Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túlzás ha a szülő fizet a...

Túlzás ha a szülő fizet a tanuló gyerekének mindent?

Figyelt kérdés

Vannak azok a szülők akiknek dolgozik a gyereke abbahagyta a sulit, és konkrétan mindenre azt mondja a szülő, hogy “majd megveszed mert dolgozol”

És vannak azok akiknek a legtöbb dolgot megveszik abban a reményben hogy gyermekük majd később, ha dolgozik magának is megtudja teremteni.

Szerintetek túlzás ha megveszi a szülő a gyereknek a kocsit lakást, ha később sikeres lesz?

2022. aug. 4. 22:25
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%

15#

Ne haragudj, de szerintem Te azért egészen más kategóriába tartozol.

Egy teljesen egészséges fiatal felnőtt, ne a szüleitől várjon el mindent.

Igen, a szülő segítse a gyereke boldogulását a képességeihez és az anyagi helyzetéhez mértem, de ez nem jelenti azt, hogy mindent tegyen is alá.

Nagyon szép mikor anyu apu meg vesz mindent a gyereknek, csak éppen az életre meg elfelejtik nevelni.. aztán ott állnak egy életképtelen culával.

2022. aug. 5. 12:05
 22/29 anonim ***** válasza:
25%

"A gyerek így is, úgy is örököl, ha a szülőnek nem megterhelő anyagilag, akkor szerintem fölösleges kivárni, amíg elhuny, élvezze fiatal korában az örökségét, amíg még a szülei is élnek."

Ha valaha q tudomásom jutna, hogy a gyerekem így gondolkodik, elszórnám minden vagyonom, hogy semmit ne orokoljon

2022. aug. 5. 13:16
 23/29 anonim ***** válasza:
35%
Az nem az én bajom, ha fontosabb a saját büszkeséged és önzőséged, mint egy logikus döntés.
2022. aug. 5. 13:18
 24/29 anonim ***** válasza:
0%

23!

Aha. Tehát én önző vagyok, az örökség a halálom előtt pályázó gyerek az nem. Aha. Ja, nem.

2022. aug. 5. 13:57
 25/29 A kérdező kommentje:

#24 ha már van egy gyereked és nem csak becsúszott akkor miért ne költenél rá, ha neked fel van építve az életed?

A többieknek köszönöm a választ!

2022. aug. 5. 15:28
 26/29 anonim ***** válasza:
Modnjuk egy gyereknek alapbol a szülei vesznek legtöbb mindent kivétel ha van valami pl nyari munka bevétele.
2022. aug. 5. 18:05
 27/29 anonim ***** válasza:

"Nagyon szép mikor anyu apu meg vesz mindent a gyereknek, csak éppen az életre meg elfelejtik nevelni.. aztán ott állnak egy életképtelen culával."

Tegyük hozzá a "nincstelen" réteg is pontosan ugyanolyan életképteleneket, ha nem rosszabbakat nevel.

Akik aztán otthon élősködnek mamahotelban még 40 évesen is.

2022. aug. 5. 21:06
 28/29 anonim ***** válasza:

"#24 ha már van egy gyereked és nem csak becsúszott akkor miért ne költenél rá, ha neked fel van építve az életed?"

Egy szóval nem írtam olyat, hogy ne költenék rá. A kommentem konkrétan arról szólt, hogy ha a gyerek az otoksegre ahitozna mi lenne

2022. aug. 6. 07:58
 29/29 A kérdező kommentje:

#28 értem, de miért ne áhitozhatba?

Ha neked megvan mindened, akkor egy olyan szülő aki mindent megad az odaadja hogy kezdje el építeni az életét

2022. aug. 6. 09:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!