Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy már nem vagyok jó tanuló?
Pontosabban ugyanolyan jó tanuló vagyok, csak egy gyengébb általános iskolából egy elitgimnáziumba kerültem, így hiába vagyok majdnem kitűnő (töri ey földrajz 4es), már nem vagyok a legjobb, mint rég.
A szüleim viszont még mindig abban a tudatban élnek, hogy "uu, a mi lányunk a legjobb a földkerekségen".
Pedig Kölcsey is megmondta, hogy
Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengeni
mit ér?
(Huszt).
Tehát hogy mondjam el nekik, hogy jaj bocs amúgy már nem vagyok olyan okos? Ki szerint mondjam ezt így a szemükbe?
Más azért a "nem vagyok jó tanuló" és a "nem vagyok a legjobb tanuló" állítás.
Az, hogy gyengébb iskolából kerültél egy erősebb gimnáziumba és ezután rosszabb jegyeid vannak, alapvetően azért nem meglepő.
...viszont megpróbálhatsz felzárkózni, felvenni a fonalat és erősödni, még mindig nem késő.
A szüleiddel meg... egyszerűen beszéld meg nyíltan. Ha normális köztetek a viszony, még az sem kizárt, hogy tudnak segíteni valamilyen formában, hogy mit csinálj másként, de amúgy sem árt, ha tudják, hogyan látod a helyzetet.
Minden "probléma" megoldása ott kezdődik, hogy felismered és elismered a létezését, mert csak ezután tudsz tenni ellene, jobb lenni valamiben.
Ne írd le magad, de foglalkozz a tanulással.
"szüleim gondolnak, az az, hogy az osztályomban én vagyok a legjobb, amikor nem."
Azt magyarázd már meg, hogy bukás után ezt hogy magyaráztad be nekik? Hogy nem vették észre, hogy évet ismételtél?
14-es hozzászóló: én is azt nézem, hogy hol írta a kérdező, hogy 16 éves.
Amúgy az én lányom meg olyan kicsi volt, hogy nem engedték el iskolába a nagycsoport végén azzal a szöveggel, hogy nem bírná el az iskolatáskát.:) Így még egyszer nagycsoportos lett, plusz évvesztes is volt. Nem feltétlen kell ahhoz bukni, hogy valaki 16 évesen kezdje a középiskolát.
Kérdező, erősebb gimnáziumnál ilyen előfordul, hogy kicsit leromlanak a jegyeid. De azért hidd el, hogy a 4-es történelem és földrajz egyáltalán nem rossz. Kicsit ráfekszel a tanulásra, és év végére megkapod az ötöst.:)
#17 22:00
Amúgy igen, a tanárok általában szeretik látni a pozitív változást és ösztönzik is, adott esetben adnak lehetőséget javításra vagy felfelé húzzák a jegyed év végén, ha látszik egy pozitív tendencia és úgy látják, hogy megérdemled.
A folyamat valahogy úgy néz(het) ki, hogy látják a javulást --> próbálnak felfelé húzni --> nő az önbizalmad --> további javulás --> nem lesz határon az osztályzatod --> jó jegyek.
Magyarul, Kérdező, ne add fel és akard a jobb jegyeket elérni.
Ha elég kitartó vagy, sikerülni fog, de ehhez egy egészséges önbizalom és kitartás is kell együtt.
Azokkal meg ne foglalkozz, akik hülyeséget írnak vagy le akarják húzni az önbizalmad.
Foglalkozz az iskolával, abból baj nem lehet, és előbb-utóbb az is eldől, mi érdekel, mivel szeretnél foglalkozni a jövőben.
Ehhez pedig kellhetnek a jó jegyek.
Nem rossz a négyes osztályzat sem, de, ha megy a négyes, lehet, hogy megy az jobban is - próbáld ki. :)
#19 22:14
Én nem a 17-es vagyok.
Szerintem semmi baj azzal, ha valaki nem színjeles, különösen, ha megvan, hogy mi érdekli, és az történetesen nem ezek közül a tárgyak közül kerül ki.
Nem baj, ha valaki egyes tantárgyakból rosszabb, eleve más az emberek érdeklődési területe, tehetsége és képessége is... de törekedni lehet a jobb jegyre, különösen a középiskola kezdetén, amikor még azt sem tudja az ember, mivel szeretne foglalkozni később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!