit mi akarunk. Jó, leszámítva a bérletet, de havi 7-8000-be nem fogunk belehalni (vonatbérlet is kell tanév közben). Jogsit is teljes mértékben mi fizettük/fizetjük
Röviden: egy komplett lakást venni a gyereknek szerintem túlzás, de az alaphoz be lehet segíteni. Kocsi is túlzás, az ilyen nagy értékek nem csak a tanuló gyereknek nagy értékek, hanem a szülőnek is
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!