Miért van az, hogy az egyik szülőt érdekli, hogy milyen tanuló a gyereke, és szétaggódja az agyát miatta, a másik szülő meg azt sem tudja, hogy a gyereke mikor tanul meg mikor nem?
Egyrészt az emberek nem egyformák, másrészt nem feltétlen az a jó, ha a szülö gyötri a gyereket, mert ezzel csak ellenkezésre készteti.
Egy gyereket arra kell nevelni, hogy már az iskola kezdetén legyen felelöségérzete, és fel tudja fogni, hogy a tanulás az ö dolga. Amelyik szülö folyamatosan piszkálja a gyereket, az nem tanítja meg önállónak lenni, és a saját dolgait önállóan elvégezni.
Talán az is elfogadható válasz lehet, hogy a másik szülő tudja, hogy az egyik szülő mindent tud ezzel kapcsolatban, mindenről értesül stb., a másik belenyugszik: "a feleségem mindent tud, mindent intéz stb., én más dolgokkal foglalkozom."
Vagy az egyik szülő annyira kontrollálja az egész ezzel kapcsolatos ügyet és a másik szülő eleinte javasolt dolgokat, voltak ötletei, de az egyik szülő folyton lehurrogta, a másik szülő jobbnak látja, ha meg sem szólal ezzel kapcsolatban.
Engem anyám folyamatosan csesztet és csúnyán beszél velem, és egyre inkább úgy érzem, hogy nem akarok tanulni, így kapom a szar jegyeket.
10.-es vagyok egyébként.
Látod, én ezért nem tettem ezt a gyerekeimmel soha. (a 2-es válaszoló vagyok)
Négy, idöközben felnött gyerekem van, mind egyetemet végzett (nem büfészakok), megfelelö munkájuk és ebböl következöen megfelelö jövedelmük is van.
Egyszerüen kis koruktól kezdve nekik kellett felelöséget vállalni a cselekedeteikért, ha hülyeséget csináltak, viselniük kellett a következményeket, nem "mentettem meg" öket.
Neked azt tudnám mondani, gondold végig, mit akarsz elérni az életedben, milyen céljaid vannak, és arra koncentrálj. A "csak azért sem tanulok" nem feltétlen jó módszer, mert ezzel nem anyádat bünteted, hanem magad hozod hülye pozicióba.
Ennyi idösen már nem vagy kisgyerek, az életed késöbbi lefolyása a te döntéseidtöl függ. Ha nem tanulsz, nagy esély van arra, hogy késöbb nem lesz megfelelöen fizetö, örömet okozó munkád, megfelelö családi és baráti környezeted, de ha ez neked nem probléma, akkor senki nem kényszeríthet arra, hoyg egy jobb életet válassz.
Szóval amit mondani akarok, elsö menetben kapcsold ki, anyád mit akar, és azt döntsd el, mi az, ami neked fontos, mit akarsz és utána anyádtól függetlenül maradj azon a vonalon, ami neked megfelelö.
Hol írtam én azt, hogy anyám miatt kapom a szar jegyeket? 😂
Azt írtam, hogy mivel év eleje óta basztat és csúnyán beszél velem, elbizonytalanít, és annál jobban nem lesz kedvem tanulni.
De persze mindig a gyerek a hibás mindenért, fogjunk rá mindent.
Köszönöm a válaszokat!
Hát az állandó csesztetés tényleg rossz hatással van a diákokra, ezt én is érzem magamon. A felnőttek nagyon könnyen beszélnek sok szempontból, hogy "nekünk csak az az egy dolgunk, hogy tanuljunk".
Igenám, viszont mellette a hobbi, a pihenés és az is fontos, hogy kamaszok legyünk.
Azokat a szülőket meg aztán végképp nem tudom megérteni, akik már egy 4-esért is leordítják a gyereküket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!